A futballista, aki elárverezte az Aranylabdáját

A futballista, aki elárverezte az Aranylabdáját

, kl

Boldog születésnapot

Roberto Baggio, Giuseppe Mascara és Kiprich József. Nem most volt a születésnapjuk, akkor mégis miért köszöntjük fel őket?Tisztelt Olvasóink!
Egy évvel ezelőtt indítottuk sorozatunkat, melyben futballistákat és más, számunkra kedves hírességeket köszöntöttünk születésnapjuk alkalmából. Néhányan kimaradtak. Ezúttal őket köszöntjük.
A Boldog születésnapot rovat összes cikke


Emlékeznek Roberto Baggióra? A hátán vitte az olaszokat a '94-es világbajnokság döntőjébe, hogy ott az égbe lője a büntetőt. Az aranylabdáját elárverezte, hogy az árvízkárosultaknak segíthessen. Sebastian Frey az ő hatására tért a buddhista hitre, amikor 2006-ban súlyos sérüléséből lábadozott. A "Copfocska" február 18-án lesz 42 éves.

Roberto Baggio


Ragusa, Battapagliese, Catania. Ilyen és ehhez hasonló a csapatokban szerepelt pályafutása során. Nem egy szépfiú, sosem nyeri meg a Bajnokok Ligáját, és az Aranylabda szavazáson sem vetődik fel a neve. Viszont egy igazi csibész, aki az utóbbi évek legvagányabb gólját lőtte az Inter ellen. Giuseppe Mascara 30 éves lesz március 24-én.

Mascara gólja az Inter ellen


Talán életében nem hagyott ki tizenegyest, szerény volt és alázatos. Nem csoda, hogy a Feyenoord szurkolói dalba foglalták a nevét. Kiprich József 45 éves múlt szeptember 6-án.

Kiprich a Feyenoordban


Szerettük volna az Asian Dub Foundation tagjait is köszönti születésnapjuk alkalmából, de pakisztáni származású angol zenészekről nem találtunk születésnapi dátumot. Nem hisszük, hogy ennek nemzetbiztonsági okai lennének, bár a zenészek nem rejtik véka alá véleményüket az európai bevándorlási politikával kapcsolatban.

Asian Dub Foundation - Culture Move feat. Navigator(kl)


*****

További cikkek a rovatban

Gólöröm

, D. Bányász Gergő

Gólöröm

Mit kap az a játékos, aki gólöröm miatt leveszi a mezét? Sportszerűtlen viselkedés miatt sárga lapot. Uff

Tovább

Futball a földi pokolban

, Nádudvari Péter

Futball a földi pokolban

Hetvenkét éve, 1945. január 27-én szabadult fel a történelem egyik legnagyobb szégyenfoltjának helyszíne, az auschwitzi lágerkomplexum. A krematóriumok között időnként futballmérkőzéseket rendeztek.

Tovább

Kisbeszéd-töredék a szünetről

Nos, csak a kép kedvéért, kedves magyar bajnokság, jó hír, hogy páran lessük még a monitort, a takarót. Kevésbé jó: nem mindig tudjuk, hogy amit látunk az a valóság, vagy végtelenített felvételről valami régi program. Azaz, hogy élsz e még egyáltalán. Nagygéci Kovács József a "szünetről".

Tovább

„Tengerben a tenger”

Július 14-én, csütörtökön, 66 éves korában meghalt Esterházy Péter író, Esterházy Márton testvére. NAGYGÉCI KOVÁCS JÓZSEF egy személyes történetet idéz fel a futball iránt rajongó EP-ről. Jelen időben beszélünk róla.

Tovább

„Magyaros, csípős”

, Focitipp Official

„Magyaros, csípős”

Állandó posztolónk, SZOMBATHY PÁL újságíró tökélyre fejlesztette a minimált az előzetes esélylatolgatás során. Rövid, de velős. Eb-körkérdések.

Tovább

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

, focitipp

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

A cím legföljebb azok számára szorulhat némi magyarázatra, akik nem hallottak még a magyar íróválogatottról. Remélhetőleg ők vannak kevesebben. Különösen ama három feledhetetlen famagustai (Észak-Ciprus) nap után, amikor a csapat nemzetközi színtéren is – újra – letette névjegyét. Nem is akárhogy! –…

Tovább

Kőrösi Zoli halálára

, Szegő János

Kőrösi Zoli halálára

Tegnap meghalt egy magyar író, aki szeretett focizni, és tudott is írni a fociról. A logikai láncolatból ne maradjon ki az se, hogy tudott is focizni, és szeretett is írni. Szegő János búcsúzik tőle.

Tovább

Nyerjen könyveket a Focitippel!

, focitipp.hu

Nyerjen könyveket a Focitippel!

Itt a Focitipp nagy könyvnyeremény-akciója. Hat nyertes összesen 18 könyvet nyerhet meg a játékban, amely a Facebookon zajlik.

Tovább

A Professzor visszaemlékezései

, Kiss Tibor Noé

A Professzor visszaemlékezései

Mit tudhatunk meg Andrea Pirlóról a Gondolkodom, tehát játszom című önéletrajzi könyve alapján? Rengeteg mindent – de azért várjuk a folytatást. Könyvkritika.

Tovább

Egy Dózsa-regény vége

, Szegő János

Egy Dózsa-regény vége

Szusza, Bene és Törőcsik – három egykori futballsztár egy fotón. Szegő János új sorozata a kultúrszekcióban: "egy kép alá".

Tovább