Kiss L. László  Kiss L. László

TEKERÉS

(Arsenal–West Ham United 3:0)

 

 

Egy felbőszített Arsenal rohant neki kicsit sem rémült, valahogy mégis életképtelen kelet-londoni ellenfelének e csillagfényes szerda estén, hogy a téli 5:1-es diadalmenet után egy újabb kiadós veréssel betonozza be szegényt a 15. helyre. Mi viszont, miután örök barátunk, a manchesteri United ikszelt, egyetlen grádicsocskát feljebb masíroztunk a tabellán, s most egy felfrissült, önbizalmát visszanyert csapat élvezi a napsütötte ötödik hely minden áldását. Mire jó ez. Semmire. Mi lesz a vége. Bajnokok Ligája-indulás.

 

Ilyen vagy, te team, szeszélyes, sértődékeny és konok: szörnyen kellemetlen élettárs. Hogy szeretlek, te dög, s ha egyszer végre nem csak a szomszéd hallaná, hogy kívánlak a pokolba minden alkalommal!

 

De ezen a csillagfényes szerda estén a jó nevű Spíler TV követte el a legnagyobb bakit (noha a káprázatos passzokat rendre elpuskázó Welbeck iparkodott mellé felzárkózni): fontosabbnak ítélte az éllovas Chelsea és az ellenzéki Manchester City izgalmasnak jósolt találkozóját közvetíteni az akkor még hatodik helyen szerénykedő (túlzás!) Arsenal família és egy majdnem sereghajtó alakulat izgalmasnak jósolt összecsapása helyett. Hiba volt, mert így streamen kellett követnem az eseményeket. Szürreális élményt jelentett, kizökkent az idő, a játéktér koordinátái meggörbültek, s mire a játékvezető lefújta a mérkőzést, beállt a teljes napfogyatkozás. Totális képzavar. Az egyik oldalon 53.46-ot mutat az időmérő, másutt 54.23 van, itt a másfél perccel korábbi szögletet adják be, ott lekönyökölnek valakit, emide gólt lövünk, amoda 0:0. Vajda Jánost idéző bölcseleti kételyek, saridonos percek: Arsenal. Mi megyünk-e vagy a felhő. Hanem a streamek se a régiek már: egy őszinte stream évekkel ezelőtt még thrash metalosan szaggatott, most fogja magát, és egyszerűen leáll. Más a kép, más a hang. Szepesi rádióközvetítéseit nézhették így az ötvenes években.

 

Poén is lett a végén, csattanó. Giroud pompás tekerését már percre pontosan 24 órával később látom, egy szuper rossz minőségű netes videón. Vagy talán pár perc különbséggel.

További posztok