"Az jó, ha dobálnak"

"Az jó, ha dobálnak"

, focitipp.hu

Bozsik Péter interjú

Bosznia-Hercegovina-Magyarország 1:3

A megkönnyebbülés érezhető volt: a magyar válogatott játékosai emelt fővel hagyták el szerdán a zenicai NK Celik stadionját. Bozsik Péter szövetségi kapitány közvetlenül a bosnyákok elleni győztes meccs után nyilatkozott.



Képek a mérkőzésről >>>

A norvégok elleni teljesítményt látva a boszniai győzelem óriási meglepetés.

Ez igaz, de ha nem lett volna az a Norvégia elleni meccs, hanem a három barátságos mérkőzés után játszunk a bosnyákokkal, akkor senki sem lepődött volna meg azon, hogy itt nyertünk. Ez a győzelem azért meglepetés, mert egy porig alázott csapat felállt a padlóról az 1:4 után. Ezek a srácok a korábbi meccseken már bebizonyították, hogy tudnak futballozni. Azt kellene megfejteni, hogy vajon hazai közönség előtt miért vagyunk görcsösek.

Bosznia-Hercegovina ellen készülve eljutott a válogatotthoz a norvég meccs visszhangja, vagy inkább megpróbálták kizárni a külvilágot?
Eljutott hozzánk a visszhang, de én sem tudok mást mondani, mint amit a játékosok mondtak: nagyon sajnáljuk a szurkolókat. De higgyék el, az a vereség nekünk fájt a legjobban, és ha valakik majdnem belehaltak abba a meccsbe, akkor azok elsősorban mi voltunk. Pedig ez a csapat megérdemelne egy picivel több támogatást és bizalmat. Már csak azért is, mert most megmutatták, van bennük tartás, s hogy igazi sportemberek.

Főleg az első félidőben félelmetes volt a hangulat a Bilino Polje stadionban. Szerepelt már hasonló atmoszférájú meccsen?
Én nem azt a kifejezést használnám, hogy félelmetes. Számomra legalábbis nem volt az, és úgy láttam, a játékosok számára sem. Igazi futballhangulat volt Zenicán, mindennel, ami ebbe beletartozik.

Pedig félő volt, hogy a játékvezető megszakítja a meccset, annyi minden repült a pályára Huszti büntetője és Spahic kiállítása után.
De ez csak jó. Nincs annál szebb dolog egy vendégcsapat számára, mint amikor elkezdi őket dobálni a hazai közönség. Én például kifejezetten szeretem azt, amikor idegenbeli meccseken átkozódnak és köpködnek a drukkerek. Mert ez azt is jelenti, jól játszunk és győzelemre állunk a pályán.

Az ellenfél váratlan taktikai húzással nyitott: a csatár Barbarez középhátvédként kezdett.
Volt néhány váratlan húzásuk a korábbi meccseken is. A bosnyákok ellen nagyon nehéz felkészülni, ugyanis kiismerhetetlen a taktikájuk: Blaz Sliskovic szövetségi kapitány előszeretettel variál, szinte minden meccsen más hadrendben játszanak. Ez is azt jelzi, hogy nagyon képzett játékosaik vannak, akik nem jönnek zavarba semmilyen szerkezeti változástól. Ennek ellenére szerintem mi voltunk azok, akik megleptük őket, elsősorban azzal, hogy nem úgy léptünk pályára, mint akiket éppen vágóhídra terelnek.

A meccs kulcsmomentuma?
Ahogy a norvégok ellen a lehető legrosszabb lélektani pillanatokban kaptuk a gólokat, itt éppen fordítva történt: jókor jött a tizenegyes, a kiállítás, a második félidő elején rögtön rúgtunk két gólt...

Felkészült arra, hogy a boszniai győzelem után a szurkolók megint továbbjutást várnak majd a csapattól, és győzelmet a törökök elleni meccsen?
Adja a jóisten, hogy ez így legyen; ha továbbjutást emlegetnek majd, akkor az azt is jelenti, hogy legalább egy kicsit bíznak bennünk. A törökök elleni meccs még messze van, jelenleg pihenni szeretnék, mert a csapattal együtt nagyon nehéz napokon vagyunk túl.


A C csoport eredményei és teljes menetredje >>>
A többi csoport eredményei és teljes menetrendje >>>


Bosznia-Hercegovina-Magyarország 1:3

Zenica, 24 000 néző
Játékvezető: Kapitanisz (ciprusi)
Bosznia-Hercegovina: Hasagic - Berberovic, Spahic, Papac, Music (46. Muslimovic) - Bolic, Bajramovic, Bartolovic (64. Trvunovic), Misismovic - Hrgovic (73. Beslija), Barbarez
Magyarország: Király - Fehér (83. Kiss Z.), Vanczák, Éger, Lőw (65. Juhász) - Tóth B., Molnár B., Dárdai - Gera, Torghelle (90. Kabát), Huszti
Góllövők: 63. (11-esből) Misismovic, ill. 35. (11-esből) Huszti, 47. Gera, 49. Dárdai
Sárga lap: Spahic, Barbarez, Bolic, Beslija, ill. Fehér, Tóth B., Vanczák
Piros lap: 38. Spahic


(stoke.city.focitip.hu)

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább