Kiss Tibor Noé  Kiss Tibor Noé

A MAGYAR VÁLOGATOTT ÉS A SPANYOL HARMADOSZTÁLY

 

 

Néhány nappal ezelőtt született egy interjú Nagy Dominikkal, aki tavaly a Ferencváros, idén a Legia Warszawa játékosaként szerzett élvonalbeli bajnoki címet. A Dunántúli Napló hozza a szokásos frázisokat. „A vezetők beszélgettek velem, cél egy topbajnokság középcsapata, nagyon jó ajánlatom volt otthonról.” Ismerős mondatok, reméljük, nem azzal folytatódnak majd jövőre, hogy „a klub szerb edzőt szerződtetett, aki helyettem inkább a balkáni játékosokat preferálta”.

 

Azon viszont megakadt a szemünk, ahogy a 22 éves futballista az Andorra elleni kudarcot magyarázza. „A góljuk előtti támadást úgy vitték végig hárman a mi hat játékosunkkal szemben, hogy abszolút látszott, nem ügyetlenek ők, nem véletlenül játszanak néhányan a spanyol harmadosztályban” – mondta Nagy.

 

Nem. Véletlenül. Játszanak. Néhányan. A. Spanyol. Harmadosztályban.

 

Hát, a jövő egyik nagy reménysége szerint ennyit ér a magyar válogatott. Ez a szintje, a spanyol harmadik liga. Három andorrai hat magyar ellen, sima gól, mi ebben a furcsa? És senki sem kérdez vissza, hogy "Hahó, Dominik, ez komoly?"

 

Van ebben valami nagyon szomorú.

 

(A linket köszönjük Kovács Istvánnak)

További posztok