Mindig a németek győznek

Mindig a németek győznek

, ktn

Eb-videók, 1996

Közeledik az Európa-bajnokság, a focitipp régi videók leporolásával kezdi meg a hangolást a tornára. Az 1996-os Eb-t ismét a német válogatott nyerte, de a tornánál láttunk már jobbat is.1996
Cikkünk a tornáról

Az 1996-os Európa-bajnokság volt az első, amelyen 16 csapat indult, a négy négyes csoportból egy nagyágyú nem jutott tovább, Olaszország. Aztán jöttek a negyeddöntők és az elődöntők, gólszegény mérkőzésekkel (a torna utolsó hét mérkőzésén összesen kilenc gól született). A tizedik Eb-t végül a német válogatott nyerte Oliver Bierhoff aranygóljával, a meglepetésre a fináléig jutó cseh csapattal szemben.

Az egyik legemlékezetesebb angol győzelem ezen az Eb-n született, Hollandia ellen.

Anglia-Hollandia 4-1A B csoport záró mérkőzésén a cseheknek egy döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz. Ez végül meg is lett – komoly izgalmak árán.

Oroszország-Csehország 3-3


A spanyolok a kilencvenes években általában csak a negyeddöntőkig jutottak. Az angliai tornán is ez lett a sorsuk, tizenegyesekkel buktak a házigazda ellen.

Anglia-Spanyolország 1-1, tizenegyesekkel 4-2


Egy klasszikus elődöntő, amelyen Puhl Sándor fújta a sípot. Beigazolódott Gary Lineker mondása - mindig a németek győznek.


Németország-Anglia 1-1, tizenegyesekkel 6-5


Az 1996-os Európa-bajnokság aranygóllal dőlt el, Oliver Bierhoff egy félfordulatból leadott lövéssel végezte ki Csehországot.       


Németország-Csehország 2-1, Bierhoff aranygólja és a német örömünnep >>>BÓNUSZ: Az 1996-os Eb 10 legszebb találata

(ktn)

További cikkek a rovatban

Gólöröm

, D. Bányász Gergő

Gólöröm

Mit kap az a játékos, aki gólöröm miatt leveszi a mezét? Sportszerűtlen viselkedés miatt sárga lapot. Uff

Tovább

Futball a földi pokolban

, Nádudvari Péter

Futball a földi pokolban

Hetvenkét éve, 1945. január 27-én szabadult fel a történelem egyik legnagyobb szégyenfoltjának helyszíne, az auschwitzi lágerkomplexum. A krematóriumok között időnként futballmérkőzéseket rendeztek.

Tovább

Kisbeszéd-töredék a szünetről

Nos, csak a kép kedvéért, kedves magyar bajnokság, jó hír, hogy páran lessük még a monitort, a takarót. Kevésbé jó: nem mindig tudjuk, hogy amit látunk az a valóság, vagy végtelenített felvételről valami régi program. Azaz, hogy élsz e még egyáltalán. Nagygéci Kovács József a "szünetről".

Tovább

„Tengerben a tenger”

Július 14-én, csütörtökön, 66 éves korában meghalt Esterházy Péter író, Esterházy Márton testvére. NAGYGÉCI KOVÁCS JÓZSEF egy személyes történetet idéz fel a futball iránt rajongó EP-ről. Jelen időben beszélünk róla.

Tovább

„Magyaros, csípős”

, Focitipp Official

„Magyaros, csípős”

Állandó posztolónk, SZOMBATHY PÁL újságíró tökélyre fejlesztette a minimált az előzetes esélylatolgatás során. Rövid, de velős. Eb-körkérdések.

Tovább

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

, focitipp

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

A cím legföljebb azok számára szorulhat némi magyarázatra, akik nem hallottak még a magyar íróválogatottról. Remélhetőleg ők vannak kevesebben. Különösen ama három feledhetetlen famagustai (Észak-Ciprus) nap után, amikor a csapat nemzetközi színtéren is – újra – letette névjegyét. Nem is akárhogy! –…

Tovább

Kőrösi Zoli halálára

, Szegő János

Kőrösi Zoli halálára

Tegnap meghalt egy magyar író, aki szeretett focizni, és tudott is írni a fociról. A logikai láncolatból ne maradjon ki az se, hogy tudott is focizni, és szeretett is írni. Szegő János búcsúzik tőle.

Tovább

Nyerjen könyveket a Focitippel!

, focitipp.hu

Nyerjen könyveket a Focitippel!

Itt a Focitipp nagy könyvnyeremény-akciója. Hat nyertes összesen 18 könyvet nyerhet meg a játékban, amely a Facebookon zajlik.

Tovább

A Professzor visszaemlékezései

, Kiss Tibor Noé

A Professzor visszaemlékezései

Mit tudhatunk meg Andrea Pirlóról a Gondolkodom, tehát játszom című önéletrajzi könyve alapján? Rengeteg mindent – de azért várjuk a folytatást. Könyvkritika.

Tovább

Egy Dózsa-regény vége

, Szegő János

Egy Dózsa-regény vége

Szusza, Bene és Törőcsik – három egykori futballsztár egy fotón. Szegő János új sorozata a kultúrszekcióban: "egy kép alá".

Tovább