Benedek Szabolcs  Benedek Szabolcs

LISTAVEZETŐ!

 

 

Múlt heti kálváriám keltett némi visszhangot, a Focitippen kívül még legalább két oldalon láttam viszont esetemet az interneten vásárolt belépőjeggyel. Föltehetően van bennem kalandvágy, mert ismételten megkísértettem az ördögöt, és a Bp. Honvéd-Debrecen meccsre újra csak a világhálón szándékoztam e-ticketet venni. Végül meggondoltam magam – igaz, nem önszántamból: a meccslátogatást családi programnak szántuk, és bár a Bozsik Stadionban a nyugdíjasok számára ingyenes a belépés, a neten ezt édesapám számára (hiába pötyögtem be klubkártyájának adatait) nem tudtam érvényesíttetni, teljes jegyárat kért a rendszer. Így hát letettem a világháló előnyeiről, és másfél órával a kezdés előtt kibicikliztem Kispestre.

 

Egyszóval, a beléptetésen még van mit csiszolni. Ráadásul kezdés után valaki megjegyezte a lelátón, hogy odakint, a pénztár előtt még több százan állnak sorba. Csakúgy, mint egy héttel ezelőtt, az MTK-stadionnál. Sovány vigasz, hogy én ezúttal a szerencsések (vagyis a szemfülesek) közé sorolhattam magam.

 

A meccs egyébként küzdelmes, helyenként egész jó játékot hozott. Az iramra nem lehetett panasz, ennek ellenére Bernd Storck szövetségi kapitány a VIP-páholyban meglehetősen morcos képet vágott. Pedig a mérkőzés nagyobb részében nem tűnt föl, hogy a bajnokaspiráns egy, a tabella alsó részén szerénykedő csapatot lát vendégül. És ez most kivételesen nem föltétlen negatív felhanggal értendő. Fölváltva forogtak a veszélyben a kapuk. Mindkét gárda odatette magát, a nézők legföljebb a kimaradt ziccereken – na meg az ügyetlen passzokon és a megbicsakló beadásokon, de hát istenem, ez mégse az El Clásico – bosszankodhattak. A Honvéd mindazonáltal jobban cserélt, és a második félidőben Kabangu, majd Zsótér beállásával mégis csak föléje kerekedett a Debrecennek. A gólt is ők ketten készítették elő, a gólkirályjelölt Eppel pedig ezúttal akcióból is betalált.

 

A győzelem és az, hogy a Vasas ikszelt a Gyirmóttal, a Videoton pedig az FTC-vel, együttesen azt jelentette, hogy a Bp. Honvéd átvette a tabellán a vezetést. Első helyen állunk! Hurrá! Ja, és piros-fekete sállal a nyakamban hazafelé eltekertem a Groupama Aréna mellett. Igaz, a fradisták már bent, a stadionban voltak. De akkor is.

További posztok