Kele János

Kele János


Kele János (1991) közgazdász, fociblogger. Azt mondják, újgenerációs fenegyerek vagyok, abból a típusból, aki már a fotelből osztja az észt, és csak a tévében lát focilabdát. Nos, a kritikusok tévednek: rendszerint a kanapéról nézem a meccseket, és nem csak a képernyőn szeretem bámulni a játékszert, van belőle egy a polcomon is. Rugdosni is szoktam, naná, de annyi önkritikám villámgyorsan összegyűlt az életben, hogy rájöjjek, mindenkinek jobb, ha én inkább csak nézem a nálam nagyobb és (főleg) ügyesebb srácokat.

Arrigo Sacchival együtt vallom, nem kell ahhoz lónak lenni, hogy valakiből ügyes zsoké legyen. Szeretem a taktikát és a futball racionális, érvekkel magyarázható részét – a 2016-os Eb-t egy kedves barátommal az Indexen elemeztem végig –, de foglalkoztatnak a szurkolói lét nagy kérdései is. Ügyetlen kis futógépként naná, hogy az angolokba szerettem bele először – megfogott a hagyomány, leláncolt a tradíció, a szervezettség, és persze rabul ejtett Sir Alex.

2015 óta írom és szerkesztem a Cold Rainy Nights in Britannia című futballblogot, amely mára a magyar internet egyik legismertebb angol focis tartalmává vált. Hébe-hóba megszólalok a pozsonyi Új Szó futball-mellékletében, a hatharom.com-ra lassan hat éve írok rendszeresen, és eközben sem a Facebookon, sem a Twitteren, sem a Spíler TV-n nem fojtok magamba egyetlen szót sem.

További posztok

A szerző cikkei

Magyar

Nem akarják érteni, csakazértsem

, Kele János

Nem akarják érteni, csakazértsem

Nagy Ádám az utóbbi tizeniksz év legnagyobb magyar futballtehetsége. Pont. Aki ezzel vitatkozik, az ne nézzen futballt, vagy ha néz is, hallgasson róla mélyen, mert fogalma sincs róla, mit lát. Minden más csak ebből következik.

Tovább

Tovább

Nemzetközi

Michael Carrick nagy király

, Kele János

Michael Carrick nagy király

Carrick higgadt megbízhatósága nyugalmat ad a csapatnak. Ő az a típusú játékos, aki képes jobbá tenni a körülötte játszókat is. Kele János rámutat a Manchester United középpályásának fontosságára.

Tovább

Tovább