Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.Fussunk át a lényegen. Magabiztosan bekúszott a legjobb tizenhat közé a Barcelonát követően a Juventus is, a katalánok a Sportingot hazai pályán, az olaszok az Olympiakoszt idegenben verték meg 2:0-ra. A CSZKA Moszkva csak ráijesztett a Manchester Unitedre, amely csoportelsőként végzett, az angolok mögé a Basel ért oda a kvartett második helyére (jegyezzük meg: ebben a négyesben a Benfica 0 ponttal, 6 vereséggel, 1:14-es gólkülönbséggel végzett az utolsó helyen). Mindent megpróbált a Bayern München, hogy megszerezze a csoportelsőséget a Paris Saint-Germainnel szemben, de az ehhez szükséges négygólos győzelem még a párizsiak indolens játéka ellenére sem jött össze. A 3:1 kevés volt.

 

A C csoport volt az egyetlen, ahol valódi izgalmakat várhattunk. Az Atlético számára csak az jelenthetett továbbjutást, ha a csapat legyőzi idegenben a Chelsea-t, a Roma pedig hazai pályán vereséget szenved a Qarabag-tól. Mivel az olaszok Perotti góljával hozták a minimálprogramot, az Atlético kiesett a buliból. A londoni meccsnek azonban a Chelsea számára is komoly tétje volt, mivel a Chelsea csak egy győzelemmel mehetett biztosra a csoportelsőséget illetően. S bár az angoloknak sokkal több helyzetük volt a mérkőzésen, az 1:1-es végeredmény mindkét együttes számára csalódást jelentett, az Atléti átsorolódott az Európa-ligába, a Chelsea csak a csoport második helyén végzett.

 

Az elmúlt években két BL-döntőig jutó Atlético számára ez még lehet szép idény: amikor a spanyolok legutóbb, a 2009/10-es szezonban, a BL csoportköre után átszálltak a Európa-ligába, végül megnyerték az El-t. Kevésbé jók az előjelek a folytatást illetően a Chelsea számára. Az angol csapatok idén tolonganak a BL-ben, s ha a ma pályára lépő Liverpool is továbblép, akkor a szigetországot öt klub képviseli a legjobb 16 között (ez BL-rekord lehet). Mivel ezek többsége (Manchester City, Manchester United, Tottenham) csoportelsőként végzett, így a Chelsea három ellenfél közül „választhat”: a drukkerek a Barcelona, a PSG és a Besiktas (feltéve, hogy a Pool is első lett) közül minden bizonnyal a törököket látnák legszívesebben a nyolcaddöntőben.

 

Antonio Conte, a Chelsea trénere furcsa magyarázattal állt elő a kialakult helyzettel kapcsolatban. A Chelsea olasz edzőjének elmélete szerint a BL-ben akkor lehet győztes valaki, ha mindenkit legyőz. Conte példaként az olasz válogatottat hozta fel, amely a tavalyi Eb-n a nyolcaddöntőben a spanyol, a negyeddöntőben a német válogatottat kapta, az elődöntőben pedig a franciák vártak a csapatra. Csakhogy a nagy bravúr az olaszoknak sem jött össze, a németek tizenegyesekkel búcsúztatták őket a tornától, így a franciák elleni derbi el is maradt.

 

A londoni meccs után olvasott edzői nyilatkozatok egyébként is meglepőek voltak, mintha olykor a sztáredzők is enbéeggyes, alternatív valóságban léteznének. Antonio Conte agyba-főbe dicsérte csapatát, de még rajta is túltett Diego Simeone, aki a következőket jelentette ki: „Nem hibáztunk, a dolgok egyszerűen így alakultak. Csak egy meccset veszítettünk el a csoportkörben, azt is egy 93. percben kapott góllal.” Azt valahogy elfelejtette hozzátenni, hogy csapata a BL-újonc Qarabag ellen csupán két döntetlenre volt képes, és a csoport hat meccsén mindössze öt szerzett gólig jutott. Valljuk meg, ez azért nem BL-döntős, de még csak nem is nyolcaddöntős színvonal.

 

További cikkek a rovatban

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább

Az angol klubfoci megint szép lesz?

, Kiss Tibor Noé

Az angol klubfoci megint szép lesz?

Tavaly egy angol csapat (a Leicester…) jutott be a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, idén feljövőben a brit csapatok. A ManCity és a Tottenham simán győzött, ikszelt a BL-be visszatérő Liverpool.

Tovább