A jövő tehetségei: José Giménez

A jövő tehetségei: José Giménez

, Kiss Tibor Noé

Diego Godín mellett egy másik fiatal uruguayi is elfoglalta helyét az Atlético Madrid védelmének tengelyében.José Giménez (21 éves, Atlético Madrid)

 

Amikor az Atlético fantasztikus sorozatát (a csapat a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában lejátszott szezonbeli 38 mérkőzésen mindössze 17 kapott gól) emlegetjük, mindenkinek a Diegók jutnak eszébe. Pedig Simeone és Godín mellett ott van még valaki a védelem tengelyében az uruguayi mellett. Egy honfitárs: José Giménez. Az uruguayi belső védő nem most került a figyelem homlokterébe, 19 évesen debütált a 2014-es világbajnokságon, amikor a sérült csapatkapitányt, a harmadik Diegót (Lugano) kellett helyettesítenie Anglia, Olaszország, majd Kolumbia ellen. Madridban sem most került a csapat közelébe, tavaly már 20 bajnokin lépett pályára az Atléticónál, nyáron pedig megnyílt előtt az út a kezdőcsapatba, amikor Miranda az Internazionaléhoz igazolt. Ebben a szezonban Giménez már 28 találkozón lépett pályára, s úgy tűnik, sikerült kiszorítania a kezdőből a tapasztaltabb montenegrói védőt, Stefan Savicot. 

 

 

Névjegy

Név: José Giménez

Nemzetiség: uruguayi

Születési év: 1995. január 20.

Hely: Toledo

Poszt: középhátvéd

Csapat: Atlético Madrid

További cikkek a rovatban

A jövő tehetségei: Marcus Rashford

, Kiss Tibor Noé

A jövő tehetségei: Marcus Rashford

18 évesen kapott lehetőséget a Manchester Unitednél – az első öt lövéséből négyszer gól született. Rashford lenne Louis van Gaal egyetlen jó húzása?

Tovább

A jövő tehetségei: Kingsley Coman

, Kiss Tibor Noé

A jövő tehetségei: Kingsley Coman

A Pogbát idéző fiatal francia focistát a Juventus adta kölcsön a Bayern Münchennek – a Bayern München pedig Coman hathatós segítségével verte ki a BL-ből a Juventust.

Tovább

A jövő tehetségei: Gianluigi Donnarumma

, Kiss Tibor Noé

A jövő tehetségei: Gianluigi Donnarumma

Néhány éve még Allegri menesztését követelte a Milantól – ma ő a csapat kapusa. Alig 17 évesen.

Tovább