Ünnepel Tévez és CR7, Hagi és Sztoicskov

Ünnepel Tévez és CR7, Hagi és Sztoicskov

, focitipp.hu

Boldog születésnapot

Két születésnaposra koccinthatnak a héten a Manchester Unitednél, északon Roar Strandot és Sven-Göran Erikssont, délen Gerard Piquét és Cesare Maldinit, a Balkánon Gheroghe Hagit és Hriszto Sztoicskovot köszönthetik.Február 2.
Roar Strand (1970)
A Rosenborg Trondheim középpályása, 14-szeres norvég bajnok.

Gerard Piqué (1987)
A Barcelona spanyol középhátvédje.

Február 5.
Cesare Maldini (1932)
Egykori négyszeres olasz bajnok és egyszeres BEK-győztes az AC Milannal.

Sven-Göran Eriksson (1948)
Svéd tréner, UEFA-kupa győztes a Göteborggal (1982), portugál bajnok a Benficával (1983, 1984, 1991), olasz kupagyőztes a Romával, a Lazióval és a Sampdoriával, KEK-győztes (1999) és olasz bajnok (2000) a Lazióval. Jelenleg a mexikói válogatott szövetségi kapitánya.

Gheroghe Hagi (1965)
Egykori román futballista, a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legjobb középpályása, játszott a Realban és a Barcelonában, UEFA-kupát nyert a Galatasarayjal (2000-ben).

Gio van Bronckhorst (1975)
A Feyenoord holland balhátvédje, aki skót bajnok lett a Rangersszel (1999, 2000), angol bajnok az Arsenallal (2002) és spanyol bajnok (2005, 2006), valamint BL-győztes (2006) a Barcelonával.

Carlos Tévez
(1984)
A Manchester United argentin csatára.

Cristiano Ronaldo (1985)
A Manchester United portugál középpályása, aki 2008-ban bajnokságot és BL-t nyert, angol gólkirály lett, övé lett az Aranycipő, ő kapta az Aranylabdát, s őt választotta a FIFA az Év játékosává.

Február 7.

Daniel van Buyten (1978)
A Bayern München belga középhátvédje.

Február 8.
Hriszto Sztoicskov (1966)
Egykori kiváló bolgár csatár, ötszörös spanyol bajnok, BEK- és KEK-győztes a Barcelonával.

*****

További cikkek a rovatban

Gólöröm

, D. Bányász Gergő

Gólöröm

Mit kap az a játékos, aki gólöröm miatt leveszi a mezét? Sportszerűtlen viselkedés miatt sárga lapot. Uff

Tovább

Futball a földi pokolban

, Nádudvari Péter

Futball a földi pokolban

Hetvenkét éve, 1945. január 27-én szabadult fel a történelem egyik legnagyobb szégyenfoltjának helyszíne, az auschwitzi lágerkomplexum. A krematóriumok között időnként futballmérkőzéseket rendeztek.

Tovább

Kisbeszéd-töredék a szünetről

Nos, csak a kép kedvéért, kedves magyar bajnokság, jó hír, hogy páran lessük még a monitort, a takarót. Kevésbé jó: nem mindig tudjuk, hogy amit látunk az a valóság, vagy végtelenített felvételről valami régi program. Azaz, hogy élsz e még egyáltalán. Nagygéci Kovács József a "szünetről".

Tovább

„Tengerben a tenger”

Július 14-én, csütörtökön, 66 éves korában meghalt Esterházy Péter író, Esterházy Márton testvére. NAGYGÉCI KOVÁCS JÓZSEF egy személyes történetet idéz fel a futball iránt rajongó EP-ről. Jelen időben beszélünk róla.

Tovább

„Magyaros, csípős”

, Focitipp Official

„Magyaros, csípős”

Állandó posztolónk, SZOMBATHY PÁL újságíró tökélyre fejlesztette a minimált az előzetes esélylatolgatás során. Rövid, de velős. Eb-körkérdések.

Tovább

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

, focitipp

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

A cím legföljebb azok számára szorulhat némi magyarázatra, akik nem hallottak még a magyar íróválogatottról. Remélhetőleg ők vannak kevesebben. Különösen ama három feledhetetlen famagustai (Észak-Ciprus) nap után, amikor a csapat nemzetközi színtéren is – újra – letette névjegyét. Nem is akárhogy! –…

Tovább

Kőrösi Zoli halálára

, Szegő János

Kőrösi Zoli halálára

Tegnap meghalt egy magyar író, aki szeretett focizni, és tudott is írni a fociról. A logikai láncolatból ne maradjon ki az se, hogy tudott is focizni, és szeretett is írni. Szegő János búcsúzik tőle.

Tovább

Nyerjen könyveket a Focitippel!

, focitipp.hu

Nyerjen könyveket a Focitippel!

Itt a Focitipp nagy könyvnyeremény-akciója. Hat nyertes összesen 18 könyvet nyerhet meg a játékban, amely a Facebookon zajlik.

Tovább

A Professzor visszaemlékezései

, Kiss Tibor Noé

A Professzor visszaemlékezései

Mit tudhatunk meg Andrea Pirlóról a Gondolkodom, tehát játszom című önéletrajzi könyve alapján? Rengeteg mindent – de azért várjuk a folytatást. Könyvkritika.

Tovább

Egy Dózsa-regény vége

, Szegő János

Egy Dózsa-regény vége

Szusza, Bene és Törőcsik – három egykori futballsztár egy fotón. Szegő János új sorozata a kultúrszekcióban: "egy kép alá".

Tovább