Góllövő kerestetik

Góllövő kerestetik

, focitipp.hu

Spanyolország, 3. forduló

Lassan apróhirdetésekhez folyamodhat a Villarreal elnöke, Fernando Roig Alfonso. „Góllövőt keresünk. Jelige: sürgős!"



Mint valami rossz álom

Így indult az idény a Villarreal számára, és egyelőre még nem látni a lejtő alját. A helyzet aggasztó: hiába rohamozott a Deportivo ellen Nihat Kahveci, Forlán, Riquelme és José Mari, a Villarreal továbbra is gólképtelen az új idényben. Egyszer majd betalálnak, ez biztos. A kérdés csak az, hogy mikor.

Mindez nem érvényes a Sevillára,

amely három kör után pontveszteség nélkül vezeti a mezőnyt. A sevillaiak tavaly 4:0-ra verték a Middlesbrough-t az UEFA-kupa döntőjében, azóta hét tétmeccsen hétszer győztek, és huszonkét gólt rúgtak! Ezúttal a Ramón Sanchez Pizjuán stadionban a Betis elleni városi derbin bizonyítottak: a második félidőben a mali válogatott Kanouté és a brazil Renato révén a maguk javára fordították a meccset.

Még két csapat százszázalékos

a sevillaiakon kívül: a címvédő Barcelona és a Valencia. A Barca visszavágott a Santandernek a két évvel ezelőtti 0:3-as vereségért, s most a katalánok tömték ki ilyen arányban a Racingot. A harmadik gólt Ronaldinho lőtte, akivel 2014-ig szerződést hosszabbítana a katalán klub. A brazil részéről nincs akadálya az új kontraktusnak, csupán a fizetését kell emelni évi 9 millió euróról 12 millióra...

Morientes megtáltosodott

Liverpoolban két év alatt mindössze 11 gólt lőtt tétmeccsen Fernando Morientes. Valenciában viszont mintha kicserélték volna, a „mór" idei mérlege: öt meccsen hat gól. A 30 éves csatár hétvégén a Bernd Schuster vezette Getafe ellen is betalált.

A megalázó lyoni BL-vereséghez képest

Fabio Capello csak Beckhamet és Cassanót hagyta ki a Real Madrid kezdőcsapatából a San Sebastian elleni hétvégi bajnokin (helyettük Guti és Reyes kezdett). Nem is lett sokkal jobb a királyi gárda, amely csak Aranburu kiállítása után tudta gond nélkül legyőzni a Primera División egik leggyengébb csapatának tartott Real Sociedadot. A madridiak mellett csak a statisztika szólt (lövések aránya: 18:5), a játék ugyanis változatlanul döcögős volt.

A spanyol bajnokság állása >>>


Primera División, 3. forduló

2006. szeptember 16-17.

Deportivo La Coruna-Villarreal 2:0
Riazor, 34 000 néző
Depor: Aouate - Barragán, Lopo, Arbeloa, Capdevilla - Coloccini (64. Duscher), Sergio, Juan Rodriguez, Arizmendi - Riki (77. Estoyanoff), Cristian
Villarreal: Viera - Javi Venta, Quique Álvarez, Pena (33. Fuentes), Arruabarrena - Marcos Senna, Tacchinardi, Leandro Somoza (46. Jose Mari), Riquelme - Nihat, Guille Franco (68. Forlan)
gól: 4. és 67. Capdevila

FC Sevilla-Real Betis 3:2

Sanchez Pizjuan, 45 000 néző
Sevilla: Palop - Escudé (79. Marti), Castedo (57. Duda), Adriano, Navarro - Alves, Renato, Navas, Poulsen - Blanco-Gonzalez (57. Fabiano), Kanouté
Betis: Doblas - Romero, Juanito, Melli, Nano - Rivera, Vogel (87. de Souza), Sobis, Maldonado (67. Odonkor) - Wagner (69. Xisco), Edu
gól: 26. és 58. Kanouté, 85. Renato, ill. 40. és 54. Sobis

Athletic Bilbao-Atlético Madrid 1:4
San Mamés, 38 000 néző
Bilbao: Aranzubia - Sarriegi, Murillo, Amorebieta (57. Garmendia), Prieto - Iraola, Tiko (79. Martinez), Yeste, Gabilondo - Aduritz, Urzáiz (57. Llorente)
Atlético: Leo Franco - Perea, Antonio López, Ibañez, Seitaridis - Luccin (72. Gabi), Petrov, Costinha, Rodriguez (78. Galletti) - Aguero, Mista (62. Ribeiro)
gól: 86. Martinez, ill. 18. Rodriguez, 36. Petrov, 64. Agüero, 90. Galletti

