Nagygéci Kovács József  Nagygéci Kovács József

MADRIDOM, IDÉN

 

 

Elképesztő sorozat van a Real Madrid mögött, ami elsősorban a vezetőedző, Zinedine Zidane miatt annyira különleges. Kicsivel több, mint másfél év alatt 2 Bajnokok Ligája elsőség mellett egy (a régóta áhított) bajnoki cím és a (nekünk legyen mondva) sallangok: európai szuperkupa, világkupa, ilyesmik.

 

Írtam már erről itt, és most sem tudok másról: Zidane edzőként is ugyanaz a zseni, mint volt játékosként. Valami olyat tud, amit legutóbb a Real kispadján egy bizonyos Del Bosque tudott (Emlékszünk a nagypapára? A joviális-bajuszos bácsi, aki Madridban szárnyalt, de elküldték, hogy aztán a friss EB-aranyérmes spanyol válogatottal VB-t nyerjen és ráadásként címet védjen az EB-n...).

 

Szóval Zidane. Aki megérttette CR7-tel, hogy pihenten még értékesebb. (Ronaldo aranylabdás lesz idén is, nem kétséges.) Aki összerakta minden madridi idők egyik legjobb középpályáját, miközben a sértődőket elegánsan elengedte. (Hamesz eligazolt, Isconak közben 800 milliós lett a kivásárlási ára.) Aki hozza fel a fiatal spanyol tehetségeket. (Asensio, Asensio, Asensio!) Aki csendben, minden manír nélkül tökéletesen képviseli azt, ami egyrészt hideg profizmus, másrészt spanyol foci-szépség. (Legutóbb a MU védelme láthatta közelről a madridi tiki-takát...).

 

Éppen ezért az idényre elképesztő Madrid-fölényt jósolok, és ebben nem csak a szurkolói rajongásom súg. (Főleg azért nem, mert jól megégettem magam ezzel, nem is olyan rég.) Ennek a fölénynek tudatában (sejtésében) azt várom, hogy a Real a nagy Barcelona (üdvözlet és nagy tisztelet Máté Gábornak) sorozatát megcsinálja idén: bajnokok leszünk, kupagyőzelemmel és ráadásnak történelmi BL-triplázás is. (Biztos vannak más jelzők is a "történelmi" helyett, de hála Istennek, elszoktam a nyáron a magyar sportsajtó jelzőitől. Az elmúlt hónapokban egyébként is egyetlen komoly magyar sportsajtó-esemény volt: a Leshatár megjelenése. Aki nem olvasta, most szólok, olvassa!)

 

 

Könnyű ujjakkal írom ezt, mert rögtön a szezon elején, ráadásul egymás után két meccsen Real-Barca szuperrangadók jósolnak az induló szezonra. Bőven az első meccs előtt azt mondom: bár minden tiszteletem Ernesto Valverde-é és véleményem szerint Neymar távozása nem gyengíti, hanem egyenesen erősíti a Barcelonát, a Madrid komoly erődemonstrációt tart majd. Ha így lesz, tényleg összejöhet a triplázás. Ha pedig valami csoda folytán elbukjuk a spanyol szuperkupát... nem, erre nem is merek gondolni. Hala Madrid!

További posztok