Kínos malőrök

Kínos malőrök

, focitipp.hu

Spanyolország, 1. forduló

„Két kiváló kapusunk van: Illgner és Diego" - jelentette ki a Real Madrid edzője, Fabio Capello a szezon előtti sajtótájékoztatón. A kínos malőrt, melyért azonnal elnézést kért a mester, kínos döntetlen követte a Villarreal ellen.



A Real Madrid kapuját a nyitómeccsen természetesen Iker Casillas védte - Bodo Illgner 1997-ben, Capello előző madridi edzősködése idején volt a királyi gárdánál. A Real akkor az olasz trénerrel bajnokságot nyert, most viszont már három éve böjtölnek a madridi drukkerek, és Capellótól várják a megváltást.

Beckham marad

A Villarreal elleni szezonnyitón azonban csak két lövésre futotta a Real erejéből. Ez pedig kevés. Hiába játszott négy új szerzemény (Cannavaro, Emerson, Diarra, Van Nistelrooy), a Real nem csupán legyőzni nem tudta a Sárga Tengeralattjárót, hanem egyetlen árva gólt sem tudott begyötörni ellenfelének.
Így aztán csak annak van hírértéke a madridi táborból, hogy Beckham 2009-ig meghosszabbította szerződését. Két távozó viszont biztosan lesz: Gravesen legkomolyabb kérője a Celtic Glasgow, a két éve 20 millió euróért vásárolt Woodgate pedig a Premier League-be készül, bár őt csak kölcsönjátékra engedné el a Real.

Átigazolások

Győzelemmel kezdte az idényt a bajnoki álmokat dédelgető Valencia. A 2002-ben és 2004-ben aranyérmes csapat mezében góllal mutatkozott be a Betis ellen Fernando Morientes. A Betist a vereség mellett is érzékeny veszteségek érték az elmúlt napokban: Ricardo Oliveirát az AC Milan, a válogatott Joaquínt pedig éppen a Valencia igazolta le.
S ha már az átigazolásoknál tartunk: az Atletico Madrid az argentin Agüero megszerzése után elengedte Mateja Kezsmant (a szerb csatárért állítólag 7 millió eurót fizetett a török Fenerbahce), bejelentkezett viszont az Angliából mindenképpen távozó Reyesért.

Ronaldinho nélkül

„A Barcelona nem csupán Spanyolország, hanem Európa legjobb csapata" - nyilatkozta a Barca elleni meccs előtt Matias Lequi, a Celta Vigo hátvédje, hozzátéve: „De ez még nem jelenti azt, hogy legyőzhetetlenek." Pláne Ronaldinho nélkül. A brazil aranylabdás a Sevilla elleni Szuperkupa-meccsen sérült meg, ezért kihagyta a bajnoki nyitányt. Csakúgy, mint Belletti, Sylvinho és Saviola - őket Frank Rijkaard vezetőedző nem nevezte a vigói mérkőzésre.

Dream Team?

Tavaly a Celta Vigo kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban (33-at), idén azonban az első meccsen háromszor is kapitulált: a Barca vesztes állásból fordított, elsősorban Messi improvizációs készségének és Gudjohnsen remek helyzetfelismerésének köszönhetően.
Utóbbi két meccsükön azonban öt gólt kaptak a katalánok, ami intő jel lehet Rijkaard számára. Ilyen védelemmel nehezen döntik meg a Romario-féle barcelonai Dream Team rekordját: a kilencvenes évek elején a Barcelona zsinórban négy bajnoki címet nyert. Ronaldinhóék eddig kettőnél járnak.

(bilbao.focitipp.hu)

Spanyolország: tabella, kereszttábla >>>
40 európai bajnokság tabellája >>>


Primera Division, 1. forduló

2006. augusztus 26-29.

Valencia-Real Betis 2:1
Mestalla, 35 000 néző
Valencia: Canizares - Navarro, Moretti, Angulo, Raul Albiol, Albelda, Edu, David Silva, Vicente, Morientes (82. Regueiro), Villa
Betis: Doblas - Oscar López, Juanito, Nano (87. Vega), Romero, Miguel Ángel (82. Capi), Assuncao, Rivera, Maldonado, Dani (71. Fernando), Xisco
Gólszerzők: 33. Morientes, 61. Raul Albiol, ill. 53. Xisco

Real Madrid-Villarreal 0:0
Santiago Bernabeu, 65 000 néző
Real: Casillas - Salgado, Cannavaro, Raul Bravo, Roberto Carlos - Emerson, Diarra, Beckham (76. Robinho), Cassano (56. Guti) - Raul, Van Nistelrooy
Villarreal: Viera - Javi Venta, Quique Álvarez, Pena, Arruabarrena - Somoza, Senna, Cani (92. Josemi), Riquelme - Nihat (59. Franco), Forlán (77. Jose Mari)

