Rangadók német részvétellel

Rangadók német részvétellel

, focitipp.hu

BL-előzetes

A németek a Werderért és a Bayernért imádkozhatnak, de az ellenfelek (Barcelona, Internazionale) erősnek tűnnek. A Valencia pedig szeretné megszakítani gyatra sorozatát az olaszok ellen.



Első német ima: Werder, verd el a Barcát!

Az A csoportban a Werder Bremen számára a legnagyobb a tét. Ha a németek a Chelsea után a Barcelonától is kikapnak, akkor szinte teljesen elvesztik az esélyüket a továbbjutásra. Márpedig a tavaly sokkal jobb formában játszó Werder mindkétszer kikapott az azóta talán még tovább erősödő katalánoktól. A két csapat 1992-ben vívta a legrangosabb összecsapását az európai Szuperkupa döntőjében, de a KEK-győztes Werder akkor is alulmaradt a BEK-címvédő Barcelonával szemben. A Barcelona negyvenedszer játszik német csapat ellen európai kupameccset, és eddig húsz győzelmet könyvelhetett el. A hazaiaknál gondot okoz, hogy a brazil irányító (Diego) és a világbajnokság német gólkirálya (Klose) is kisebb sérüléssel bajlódik, míg a vendégeknél a Rijkaard-féle rotáció áldozata az olasz Zambrotta lehet, akit valószínűleg a brazil Belletti helyettesít majd. A csoport másik találkozóján a Chelsea a Levszki Szófiához látogat majd, és a találkozó legnagyobb kérdése leginkább az, hogy Andrij Sevcsenko végre a képességeihez méltó játékkal rukkol-e elő Bulgáriában.


Második német ima: a San Siróban sírjon az Inter!

A B csoport német csapata is rangadóra készül: a Bayern München a San Siróban csap össze az Internazionaléval. A bajorok közül többen is kellemes emlékeket őrizhetnek a stadionról, hiszen Oliver Kahnék 2001-ben itt nyerték el először – és mindeddig utoljára – a Bajnokok Ligája serleget, a döntőben tizenegyesekkel legyőzve a Valenciát. A legfrissebb emlékeiket azonban szívesen kitörölnék: tavasszal a Milan a BL-nyolcaddöntőjének visszavágóján tönkreverte őket (1–4). Most is akadhat gondjuk, hiszen a világbajnokság egyik legjobb angolja, Owen Hargreaves lábát törte a hétvégi fordulóban, helyettese Andreas Ottl lesz. Az Internazionale idén eddig kiszámíthatatlanul futballozik. A Fiorentina és a Chievo elleni bajnokin három-, illetve négygólos előnyt sikerült majdnem leadnia Mancini csapatának, a Sporting elleni BL-nyitómeccsen pedig gyenge játékkal veszítettek az olaszok. A sorozat titkos esélyesének tartott kék-feketéknél nem játszhat az eltiltott Vieira, de ezen a szurkolók nem keseregnek. A Chievo ellen a csapat legjobbja ugyanis éppen a másik friss francia szerzemény, Oliver Dacourt volt. Dacourt egyébként a Chievo ellen is csak azért játszhatott, mert Vieira akkor is az eltiltását töltötte. A másik mérkőzésen a Sporting Moszkvába utazik, és egy újabb sikerrel alaposan megkeverné a csoport erőviszonyait.


„Gólt akarok és gyorsan, gólt, de ezt már mondtam”

Egész Európa azért szorít, hogy a C csoportban végre szülessen egy gól: az első fordulóban egyik csapat sem volt képes erre a bravúrra. A párosítást elnézve azonban nagy meglepetés lenne, ha a mostanában az Anfield Roadon félelmetes Liverpool ismét gólképtelen lenne a Galatasaray-jal szemben, a Bordeaux-Eindhoven meccsen azonban akár tovább is tarthat a csapatok góliszonya.


Valencia: ismétlődő olasz rémálom?

Jutott egy rangadó a D csoportba is, ahol a Valencia a Romát fogadja. Mindkét csapatban közös, hogy idén remekül kezdett hazája bajnokságában és a BL-ben is. Az egymás elleni összevetésből pedig az derül ki, hogy a Valencia számára akár hátrányt is jelenthet pályára lépni a Mestallában olasz klub ellen. Három évvel ezelőtt a két csapat már összefutott a Bajnokok Ligája csoportkörében, és akkor a Roma 3–0-ra győzött itt a tavaszi bokasérülése óta a jobbik énjét keresgélő Francesco Totti duplájának is köszönhetően. Ráadásul egy évvel később egy másik olasz csapat is saját gyepszőnyegébe döngölte a Valenciát: 2004 őszén az Internazionale 5–1-re győzött a spanyolok vendégeként. Ennek ellenére a Valenciának nincs mitől tartania, ugyanis nyár óta a csapatot erősíti az igazi BL-gólvágónak számító Fernando Morientes, aki az első fordulóban rögtön egy mesterhármassal nyitott Pireuszban. Ráadásul ott van mellette az a David Villa is, aki a hétvégén olykor az őrületbe kergette a Barcelona védelmét. Az olaszoknál viszont két brazil is sérült, a Mestallában Taddei és Mancini sem focizhat, de ott lesz a pályán Totti ékpárjaként Montella. Eközben a Sahtar Donyeck az Olimpiakosz Pireuszt látja vendégül: az első fordulóban egyaránt négy-négy gólt kapó csapatok számára az életben maradás lesz a tét.


Az A csoport teljes menetrendje >>>

A B csoport teljes menetrendje >>>

A C csoport teljes menetrendje >>>

A D csoport teljes menetrendje >>>


(ktn.focitipp.hu)



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább