Dupla vagy semmi?

Dupla vagy semmi?

, focitipp.hu

Spanyolország, 6. forduló

Ronaldinho duplázott, s a pletykák szerint a Milanba tart. Ronaldo semmit sem mutatott, majd bárgyún kiállíttatta magát - a pletykák szerint hamarosan nyugdíjba vonul. Ha addig főbe nem lövi magát, mint ígérte.



Két meccsen hat gólt kapott a Sevillától a Barcelona: májusban bajnokin (2:3), az augusztusi előidényben pedig az Európai Szuperkupa-meccsen (0:3) maradtak alul a gránátvörös-kékek.

Talán katalán

Most revánsot vettek a katalánok, bár egyetlen katalán futballista sem volt a pályán, mivel a csapatkapitány Carles Puyol sérülten tért vissza az Eb-selejtezőkről. A Sevilla azonban nem adta meg magát könnyen a Camp Nouban (a meccset 92 ezer néző látta a helyszínen). Az andalúziai alakulat megalapításának 100. évfordulóját ünnepli, s a centenáriumi szezonban a már említett Szuperkupa mellett az UEFA-kupa címvédőjének is mondhatja magát Juande Ramos csapata (a Sevilla mestere mellesleg korábban a Barca B edzőjeként dolgozott).

Topmodell

A Barcában Gudjohnsen kezdő volt, de a játékautomata-függő izlandi csatár helyett Ronaldinho lőtte a gólokat. Bírálói szerint Ronaldinho a világbajnokság óta csak keresi önmagát a pályán (a jól értesültek szerint Alexandra Paressant francia topmodell a formahanyatlás oka), az aranylabdás brazil azonban a Sevilla elleni duplájával elhallgattatta a kritikusokat. Nem hallgatott el viszont Ronaldinho bátyja, Roberto Assis, aki azt nyilatkozta a napokban, hogy öccse két éven belül az AC Milanban folytatja. A katalán egyletnél higgadtan reagáltak az egyébként játékosügynök báty kijelentéseire, aki alighanem csak azt szeretné elérni az ilyen ijesztgetéseivel, hogy a Barcelona fizetésemelést ajánljon Ronaldinhónak.

Valencia: valami véget ért Vigóban

A Sevilla csütörtökön Liberecben lép pályára UEFA-kupa mérkőzésen, és sűrű hét vár az Eto'ot nélkülöző Barcára is: szerdán este a Stamford Bridge-en a Chelsea, hétvégén a Santiago Bernabéuban a Real Madrid vár Ronaldinhóékra.
Hat kör után a Barcelona az egyetlen veretlen csapat a Primera Divisiónban, mivel a Valencia elszenvedte első vereségét. Quique Sanchez Flores csapata Vigóban kapott ki a Celtától, pedig Morientes ezúttal is betalált (idén nyolcadik gólját lőtte tétmeccsen).

Fogytán a türelem

Ötven nap türelmet kért a szezon előtt Fabio Capello, a Real Madrid edzője a szurkolóktól. Az olasz tréner akkor azt mondta, ennyi időre van szüksége csapatának ahhoz, hogy formába lendüljön. Nos, az ötven nap lejárt, a Real Madrid pedig minden eddiginél gyengébb produkcióval lepte meg egyébként sem elkényeztetett híveit. A „galaktikusok" 1:0-ra kikaptak a Getafe otthonában, ami nem meglepetés, hiszen egyszer sem találták el az ellenfél kapuját. Beckham kezdő volt, de nem győzte meg az angol közvéleményt arról, hogy helye lenne a válogatottban, sőt. Nem lehet mentség az sem, hogy Capello a sérült Cicinho és Salgado mellett nem számíthatott a térdproblémákkal bajlódó Cannavaróra és az eltiltott Sergio Ramosra sem. A Getafe viszont Bernd Schuster vezetése alatt roppant masszív alakulat: eddigi hat meccsén csupán három gólt kapott. A nap vesztese Ronaldo: az egykori szupercsatár idén egészen pontosan nulla bajnoki gólnál tart, jóllehet harmincat ígért (ellenkező esetben főbelövést). Ráadásul a Getafe ellen piros lapot kapott a hajrában, így lemarad a hétvégi El Clásicóról. Pech.

Yeste? Yes!

Megszerezte első győzelmét a Bilbao: a baszkok a két gólt szerző Yeste irányításával már 3:0-ra is vezettek Tarragonában az újonc Gimnástic ellen. Ami sikerült a Bilbaónak, az nem sikerült a másik baszk csapatnak, a San Sebastian ugyanis hiába vezetett a Zaragoza ellen, Diego Rivas kiállítása után közel egy órán át emberhátrányban kellett futballozniuk: össze is roppantak a végére. A San Sebastian ezzel az egyetlen nyeretlen csapat a mezőnyben.

(stoke.city.focitipp.es)

A spanyol bajnokság állása >>>


Primera Division, 6. forduló

2006. október 15-16.

