Kiss Tibor Noé  Kiss Tibor Noé

"AMI SOK, AZ SOK. IDEJE TÁVOZNI"

 

 

Elvileg ez volt az a meccs, amelyen akár az angol bajnoki cím is eldőlhetett, a londoni derbi: Chelsea–Arsenal. A Stamford Bridge-azonban csak egy csapat volt a pályán, a hazai (a bajnokság a látottak alapján alighanem el is dőlt). A 3:1 nem fejez ki semmit a különbségből, ami ezúttal a Chelsea és az Arsenal között mutatkozott. A három gól annál inkább.

 

Az elsőnél Marcos Alonso olyan lendülettel tarolta le a vele felugró Arsenal-bekket, hogy a meccs már a felugrás pillanatában eldőlt. Cech védése után a magasba pattant ugyan a labda, de a távolból érkező spanyol mindent vitt. Alonso már a Fiorentinában is a kedvenc játékosaim egyike volt, Conte kiváló érzékéről árulkodik, hogy kihalászta őt Firenzéből. (Wenger kiváló érzékéről itt olvashatnak bővebben.)

 

A másodiknál Eden Hazard a félpályáról indított egy szólót, majd átlöbbölte a labdát a becsúszó védőn és Cech-kapuson. Mesteri, megalázó gól volt. Hat Arsenal-játékos vette körül, de csak egykedvűen nézték, ahogy a belga hülyét csinál belőlük. (A rangadókon vajon miért tűnnek sokadszor ilyennek az Arsenal játékosai: alamuszinak, zöldfülűnek?) Hazard aranylabdás szinten játszott, ami megint csak Contét dicséri, a Mourinhónál szenvedő szélső idén tíz gólnál jár (tavalyi mérlege: négy).

 

A harmadik leírása: Cech gyötrelmesen rossz felszabadító rúgása után Fábregas levette, majd átemelte a labdát a cseh kapuson. Lehajtott fejjel ünnepelte társai gratulációját az egykori társak ellen szerzett gól után. (Megjegyzés a stílusról: a szakállas Fábregas megindult az „elpirlósodás” útján?) És hogy Contét vegyük elő megint: az olasz simán padoztatja Terryt és Fábregast, bátor, de kifizetődőnek tűnő lépés.

 

Az Arsenal is lőtt egyet, de mindennél árulkodóbb, hogy egy Arsenal-drukker 3:0-nál elővett egy transzparenst, amelyen a következő szöveg állt: „Enough is enough. Time to go” („Ami sok, az sok. Ideje távozni”). Mármint, gondolom, Wengernek. Pedig az Arsenal idén bajnokesélyesnek tűnt. Most viszont 11 pontra nőtt a hátránya a táblázaton. A BL-ben meg jön a Bayern. 

További posztok