Espanyol-Celta Vigo 2:1
Montjuic, 35 000 néző
Espanyol: Kameni - Sergio Sánchez (46. Velasco), Lacruz, Jarque, Domingos - Hurtado, Moha, Rufete, Riera - Tamudo (74. Pandiani), Garcia (84. Ito)
Celta: Pinto - Lequi, Placente, Contreras (83. Tamas), Ángel - de Carvalho, Iriney (82. Lopez), López, Oubiña - Baiano, Canobbio
gól: 48. Moisés, 54. Jonatas, ill. 52. Cannobio

Osasuna-Gimnástic Tarragona 2:0
El Sadar, 25 000 néző
Osasuna: Ricardo - Flaño, Corrales, Cuellar, Flano - Delporte (74. Valdo), Puñal, López, Muñoz (73. Ra) - Milosevic, Webo (92. Soldado)
Gimnastic: Bizzarri - Matellan, Diaz Prendes, Llera, Ruz - Garcia, Campano (46. Cuéllar), Buades Vendrell, Morales - Makukula, Portillo (63. Marchal Razquin)
gól: 1. Webo, 89. Milosevics

Racing Santander-FC Barcelona 0:3
El Sardinero, 19 241 néző
Racing: Toño - Gonzalez, Luis Fernández, Pinillos, Melo - Colsa (76. Tomas), Oriol, Munitis, Alvarez (57. Juanjo) - Vitolo, Zigic (72. Aganzo)
Barca: Valdés - Puyol (63. Presas Renom), Mendes Campos, Márquez, Zambrotta - Deco, Hernández, Edmilson, Eto'o (80. Gudjohnsen) - Ronaldinho, Messi (62. Giuly)
gól: 18. Eto'o, 84. Giuly, 90. Ronaldinho (11-esből)

Recreativo Huelva-Levante 0:1
Estadio Nuevo Colombino, 19 000 néző
Recreativo: López Vallejo - Arzo, Dani Bautista, Mario, Edu Moya - Cazorla, J. Vázquez, Rosu (60. Javi Guerrero), Tornavaca Fernández (76. Cheli) - Viqueira, De la Calle (46. Sinama-Pongolle)
Levante: Cavallero - Rubiales, Alexis, Zé Maria, Alvaro - Mustapha (80. Luyindula), Berson (78. Tommasi), N'Diaye, Ettien - Courtois (66. Meyong Ze), Kapo
gól: 85. Alexis

Valencia-Getafe 2:0
Mestalla, 45 000 néző
Valencia: Canizares - Ayala, Navarro, Marchena (20. Raul Albiol), Miguel - Vicente, Regueiro, Joaquin (77. Angulo), Edu - Morientes, Villa (64. Silva)
Getafe: Abbondanzieri - Alexis, Paredes, Belenguer, Contra - Sousa (71. Pachon), Casquero, Nacho (79. Del Moral), Cotelo (72. Redondo) - Celestini, Paunovic
gól: 45. Morientes, 67. Vicente (11-esből)

Real Zaragoza-Mallorca 2:0
La Romareda, 28 000 néző
Zaragoza: César - Milito (11. Garcia), Juanfran, Sergio, Diogo - Aimar (84. Longás), D'Alessandro, Zapater, Óscar González (56. Movilla) - Milito, Ewerthon
Mallorca: Prats - Navarro, Ballesteros, Varela, Arango (59. Lopez) - Nunes, Ibagaza (83. Basinas), Pereyra, Gutiérrez - López (66. Castano), Pisculichi
gól: 57. Ewerthon, 78. Garcia
Piros lap: 37. Varela (Mallorca)

Real Madrid-Real Sociedad 2:0

Santiago Bernabeu, 60 000 néző
Real: Casillas - Cicinho, Cannavaro, Roberto Carlos (46. Bravo), Ramos - Diarra, Reyes (73. Beckham), Emerson (58. Robinho) - Van Nistelrooy, Raul, Cassano
Sociedad: Riesgo - López Rekarte, Labaka, Juanito, Garrido - Diego Rivas, Gerardo (51. Garitano) - Xabi Prieto, Aranburu, Gari Uranga (72. Felicio) - Díaz de Cerio (58. Kovacevic)
gól: 69. Reyes, 90. Beckham
Piros lap: 73. Aranburu (Sociedad)


(stoke.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább