Nagygéci Kovács József  Nagygéci Kovács József

HÁROM MONDAT, AMIBŐL THOMAS DOLL MENESZTÉSÉRE KÖVETKEZTETHETÜNK

 

 

(Figyelem, belemagyarázós tartalom!)

 

Pro Urbe díjat kapott a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó-csapata saját városában. Az ünnepségen (ahol nem mellesleg Dr. Magyar Zoltánnak, a kiváló, kétszeres olimpiai-bajnok tornásznak díszpolgári címet adományoztak) az FTC elnöke, vagy ahogy ő fogalmazott, „az első számú szolgája”(!), Kubatov Gábor mondott köszöntőt. Az erről szóló tudósításból három mondatot ragadok ki önkényesen, melyekbe szépen belemagyarázom* a vezetőedző, Thomas Doll hamarosan bekövetkező  menesztését.

 

1.

„Tavaly megnyertünk mindent, Thomas Doll az év edzője, Gera Zoltán az év játékosa, Nagy Ádám az év felfedezettje, Böde Dániel pedig a gólkirály lett, de női csapatunk is mindent megnyert. Köszönjük, hogy a Ferencváros lelket lehelt a labdarúgásba, ígérjük, a jövőben is mindent megteszünk azért, hogy büszkeséget hozzunk a kerület számára.” – így Kubatov.

Tavaly. Aha. Megnyertünk mindent. Aha. És a főterv, a BL? És azóta? (Azt a mondatot külön posztban lenne érdemes elemezni, mely szerint itten léleklehelés történt. Jó hogy nem már lélek-donor!)

De vissza Dollhoz! Mert az aktuális edző elmúlt (homályba vészően elmúlt) szezonját akkor szokták emlegetni, amikor mérik hozzá a jelenlegit. Az meg nem sok jót ígér a németnek.

 

2.

„Tizenkét év után újra bajnokok lettünk, reméljük, nem kell újabb tizenkét évet várni a következőre. Mindent elkövetünk, hogy felkerülhessen a harmadik csillag a mezünkre. Nagyon szeretnénk Ferencvárost nemcsak Magyarországon, hanem Európában is méltó módon képviselni." Gera Zoltán, a csapatkapitány szavai ezek. „Reméljük”, „mindent elkövetünk” és „nagyon szeretnénk”. Csak a bizonytalan kapitány beszél így. És Gera nem az a típus. Öltözői hangulat van.

 

3.

„…úgy tudni, továbbra is teljes az összhang a vezetőség és a Thomas Doll vezette szakmai stáb között, a felek a héten ülnek tárgyalóasztalhoz, hogy beszéljenek az erősítési tervekről, a játékoskeretben szükséges téli változtatásokról.”- így zárul a tudósítás. „Teljes az összhang.” A sportkommunikáció nagykönyvében ez a mondat pontosan azt jelenti, mint a közös profilképek a facebookon. A nemsokára bekövetkező törlés(eke)t és a státuszváltozás(oka)t. Persze, jön a karácsony, azt még azért megvárjuk.

 

 

*A belemagyarázáshoz nincs szükség tényekre, információkra. Senki számon ne kérje rajtam.

További posztok