Deportivo La Coruna-Real Zaragoza 3:2
Riazor, 16 000 néző
Deportivo: Aouate - Barragán, Lopo, Arbeloa, Capdevilla, Coloccini - Sergio, Juan Rodriguez - Arizmendi (93. Rodri), Riki (72. Estoyanoff), Bodipo (54. Cristian)
Zaragoza: César - Diogo, Sergio, Gabi Milito, Juanfran - Zapater, Ponzio (79. Gonzalez), D´Alessandro (79. Celades), Ewerthon - Aimar, D. Milito
Gólszerzők: 16. Juan Rodriguez, 38. (11-es) Sergio, 74. Arizmendi, ill. 8. D. Milito, 80. Ewerthon

Osasuna-Getafe 0:2
Navarra, 15 506 néző
Osasuna: Ricardo - Javier Flano (75. Webo), Cuéllar, Josetxo, Corrales - Valdo (60. Lopez), Punal, Raul Garcia, Delporte (80. Munoz) - Milosevic, Soldado
Getafe: Abbondanzieri - Belenguer, Alexis Ruano, Contra (65. Pulido) - Licht, Celestini, Casquero, Mario Cotelo, Nacho - Paunovic (86. Guiza), Sousa (82. Redondo)
Gólszerzők: 52. Celestini, 74. Nacho

Espanyol-Gimnastic 0:1
Montjuic, 24 198 néző
Espanyol: Kameni - Jarque, Lacruz, David Garcia (82. Riera) - Zabaleta, Fredson (62. Corominas), Costa, Rufete (72. Soriano), De la Pena - Luis Garcia, Pandiani
Gimnastic: Bizarri - Ruz, Matellán, Llera, David Garcia, Campano (69. Cuellar) - Abel Buades, Merino (76. Makukula), Juan - Portillo, Pinilla (65. Morales)
Gólszerző: 50. Campano

Recreativo Huelva-Mallorca 0:1
Nuevo Colombino, 18 500 néző
Recreativo: López Vallejo - Edu Moya, Mario (56. Bouzon), Dani Bautista, Santi Cazorla - César Arzo, Jes s Vázquez, Viqueira, Cheli (59. Rosu), Aitor - Calle
Mallorca: Prats - Varela, Ramis, Ballesteros, Navarro, Tuni (62. Casadesus) - Basinas (70. Jordi), Arango, Pereyra - Jonás Gutiérrez (83. Jankovic), Maxi López
Gólszerző: 85. Arango

Racing Santander-Atlético Madrid 0:1
El Sardinero, 17 897 néző
Racing: Tono - Pinillos, Oriol, Pablo Alfaro, Luis Fernández, Cristian Álvarez (63. Balboa) - Colsa, Vitolo, Melo (85. Momo), Munitis - Juanjo (68. Aganzo)
Atlético: Leo Franco - Seitaridis, Pablo Ibánez, Perea, Antonio López - Luccin, Costinha, Jurado (46. Valero) - Petrov (46. Gabi), F. Torres, Mista (67. Aguero)
Gólszerző: 11. F. Torres

Athletic Bilbao-Real Sociedad 1:1
San Mamés, 39 000 néző
Bilbao: Aranzubia - Luis Prieto, Sarriegi, Casas, Iraola - Javi Martinez (76. Garmendia), Gabilondo, Etxeberria (68. Danobeitia), Yeste, Orbaiz (18. Murillo) - Aduritz
Sociedad: Riesgo - Labaka, López Rekarte, Gerardo - Juanito, Xabier Prieto, Diego Rivas, Mikel Alonso, Novo (45. Aranburu) - Uranga (67. Felicio), Kovacevic (79. de Serio)
Gólszerzők: 37. Aduritz, ill. 87. Aranburu

Celta Vigo-FC Barcelona 2:3
Balaidos, 30 000 néző
Celta: Pinto - Contreras, Lequi, George Lucas, Ángel López - Oubina, Iriney, Gustavo López (84. Jonathan), Nené - Canobbio (71. Jorge Larena), Baiano (71. Jesus Perera)
Barcelona: Victor Valdés - Márquez, Puyol, Van Bronckhorst, Motta (56. Edmilson) - Zambrotta, Iniesta, Deco, Giuly (75. Gudjohnsen), Messi - Eto'o
Gólszerzők: 41. Baiano, 65. Gustavo Lopez, ill. 56. Eto'o, 60. Messi, 88. Gudjohnsen


Sevilla-Levante 4:0
Pizjuan stadion
Sevilla: Palop - Alves, Javi Navarro (61. Correia), Escude, Dragutinoviæ - Navas, Puerta, Poulsen (71. Renato) - Maresca (59. Marti), Kepa, Kanoute
Levante: Cavallero - Manolo, Alvaro, Dehu, Courtouis - Tommasi (66. N'Diaye), Camacho, Carmelo (81. Alexis), Kapo - Robert (46. Ettien), Nino
Gólszerzők: 8. Kanoute, 28., 50., 87. Kepa


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább