Az olaszok szájából kiénekelték a sajtot

Az olaszok szájából kiénekelték a sajtot

, ktn

Eb-videók, 2000

A 2000-es Európa-bajnokságot minden idők egyik legizgalmasabb tornájaként tartják számon.2000
Cikkünk a tornáról >>>

Emlékezetes meccsek zajlottak már a csoportkörben is.

Anglia például remekül kezdte a tornát, 18 perc után 2-0-ra vezetett Portugália ellen, mégis kikapott 3-2-re. Ki ne emlékezne Figo bombagóljára?

Anglia-Portugália 3-2


Az angolok aztán Romániától is kikaptak egy buta tizenegyes miatt,  ezzel már a csoportkör után búcsúztak.

Anglia-Románia 2-3


A házigazda belgák is kiestek, többek között az olasz válogatott ellen elszenvedett vereség miatt.

Olaszország-Belgium 2-0A C csoportban rendezett jugoszláv-spanyol meccsen a spanyoloknak nyerniük kellett a továbbjutáshoz, a 91. percben azonban még vereségre álltak... Aztán jött Mendieta és Alfonso.

Spanyolország-Jugoszlávia 4-3


A D csoportban a francia-holland meccs döntött a csoportelsőségről - a házigazdák itt is gólgazdag meccsen győztek.

Hollandia-Franciaország 3-2


A hollandok a gólgyártást a legjobb nyolc között is folytatták, Kluivert vezérletével:

Hollandia-Jugoszlávia 6-1A negyeddöntő francia-spanyol meccse is izgalmakat hozott, Franciaország 2-1-re nyert - Zidane parádés szabadrúgásgólt lőtt, Raúl azonban az utolsó percekben büntetőt hibázott...

Spanyolország-Franciaország 2-1


Egészen hihetetlen elődöntőt hozott a holland-olasz meccs. A hollandok összesen öt tizenegyest hibáztak el - ebből kettőt a rendes játékidőben. A meccset 90 percen át emberhátrányban lejátszó olaszok így jutottak be a fináléba.

Olaszország-Hollandia 0-0


A döntőben aztán az olaszoktól pártolt el a szerencse, a rendes játékidő 94. percéig vezettek, aztán előbb Wiltord, majd a hosszabbításban Trezeguet lőtt gólt, ezzel fordított és nyert Franciaország.

Franciaország-Olaszország 2-1(ktn)

További cikkek a rovatban

Gólöröm

, D. Bányász Gergő

Gólöröm

Mit kap az a játékos, aki gólöröm miatt leveszi a mezét? Sportszerűtlen viselkedés miatt sárga lapot. Uff

Tovább

Futball a földi pokolban

, Nádudvari Péter

Futball a földi pokolban

Hetvenkét éve, 1945. január 27-én szabadult fel a történelem egyik legnagyobb szégyenfoltjának helyszíne, az auschwitzi lágerkomplexum. A krematóriumok között időnként futballmérkőzéseket rendeztek.

Tovább

Kisbeszéd-töredék a szünetről

Nos, csak a kép kedvéért, kedves magyar bajnokság, jó hír, hogy páran lessük még a monitort, a takarót. Kevésbé jó: nem mindig tudjuk, hogy amit látunk az a valóság, vagy végtelenített felvételről valami régi program. Azaz, hogy élsz e még egyáltalán. Nagygéci Kovács József a "szünetről".

Tovább

„Tengerben a tenger”

Július 14-én, csütörtökön, 66 éves korában meghalt Esterházy Péter író, Esterházy Márton testvére. NAGYGÉCI KOVÁCS JÓZSEF egy személyes történetet idéz fel a futball iránt rajongó EP-ről. Jelen időben beszélünk róla.

Tovább

„Magyaros, csípős”

, Focitipp Official

„Magyaros, csípős”

Állandó posztolónk, SZOMBATHY PÁL újságíró tökélyre fejlesztette a minimált az előzetes esélylatolgatás során. Rövid, de velős. Eb-körkérdések.

Tovább

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

, focitipp

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

A cím legföljebb azok számára szorulhat némi magyarázatra, akik nem hallottak még a magyar íróválogatottról. Remélhetőleg ők vannak kevesebben. Különösen ama három feledhetetlen famagustai (Észak-Ciprus) nap után, amikor a csapat nemzetközi színtéren is – újra – letette névjegyét. Nem is akárhogy! –…

Tovább

Kőrösi Zoli halálára

, Szegő János

Kőrösi Zoli halálára

Tegnap meghalt egy magyar író, aki szeretett focizni, és tudott is írni a fociról. A logikai láncolatból ne maradjon ki az se, hogy tudott is focizni, és szeretett is írni. Szegő János búcsúzik tőle.

Tovább

Nyerjen könyveket a Focitippel!

, focitipp.hu

Nyerjen könyveket a Focitippel!

Itt a Focitipp nagy könyvnyeremény-akciója. Hat nyertes összesen 18 könyvet nyerhet meg a játékban, amely a Facebookon zajlik.

Tovább

A Professzor visszaemlékezései

, Kiss Tibor Noé

A Professzor visszaemlékezései

Mit tudhatunk meg Andrea Pirlóról a Gondolkodom, tehát játszom című önéletrajzi könyve alapján? Rengeteg mindent – de azért várjuk a folytatást. Könyvkritika.

Tovább

Egy Dózsa-regény vége

, Szegő János

Egy Dózsa-regény vége

Szusza, Bene és Törőcsik – három egykori futballsztár egy fotón. Szegő János új sorozata a kultúrszekcióban: "egy kép alá".

Tovább