Nagygéci Kovács József

Nagygéci Kovács József


Szül.: 1977, Sátoraljaújhely (Zemplén). Ref. lelkészként, vallástanárként Fóton, a helyi ökumenikus iskolában végzek nemzetinapszámos munkát. Ős futball-emlékem a 83/84-es magyar bajnoki tabella a Népsportból, épp vacakul állt a Fradi, de én a (magam vezérelte) gombfocibajnokságban mindent jóra fordítottam. Bár a perui (Chumpitaz!) és a brazil (Zico!)válogatott is szerepelt, de a Fradi (a tőlem máshova soha el nem vihető Nyilasival) bajnok lett. Hímzett 8-as a zöld pólómon, így néztem a brazilverést és a mexikói vb-t is. A pólót kinőttem. Egy ideig barátokkal, legszívesebben az öcsémmel, legújabban a két fiammal alakítunk aktív szurkolói közösséget, de nem zárjuk ki a feleségemet és a lányomat sem. A fiúk játékosként (U9, U15), én (társadalmi munkás)edzőként (C-licenc) a Csurgói TK (megye1) kötelékében érezzük épp jól magunkat. U7-es és kisiskolás lánycsapatot vezetek, nem tudom eldönteni, melyik szórakoztatóbb. Gyakran van szabadidőm, olyankor olvasok és könyvkritikákat írok. (Legfrissebb) világválogatottam: Biblia – Rejtő, Bodor, Dante – Visky, Darvasi, EP, Kántor P. – Karinthy, Hrabal, Kemény I., csere: JA (kapus), Magris, Garcia-Lorca, Baka, Németh G.

További posztok

A szerző cikkei

Magyar

Mikor (volt) boldog a magyar szurkoló?

Kétségbevonhatatlan tény: a magyar futballszurkolók évtizedek óta először érzik azt, hogy van csapatunk. Ezt az érzést NAGYGÉCI KOVÁCS JÓZSEF foglalta össze tökéletesen Franciaországból.

Tovább

Tovább

Kultúr

Kisbeszéd-töredék a szünetről

Nos, csak a kép kedvéért, kedves magyar bajnokság, jó hír, hogy páran lessük még a monitort, a takarót. Kevésbé jó: nem mindig tudjuk, hogy amit látunk az a valóság, vagy végtelenített felvételről valami régi program. Azaz, hogy élsz e még egyáltalán. Nagygéci Kovács József a "szünetről".

Tovább

„Tengerben a tenger”

Július 14-én, csütörtökön, 66 éves korában meghalt Esterházy Péter író, Esterházy Márton testvére. NAGYGÉCI KOVÁCS JÓZSEF egy személyes történetet idéz fel a futball iránt rajongó EP-ről. Jelen időben beszélünk róla.

Tovább

Tovább

Toplisták

A Madridom Modriccal

Nagygéci Kovács Józsefnek annyira jó éve volt a Real Madriddal, hogy a BL-döntő végén már a Real ellen drukkolt. Ezen kívül: ifista lányok és egy diák vágyai. Év végi körkérdés, 8. rész

Tovább

Tovább

Kedvencek

A Csabi: Xabi Alonso

„Vannak Xabiék. A karakterek. Akik köré nem épül nagy merchandising, akik „csak” labdát szereznek és osztanak. Olykor meccsenként 180 darabot.” Kovács József a baszk labdabirtoklóra és labdaszerzőre szavaz.

Tovább

Tovább