Futballkapitány? Kemény Dénes!

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kinevezni a magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva.  Év végi körkérdés, 10. részVálaszok a körkérdésre >>>

 

Mi volt a 2017-es év legszebb, futballal kapcsolatos élménye? Ez lehet meccs, gól, hír, könyv vagy csak egy jelenet, egy érzés, bármi.

A legszebb? Buffon gesztusa a svéd himnusz alatt a mindent eldöntő olasz-svéd előtt a hazai közönség füttykoncertje közepette. Eléggé sajnos, hogy ezt nem tudta felülírni semmi. Még Rooney félpályáról innen lőtt mesebeli gólja sem immár az Everton színeiben.

 

Melyik volt számodra az év csapata és ki volt az év játékosa?

Az év csapata? Nem volt, de meglepett a Leipzig váratlan szereplése, ezen belül pedig Gulácsi Péter folyamatos jelenléte az ottani kapuban. Persze nem volt az év játékosa, mert ha csak a kapusokat nézzük, a fent említett Buffon vagy nemrégiben De Gea az Arsenal ellen ezt a dicsőséget bőven besöpri.

 

Szerinted ki lenne az ideális szövetségi kapitány a magyar válogatott számára?

Kemény Dénes.

 

Mit vársz a kedvenc csapatodtól, játékosodtól jövőre?

A Barcelonától azt várom, hogy szabaduljon meg azoktól a játékosoktól, akik nem oda valók. És találják meg a következő évek Messijét és Xaviját a saját nevelésű játékosaik köréből.

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

A németekkel valami nem oké?

, Kiss L. László

A németekkel valami nem oké?

Kiss L. László számára nagy csalódást okozott, hogy Storckékkal valami nem oké. Az Arsenallal sem minden oké. Év végi körkérdés, 9. rész

Tovább