Fogadási láz Angliában

Fogadási láz Angliában

, focitipp.hu

"Győzött az utolsó az angol ligában! Sportfogadás: a futballklubok féltik a mérkőzések realitását." Nézzük, mit írt a Kassai Újság az angol ligáról 1938. november 1-én.Győzött az utolsó az angol ligában! Kassai Újság, 1938. november 1.: Az angol liga I. osztályában a vezetésben változás állott be.

A bajnoki szezon megkezdés óta vezető Everton ujabb vereségével lecsuszott az első helyről, amelyet most a Derby County foglalt el. A Derby értékes győzelmet aratott idegenben. Győzött az utolsó helyen álló Birmingham, de győzelme ellenére sem került el az utolsó helyről, mert az előtte álló Brentfordnak sikerült döntetlent elérnie. A bajnok Arsenal megint leadott egy pontot.

A forduló eredményei:
Birmingham-Aston Villa 3:0
Bolton-Arsenal 1:1
Charlton-Brentford 1:1
Chelsea-Derby 0:2
leicester-Everton 3:0
Leeds-Portsmouth 2:2
Liverpool-Huddersfield 3:3
Manchester-Sunderland 0:1
Middlesbrough-Wolverhampton 1:0
Preston-Blackpool 1:1
Stoke-Grimsby 1:2

7 koronára több mint egymilliót nyert a futballfogadáson

(Saját tudósítónktól)
Sehol a világon nem olyan nagy a fogadási láz, mint Angliában. Nem beszélve a fogadási üzlet elitjéről a lóverseny totalizatorról, ennek mély értelme is van, ha a szerencsések hosszu során végigtekintünk. Még csak most indult meg a futballbajnokság és az egyik fogadónak egy schillinges (7 korona) tétjére 12 000 fontot, mintegy másfél millió koronát fizetett ki a "Pools" fogadási vállalat.

A szerencsés nyerő John Douglas színházi díszletező, 7 gyermek apja, a forduló mind a 14 mérkőzésének kimenetelét eltalálta. Mert az angliai fogadás rendszere mellett nem kell a számszerű eredményre tippelni, elég ha döntetlent, vereséget vagy győzelmet jósol a pályázó. Hát ilyen könnyen lehet nyerni Angliában.

Ennek a vállalatnak csak Londonban 400 fogadási irodája van és az egy-egy fordulóra beérkezett fogadások száma meghaladja az egymilliót! Az is érdekes, hogy a fogadási összeget, az 1 schillinget nem is kell nyomban a fogadásnál megfizetni, a fogadási jegyet (conpon) anélkül is kiadják s csak erre van rányomva: "Kötelezem magam, hogy a fogadási dijat a jövő héten befizetem."

Tehát még arra is módot adnak az angol játékosnak, hogy a nyereségből fizethessen. Az már az angolok magasan álló becsületérzékének dicséretére szól, hogy a fogadási irodák szerint még nem fordult elő, hogy valaki meg ne fizette volna utólag a dijat.

Ezekután kevés reménye lehet annak az akciónak, melyet futballklubok inditottak a fogadási vállalat beszüntetése érdekében, mert féltik a sportot tőle, a mérkőzések realitását. A fogadásoknak ez a valóban altruisztikus jellege sokkal nagyobb értéket jelent, mint egy-két elvesztett pont.

(gj.focitipp.hu)


*****


További cikkek a rovatban

Gólöröm

, D. Bányász Gergő

Gólöröm

Mit kap az a játékos, aki gólöröm miatt leveszi a mezét? Sportszerűtlen viselkedés miatt sárga lapot. Uff

Tovább

Futball a földi pokolban

, Nádudvari Péter

Futball a földi pokolban

Hetvenkét éve, 1945. január 27-én szabadult fel a történelem egyik legnagyobb szégyenfoltjának helyszíne, az auschwitzi lágerkomplexum. A krematóriumok között időnként futballmérkőzéseket rendeztek.

Tovább

Kisbeszéd-töredék a szünetről

Nos, csak a kép kedvéért, kedves magyar bajnokság, jó hír, hogy páran lessük még a monitort, a takarót. Kevésbé jó: nem mindig tudjuk, hogy amit látunk az a valóság, vagy végtelenített felvételről valami régi program. Azaz, hogy élsz e még egyáltalán. Nagygéci Kovács József a "szünetről".

Tovább

„Tengerben a tenger”

Július 14-én, csütörtökön, 66 éves korában meghalt Esterházy Péter író, Esterházy Márton testvére. NAGYGÉCI KOVÁCS JÓZSEF egy személyes történetet idéz fel a futball iránt rajongó EP-ről. Jelen időben beszélünk róla.

Tovább

„Magyaros, csípős”

, Focitipp Official

„Magyaros, csípős”

Állandó posztolónk, SZOMBATHY PÁL újságíró tökélyre fejlesztette a minimált az előzetes esélylatolgatás során. Rövid, de velős. Eb-körkérdések.

Tovább

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

, focitipp

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

A cím legföljebb azok számára szorulhat némi magyarázatra, akik nem hallottak még a magyar íróválogatottról. Remélhetőleg ők vannak kevesebben. Különösen ama három feledhetetlen famagustai (Észak-Ciprus) nap után, amikor a csapat nemzetközi színtéren is – újra – letette névjegyét. Nem is akárhogy! –…

Tovább

Kőrösi Zoli halálára

, Szegő János

Kőrösi Zoli halálára

Tegnap meghalt egy magyar író, aki szeretett focizni, és tudott is írni a fociról. A logikai láncolatból ne maradjon ki az se, hogy tudott is focizni, és szeretett is írni. Szegő János búcsúzik tőle.

Tovább

Nyerjen könyveket a Focitippel!

, focitipp.hu

Nyerjen könyveket a Focitippel!

Itt a Focitipp nagy könyvnyeremény-akciója. Hat nyertes összesen 18 könyvet nyerhet meg a játékban, amely a Facebookon zajlik.

Tovább

A Professzor visszaemlékezései

, Kiss Tibor Noé

A Professzor visszaemlékezései

Mit tudhatunk meg Andrea Pirlóról a Gondolkodom, tehát játszom című önéletrajzi könyve alapján? Rengeteg mindent – de azért várjuk a folytatást. Könyvkritika.

Tovább

Egy Dózsa-regény vége

, Szegő János

Egy Dózsa-regény vége

Szusza, Bene és Törőcsik – három egykori futballsztár egy fotón. Szegő János új sorozata a kultúrszekcióban: "egy kép alá".

Tovább