Baumstark Tibor  Baumstark Tibor

Mauricio Pochettino kiváló edző. Jobb, mint bárki gondolhatta volna. A Southamptonnál töltött másfél szezonja alatt még hihettük, hogy szerencséje van, de azóta bizonyította, nem erről van szó. Nem véletlen, hogy Sir Alex Ferguson nemrég a Premier League legjobb menedzserének nevezte.

 

Az egykori betonkemény védő nagyon egységes és karakteres csapatot formált a Tottenhamből, amely az elmúlt évtizedekben éppen az említett tulajdonságoknak volt híján. Tette mindezt úgy, hogy nem félt a főszerepet szánni a fiataloknak: Kane és Alli felépítéséért az angol szövetségi kapitány, Roy Hodgson is roppant hálás lehet.

 

Azt már régóta könnyű azonosítani, mit szeretne játszani a csapat, de az elmúlt hónapokban Pochettino azt is bizonyította, akkor sem jön zavarba, ha mérkőzés közben változtatnia kell. Ahogyan tette ezt a Fiorentina elleni Európa-liga-meccsen, amikor az olasz csapat egyenlítő gólja után egy teljesen szétesett társaságot rázott fel két jó ütemű cserével, és tartotta meg a Spurs számára kedvező 1-1-et.

 

Sir Alex nem beszélt a levegőbe, érdemes figyelemmel követni Pochettino munkáját!

További posztok