Kiss Tibor Noé  Kiss Tibor Noé

„– Utoljára az Egernél dolgozott a magyar élvonalban, ahol néha még – önt idézve - ásványvízre sem volt pénz. Miként emlékszik vissza erre az időszakra?

– Nyugodtan leírhatja: edzői pályafutásom legsötétebb korszaka volt. Nem csak a pénzhiány, hanem amiatt is, hogy szinte az egész idényt végigbundázták a játékosok: 10 meccsből kilencet eladtak. Ilyen körülmények között pedig nem lehetett komoly szakmai munkáról beszélni…” (A FourFourTwo kérdez, az Eger egykori edzője, Mészáros Ferenc válaszol.)

 

Emlékezzünk. Ez volt az az idény (2012–2013), amikor az Eger az utolsó 18 bajnoki mérkőzése közül 16-szor vereséget szenvedett. A Paks ellen összejött egy iksz, csak a Kaposvárt sikerült megvernie a csapatnak.

 

Eközben a Ligakupában: Eger–Újpest 4–0, Eger–Debrecen 1–0 ("És még a fű volt magas!" – utaltak az egriek győzelmének 8,0-s szorzójára a következő bajnokin a debreceni szurkolók), Eger–Győr 4–1, Győr–Eger 3–3.

 

Megtudjuk továbbá azt is, hogy Mészáros fia (ha már futballista nem lehetett, mert ahhoz gyerekkorában nem volt elég kemény) tehetséges költő, akinek a verseit talán még az Élet és Irodalom is közölni fogja. Csak azt nem tudjuk meg, hogy a bundázásnak lesz-e következménye. Nyilván, ez Magyarországon senkit sem érdekel.

 

 

 

További posztok