Nagygéci Kovács József  Nagygéci Kovács József

SPANYOL, NÉMET, SPANYOL, NÉMET

 

 

Számos futballtörténelmi esemény zajlott a szemünk előtt tegnap este a Barcelona-PSG BL-nyolccadöntő visszágón. Ezeket szépen megírta Kiss Tibor Noé, erősen egyetértek vele. Bíró ide (Suárez műúszó-bemutatója), "ueafalona" oda (kell a Barca a 8 közé, naná, hogy kell), a Barca megérdemelten ment tovább, a PSG pedig most leginkább azt érdemelné, hogy kb.egyszersmindenkorra rajta ragadjon a lúzerség bélyege. Rajtuk is fog, kétségünk ne legyen. Varázsfocit produkáltak nemrég, most pedig..nincsenek alkalmas jelzők arra a semmire, amit műveltek, az általam egyébként nagyon tisztelt, igazi kupaspecialista(!) Unay Emeri vezetésével, aki "Győztes mentalitás" címmel még könyvet is jelentetett meg nemrég.

S ezt a hihetetlen eredményt Messi visszafogott teljesítménye mellett hozták a katalánok. Nem nagyon hittek benne 3-1 után, de csinálták. Neymar ihletett volt, s nem csak a szokásos helyből távolugrásban(vetődésben, csetlésben-botlásban plusz sírós arc), Iniesta, amíg levegőt kapott varázsolt, s a többiek is tették,amit kell. Teljesen megértem Máté Gábort, aki tévéjét ölelte a végén, én is úgy tettem tavaly, mikor a Real behúzta a BL-döntőt. (Igaz, igaz, divatdrukkerek is teremnek ilyenkor, az én kedvencem ITT LÁTHATÓ.) De mindent összeadva csak azt írhatom: respekt, Barca!

 

És ami az egészben még csodaszép, hogy nem lett igazam, mikor azt írtam, hogy az első nap után német,spanyol továbbjutók lesznek, a második napon viszont ez nem valószínű. Mert mégis ez lett, s jelenleg két német és két spanyol csapat van a legjobb nyolc között. A spanyol bajnokság jelenlegi első két, illetve a Bundesliga 1. és 3. helyezettje. Spanyol, német, spanyol, német sorminta. Jövő héten - erős a gyanúm - csatlakozik még spanyol. Talán nem is egy. (Angol vonatkozása is van a Bajnokok Ligája eheti fordulójának, IDE KATTINTVA igazi angol legendákat láthatunk meccs(nézés) közben.)

 

További posztok