A foci ereje

A foci ereje

, László Ágnes

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.Válaszok a körkérdésre >>>

 

Mi volt a 2017-es év legszebb, futballal kapcsolatos élménye? Ez lehet meccs, gól, hír, könyv vagy csak egy jelenet, egy érzés, bármi.

 

A FOCI EREJE:

Szívszorító és egyben felemelő volt látni a halálos beteg kisfiú, Bradley Lowery és Jermain Defoe barátságát. Bradley kitartása, akaratereje mindenki számára példa lehet. Jó volt látni, hogy a foci mennyi örömet okozott ennek a Kis Hősnek, miközben rengeteg szenvedésen kellett keresztülmennie. Nyugodj békében, 'Kicsi Harcos'!

 

A TÁMADÓFOCI ÜNNEPE:

A Bajnokok Ligája 2016/17-es idényének nyolcaddöntőjében a 12 gólos Manchester City–Monaco párharc maga volt a futball ünnepe. Élveztem minden percét!

 

ÉS EGY KIS SZEMÉLYES:

Májusban Barcelonában egy istenien finom tengeri paella mellett Andrés Iniesta könyvét olvasgatni. Pár nappal később pedig hasonlóan nagy élmény volt, amikor a Camp Nounál tett látogatásom során egy német hölgy arra kért, hogy készítsek róla egy fotót Kubala szobránál, én pedig büszkén mondhattam neki, hogy a Barcelona legendájának szülővárosából jöttem. Szintén Barcelonában nyaralva élhettem át kedvenc csapatom, a Manchester United Európa-liga sikerét, amelyet egy ír pubban néztem együtt rengeteg Manchester United-drukkerrel.

 

 

Melyik volt számodra az év csapata, és ki volt az év játékosa?

Szeretem a tündérmeséket, ezért nálam az év csapata a Lincoln City. Ötödosztályú csapatként jutottak a legjobb nyolcba az FA-kupában. Ez a bravúr korábban még soha nem sikerült ilyen alacsony osztályú klubnak a sorozat történetében. Sőt még a bajnokságot is megnyerték, és feljutottak a negyedosztályba. A menedzserük, Danny Cowley zseniális munkát végez.

 

A játékosuk közül azok állnak hozzám a legközelebb, akik a pályán és azon kívül is nagy dolgokat visznek véghez. Mohamed Salah mindkét kritériumnak megfelel. 2017 az ő éve volt. Válogatott és klubszinten is. Drámai körülmények között lőtte ki Egyiptomot az oroszországi vébére. Kongó ellen a 95. percben értékesítette a hazája javára megítélt büntetőt, ami azt jelentette, hogy a Fáraók 28 év után újra ott lesznek a vébén. Emellett két európai topbajnokságban is bizonyított: remekelt a Serie A-ban (Roma) és a Premier League-ben is fantasztikus volt (Liverpool). De nem csak a pályán, hanem azon kívül is letetette a névjegyét: támogatásával focipályák és tornaterem épült szülőfalujában, emellett rendszeresen jótékonykodik.

 

Szerinted ki lenne az ideális szövetségi kapitány a magyar válogatott számára?

Erre a kérdésre már korábban megkaptuk a választ: Dárdai Pál.

 

Mit vársz a kedvenc csapatodtól, játékosodtól jövőre?

Kedvenc csapatomtól, a Manchester Unitedtől sokkal kevesebb buszozást, José Mourinhótól több mosolyt, kevesebb arrogáns interjút.

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább

A németekkel valami nem oké?

, Kiss L. László

A németekkel valami nem oké?

Kiss L. László számára nagy csalódást okozott, hogy Storckékkal valami nem oké. Az Arsenallal sem minden oké. Év végi körkérdés, 9. rész

Tovább