Zelei Dávid  Zelei Dávid

MIT VÁRHATUNK KUPACSAPATAINKTÓL A NEMZETKÖZI PORONDON?

(I. Vasas)

 

 

A Vasas csapata nyáron – ez számít kivételesnek – nem váltott edzőt, továbbra is Michael Oenning irányításával készülhet, ami kifejezett előny a Honvédhoz és a Videotonhoz képest, az edzőmeccseken ugyanis jól látható volt, az angyalföldiek továbbra is jól alkalmazzák az alapjátékukat, vagyis képesek nyomás alatti labdakihozatalra, visszatámadásra, gyors, kevés érintős, sokpasszos játékra, élénk szélsőmozgásokra. Az offenzív szélsők és az átjárható belső középpálya ugyanakkor sebezhetővé teszi a csapat védekezését: ez hatványozottan igaz, ha tudjuk, a legnagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező Korcsmár Zsolt Dániába igazolt (a második körben a Fradi ellen mutathatja meg magát), az új bekk, a cseh Vit Benes a Beitar ellen még nem léphet pályára, a másik volt válogatott, Vaskó Tamás pedig sérülés miatt nem állhat Michael Oenning rendelkezésére. Ráadásul a középpályás védekezésre kiszemeltek közül (még) Hidi Patrik, Iszlai Bence és Egerszegi Tamás sem bólintott rá a Vasas ajánlatára, márpedig a keret vékonysága hamar gondot okozhat, ha nincs kikkel rotálni.

 

A Fradi ellen látott Beitar a Vasashoz hasonlóan passzbiztos, kombinatív, magyar szintnél gyorsabb és magabiztosabb csapat – ki tudja, talán még a veterán Joszi Benajunt is láthatjuk soraikban – de talán nem verhetetlen. A Vasas mellett szól, hogy játékosai eddig is a nehezebb ellenfelek ellen virítottak igazán, a csapat ráadásul idegenben kezd, és nem kell rettegnie az ellenfél szurkolótáborától. Óvatosságra int ugyanakkor, hogy teljesítményük a sok fiatal formaingadozása miatt meglehetősen hullámzó. Az edzőmeccseken jól mutatott az angyalföldi gárda – de Jeruzsálemben ez egész biztos semmit sem számít majd.

 

Esély a győzelemre a csütörtöki meccsen: 35%
Esély a továbbjutásra: 40%
Meddig juthat a csapat? A Beitar elleni bravúr (továbbjutás 11-esekkel) után a Botev Plovdivot is sikerül kiejteni, a harmadik körben azonban egy orosz középcsapat parancsol megálljt a csikócsapatnak.

További posztok