Kukorelly Endre  Kukorelly Endre

ELŐSZÖR AZT AKARTAM ÍRNI, HOGY ILYEN NINCS

 

(2017. március 8. Három dolog)

 

 

Ad notam csak azt akartam mondani az anyósomnak a karácsonyi vacsoránál, hogy anyuka, legyen szíves, adja közelebb a sótartót, helyette azt mondtam neki, hogy elbasztad az életem, te vén kurva.

 

Egy: magyar női kézilabda. A Győri Audi ETO – többek közt Nora Mørk, Cornelia Nycke Groot, Kari Aalvik Grimsbö, Eduarda Morim, Asma Elghaoui, Heidi Löke, Jana Knedlikova és Nycke Groot (és Görbitz, Korsós, Puhalák, Tomori) mellé – szerződtette a Világ- és Európa-bajnok norvég Stine Oftedalt. Edző Ambros Martin.

 

Kettő: magyar férfi kézilabda. A MOL-Pick Szeged 30–24-re megverte a Rhein-Neckar Löwent. A magyar kezdőcsapatban egy magyar sem volt. Sierra, Sostaric, Goncalves, Blazevic, Källman, Gorbok, Skube. A szlovén Matej Gaber sérülés miatt el sem utazott. Játszott még Obranovic, Buntic (és Bánhidi, Balogh, Bodó). Edző Juan Carlos Pastor. Először azt akartam írni, hogy fölfordul a gyomrom, mégis, inkább azt írom: ez mire jó!

 

Három: futball világválogatottak. A Barcelona a 88. percben, épp három gólra a továbbjutástól, 3–1-re vezetett a Paris Saint-Germain ellen. Aztán három gólt rúgott. Először azt akartam írni, hogy ilyen nincs (beleértve az 1999. május 26-i Bayern München–Manchester meccset), mégis, inkább azt írom: ez kinek jó!

További posztok