Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.Válaszok a körkérdésre >>>

 

Mi volt a 2017-es év legszebb, futballal kapcsolatos élménye? Ez lehet meccs, gól, hír, könyv vagy csak egy jelenet, egy érzés, bármi.

Az egyik kedves karácsonyi ajándékom kedvenc játékosom, Andrés Iniesta önéletrajzi könyve volt. Ilyen szépeket mondanak róla:

 

„A válogatottal egyszer megnéztünk egy videót – árulja el Del Bosque. – Nagyon rövid, alig húsz-harminc másodperc. A Cornellàban készült, az Espanyol otthonában. A Barcelona 5–1-re vezetett a hazai csapat ellen, amikor Andrést lecserélték. Az Espanyol szurkolói, a Barcelona legnagyobb riválisai felállva tapsolták meg. Fantasztikus látvány volt. Ez rengeteget elmond Andrésről, arról, hogy kicsoda ő. Emberként és játékosként. Hazai pályán kikapnak a legnagyobb riválistól, ők pedig felállva tapsolják az ellenfél játékosát. Az a jelenet mindennél többet mond. Hihetetlen, csodálatos felvétel. Tényleg csodálatos. Senki mással nem fordult még elő.” (190–191. o.) 

 

Melyik volt számodra az év csapata, és ki volt az év játékosa?

Emlékeznek még a tavalyi 1–1-es döntetlenre Izland ellen Marseille-ben? Azóta Izland megnyerte a vb-selejtező csoportját, megelőzve Horvátországot, Ukrajnát, Törökországot. Izland az év csapata.

 

Szerinted ki lenne az ideális szövetségi kapitány a magyar válogatott számára?

Mivel lemondtunk arról, hogy a szorgalom, a munka, a profizmus és a hosszú távú tervezés szervezze a futballkultúránkat, ezért marad a csodavárás. Ferenc pápa lehetne az ideális jelölt; úgy hallottam, szereti a futballt.

 

Mit vársz a kedvenc csapatodtól, játékosodtól jövőre?

A kedvenc játékosom Andrés Iniesta. Nem várok tőle újabb rekordokat, látványos gólokat, több trófeát. Már mindent megkaptam tőle.

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább

A németekkel valami nem oké?

, Kiss L. László

A németekkel valami nem oké?

Kiss L. László számára nagy csalódást okozott, hogy Storckékkal valami nem oké. Az Arsenallal sem minden oké. Év végi körkérdés, 9. rész

Tovább