Zelei Dávid  Zelei Dávid

MIRE MENNEK KUPACSAPATAINK  A NEMZETKÖZI KUPÁKBAN?

III. Videoton

 

 

A tavalyi szezon során a Videoton jutott a legtovább a magyar csapatok közül a nemzetközi kupában: a Csukaricski kiverése után a Midtjylland ellen, idegenben is hosszabbitásig húzták Juhászék, kevésen múlt a negyedik kör, ami igazi bravúr lett volna. A helyzet azóta javult: a tavaly nyári mennyiségi és minőségi igazolásoknak köszönhetően ma a Videoton az egyetlen olyan magyar csapat, amely megfelelő mélységű, kiegyensúlyozott kerettel rendelkezik a nemzekösi szerepléshez szükséges rotáláshoz. Ez ugyanakkor semmire sem garancia: a Honvéd elleni meccsen ugyanez a keret mondott csődöt, tehát egy magas taktikai felkészültségű csapat bármikor meglepheti a Vidit. A máltai Balzan keretét rutinos játékosok alkotják (tizen is betöltötték már a 30. életévüket), akik aligha rettennek majd meg az időhúzástól és az egyszerű megoldásoktól egy esetleges bekapott gól után sem; fontos, hogy Marko Nikolics csapatának nem szabad elvesztenie a türelmét és ötlettelen ívelgetésbe fullasztania a játékát.

 

A Videoton előrejátékát alapvetően két dolog határozza meg: a fantasista, Danko Lazovics aktuális formája, illetve a szélsőjáték minősége. A jobb szélen Nego, a balon Suljic képes jobb napjain meccseket eldönteni, döntő, hogy utóbbi ne csak a cseleit csinálja meg jól, hanem utána képes legyen a kulcspasszra is. Ha így lesz, nem lehet gond.

 

Esély  a győzelemre a csütörtöki meccsen: 80%
Esély a továbbjutásra: 75%
Meddig juthat a csapat? A Videotonnak egyszerűen muszáj kihasználnia kedvező sorsolását, és idén még meglévő UEFA-koefficiensét, jövőre ugyanis elévül a Sousa-féle EL-csoportkör magas pontszáma. Az első két forduló abszolválása kötelező, a harmadikban pedig muszáj bravúrt bemutatni. Addigra alighanem ők lesznek az egyedüli magyar csapat a porondon…
 

További posztok