Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.



Válaszok a körkérdésre >>>

 

Mi volt a 2017-es év legszebb, futballal kapcsolatos élménye? Ez lehet meccs, gól, hír, könyv vagy csak egy jelenet, egy érzés, bármi.
Amennyire hálátlan feladat volt az utóbbi néhány évben Udinese-drukkernek lenni, Oddo bő egy hónapja történő kinevezése óta annyira elkényeztetett a csapat. 8-3 a Perugia ellen a kupában, az akkor listavezető Inter 3-1- es legyőzése idegenben – de ha már pillanat, akkor talán az marad meg, mikor a legutóbbi, Hellas Verona elleni 4-0 egy pontján, mikor két cseh középpályásunk, Jankto és Barak sokadjára játszotta át látványosan a védelmet, az angol kommentátor félbehagyta a mondatát, és elhűlve annyit kérdezett: „Oh, my God, what is this, Real Madrid?” Mikor él át egy Real-drukker ilyet?
 
Melyik volt számodra az év csapata, és ki volt az év játékosa?
Sajnos már fáradni látszanak, de egyértelműen a Napoli. Sarri mester keze alatt valami egészen sajátos, olasz rafinériával megbolondított tiki-takát kezdtek játszani, amely talán mostanra szokott össze igazán gyilkos gépezetté. Nem egy meccsüket volt élmény nézni, különösen Mertenst, akit Di Natale visszavonulása óta a legkreatívabb, legszerethetőbb játékosnak látok. Messi-alkat, de egészen más a kisugárzása: míg az argentin enyhén autisztikus félisten benyomását kelti, addig a belga egy aranyos kis
rosszcsont, akinek senki nem bír ellenállni. A nem Serie A csapatok számomra kissé ismeretlen masszájából a Liverpoolt bírtam nagyon idén, akiknek a lakótársam drukkolt – aztán miután szétköltöztünk is megmaradt, hogy néha megnézem egy-egy meccsüket.
 
Szerinted ki lenne az ideális szövetségi kapitány a magyar válogatott számára?
Nyilván sok minden szól(t) egy külföldi szakember kinevezése mellett, a profizmus, a nemzetközi rutin, viszont nem tudom, mennyire tesz jót, ha tréner és játékos csak úgy-ahogy, vagy tolmács útján érti egymást. (Sajnos nem úgy tűnik, mintha a magyar futballisták zöme C1-es Cambridge-nyelvvizsgával rendelkezne.) Egy ilyen – egy olyan alapon lehet, hogy szívesebben láttam volna ezúttal egy a saját szintjén már bizonyított hazai szövetségi kapitányt, például Herczeget vagy Bódogot, de ezt valószínűleg
inkább csak a kíváncsi szurkoló mondatja velem. Az az igazság, látni kéne a piacot, kik voltak elérhetők, kiket kerestek meg, milyen mezőnyből került ki Leekens. Aki egyelőre kicsit mindent vagy semmit megoldásnak tűnik – 2017-et mindenesetre nehéz lesz alulmúlnia.
 
Mit vársz a kedvenc csapatodtól, játékosodtól jövőre?

Nem vagyok nagyravágyó: az Udinese végezzen a felsőházban. A magyar válogatott kapja össze magát, küzdjön minden meccsen, és néha játsszon szépen is. „Belsős” kedvencek: Jankto és Barak maradjon még legalább egy szezont, mielőtt 300 millióért elviszi őket a PSG, Fofana tanuljon meg koncentrálni, De Paul találja meg a helyét a 3-5- 2-ben. Nagy Ádámot vigye el kölcsönbe a Benevento, és a vezetésével minden idők legnagyobb feltámadását produkálva harcolják ki a bennmaradást. Szalai lőjön legalább 10 gólt, szigorúan csereként beállva. Dzsudzsák… Nem tudom, szerződjön a thaiföldi B-ligába, csak a válogatottban látni akarom újra azokat a megpattanós szabadrúgásokat. Berecz robbanjon be a válogatottba! „Külsős” kedvencek: Mertens játsszon továbbra is így, és nehogy elmenjen a Manchester Unitedba. Lacezette fantasztikus gólörömeiből is újabbakat szeretnék látni, korunk Panenkájától, Perottitól pedig még sok-sok tizenegyest – hiába maradt ki a legutóbbi kettő. De az ollózós Quagliarella-gólokról sem vagyok hajlandó lemondani.

 

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább

A németekkel valami nem oké?

, Kiss L. László

A németekkel valami nem oké?

Kiss L. László számára nagy csalódást okozott, hogy Storckékkal valami nem oké. Az Arsenallal sem minden oké. Év végi körkérdés, 9. rész

Tovább