Getafe-Real Madrid 1:0
Alfonso Perez, 13 000 néző
Getafe: Abbondanzieri - Alexis, Paredes, Belenguer, Cortés, Redondo (76. Licht) - Casquero, Mario Cotelo (85. Pulido), Celestini - Pachón, Del Moral (69. Aguilar)
Real: Casillas - R Bravo, R Carlos, Helguera, Mejia, Diarra (46. González Blanco) - Beckham (68. Robinho), Emerson, Van Nistelrooy, Guti - Cassano (46. Ronaldo)
gól: 60. Alexis
kiállítva: 91. Ronaldo (Real)

Atlético Madrid-Recreativo Huelva 2:1
Vicente Calderón, 40 000 néző
Atlético: Leo Franco - Szeitaridisz, Perea, Antonio López, Ibañez - Petrov (38. Aguero), Luccin, Galletti (83. Costinha), Maniche - F. Torres, Mista (61. Jurado)
Recreativo: López Vallejo (46. Laquait) - Ramón, Bautista Pina, Amo (69. Arzo), Edu Moya - Tornavaca, Viqueira, Rosu, Cazorla - Jesus Vázquez, De la Calle (61. Javi Guerrero)
gól: 71. (11-es) F. Torres, 79. Agüero, ill. 63. Javi Guerrero
kiállítva: 86. Szeitaridisz, ill. 83. Bautista

Villarreal-Espanyol 0:0
El Madrigal, 18 000 néző
Villarreal: Viera - Pena, Arruabarrena (13. Enrique), Quique Álvarez, Josemi - Cani, Senna, Tacchinardi (70. Somoza) - Riquelme - Forlan, José Mari (78. Garcia)
Espanyol: Kameni - Lacruz, Velasco, Jarque, Fredson - De la Peña (91. Zabaleta), Rufete (57. Moha), Hurtado - Tamudo (86. Pandiani), Chica Torres, Corominas

Real Sociedad-Real Zaragoza 1:3
Anoeta, 20 000 néző
Sociedad: Riesgo - Labaka, Garrido, Ansotegi, Rivas, Aranburu - Felicio (71. Skoubo), Prieto, Mikel Alonso (62. Uranga), - Gerardo, Kovacsevics (39. Garitano)
Zaragoza: S. Dominguez - Milito, Sergio, Diogo, Juanfran - Zapater (86. Ponzio), D'Alessandro (76. Lafita), Aimar, Celades - Milito, Garcia (67. Óscar González)
gól: 29. (11-es) Prieto, ill. 34. (11-es), 59. D. Milito, 55. Diogo
kiállítva: 32. Rivas (Sociedad)

Gimnastic-Athletic Bilbao 2:3
Ramirez Dominguez, 13 000 néző
Gimnastic: Bizzarri - Matellan, Garcia, Juan (46. Merino González), Ruz - Caceres, Buades Vendrell, Gil (65. Makukula) - Cuéllar, Portillo, Irurzun (46. Campano)
Bilbao: Lafuente - Sarriegi, Murillo, Prieto, Amorebieta - Iraola, Orbáiz (59. Iturriaga), Yeste (77. Llorente), Garmendia (35. Gabilondo), Martinez - Aduritz
gól: 55. Sarriegi, 71. Makukula, ill. 11. (11-es), 50. Yeste, 29. Iraola

Levante-RCD Mallorca 0:1
Ciudad de Valencia, 12 000 néző
Levante: Molina - Alexis, Rubiales, Alvaro, Descarga - Ettien, Camacho (59. Courtois), Mustapha, N'Diaye (66. Nino) - Kapo, Luyindula (59. Berson)
Mallorca: Toni Prats - Navarro, Ballesteros, Varela, Nunes - Arango, Ibagaza (55. Lopez), Gutiérrez, Pereyra - López (91. Castaño), Tuni (29. Pisculichi)
gól: 22. Arango
kiállítva: 78. Kapo (Levante)

Osasuna-Racing Santander 0:1
El Sadar, 15 262 néző
Osasuna: Ricardo - Josetxo, Corrales, Cruchaga, Flano (77. López) - Delporte, Puñal (84. Muñoz), Valdo, Raul - Milosevic, Webo (59. Soldado)
Racing: Toño - Luis Fernández, Garay, Pinillos, Munitis - Garcia, Melo (82. Serrano), Colsa, Tomás (70. Vitolo) - Scaloni, Zsigics (89. Juanjo)
gól: 53. (11-es) Melo

Celta Vigo-Valencia 3:2
Balaidos, 18 000 néző
Celta: Pinto - Lequi, Ángel, Placente, Tamas - Gustavo López (22. Ñuñez), Oubiña, Nene (83. Contreras), Iriney - Baiano (77. Lopez), Canobbio
Valencia: Canizares - Miguel, Navarro, Ayala, Moretti - Vicente (27. Morientes), Daud Gaspar, Silva (60. Gavilan Martinez), Albelda - D. Villa, Angulo (58. Joaquin)
gól: 45. Baiano, 52. Iriney, 56. Canobbio, ill. 40. Navarro, 63. Morientes
kiállítva: 89. Gavilan (Valencia)

FC Barcelona-Sevilla 3:1
Nou Camp, 92 000 néző
Barca: V. Valdés - Belletti, Thuram, Márquez, Sylvinho (30. Zambrotta) - Motta, Xavi, Iniesta - Gudjohnsen, Ronaldinho (72. Giuly), Messi
Sevilla: Palop - Correia, Escudé, Javi Navarro, Alves - Puerta (46. Dragutinovic), Dirnei, Poulsen, Navas - Kanouté, Marti (46. Fabiano)
gól: 28. (11-es), 39. Ronaldinho, 80. Messi, ill. 37. Kanouté

Real Betis-Deportivo La Coruna 1:1
Ruiz de Lopera, 38 000 néző
Betis: Doblas - Juanito, Romero, Melli, Rivera, Nano - Vogel (55. Capi), Edu, Xisco (77. Wagner) - Sobis, Maldonado (52. Robert Pinho)
Deportivo: Aouate - Arbeloa, Capdevila, Kasmirski, Coloccini - Lopo, Barragan (46. Manuel Pablo), Juan Rodriguez, Sergio - Riki (77. Estoyanoff), Arizmendi
gól: 92. (11-es) Pinho, ill. 48. Arizmendi
kiállítva: 82. Sobis, ill. 57. Filipe



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább