Hol van már a tavalyi Ronaldinho?

Hol van már a tavalyi Ronaldinho?

, focitipp.hu

Spanyolország, 7. forduló

Real Madrid-Barcelona 2:0

Hosszú idő után ismét balettozott a Fehér balett, aminek a Barca látta kárát: a Real Madrid bosszút állt a tavalyi 0:3-ért.



Madrid ünnepel

Egy héttel ezelőtt még a legfanatikusabb blancók is szorongva gondoltak az El Clásicóra, hiszen a Real vértelen játékkal kikapott a Getafétől, a Barcelona pedig kivégezte a Sevillát. Azóta azonban nagyot változott a világ, a Real négyet rúgott Bukarestben a Steauának, a Barca pedig új (és kevésbé fényes) arcát mutatta: a Chelsea után a Realnak sem tudott gólt lőni, jóllehet ezt megelőzően zsinórban tizennégy mérkőzésen betaláltak a gránátvörösök.
A legérzékenyebb veszteség a katalánok számára Eto'o hiánya: az „örök cserecsatár" Gudjohnsen egyelőre képtelen felvenni a ritmust. Az izlandi vasárnap is pazar labdákat kapott Messitől, de hős helyett csak ziccergyilkos lett belőle. Persze, mindez csak árnyalná az összképet akkor, ha Ronaldinho a tavalyi formáját mutatná. De a „gaucho" egyelőre messze van Messitől és a tavalyi extázistól, így aztán nem is lett belőle rekorder az El Clásicón. Pedig elég lett volna egyetlen gólt lőnie ahhoz, hogy bevonuljon a futballtörténelembe, hiszen eddig négyszer volt eredményes a Bernabéuban, és öt gólt még egyetlen Barca-játékos sem lőtt Madridban a Realnak.

Ronaldo sem hiányzott

Hazai részről az eltiltott Ronaldo csak a statisztikusoknak hiányzott (2002 óta „a fenomén" minden szezonban betalált egykori csapata ellen), a pályán azonban Van Nistelrooy, Robinho és Raúl hamar feledtette a kiöregedett brazilt. Raúl már a 3. percben fejelt egy gólt (ez volt a 10. gólja a Barca ellen), majd Thuram közreműködésével lőtt egy kapufát. A holland Van Nistelrooy pedig Robinho tálalása után élte ki góllövő ösztöneit, majd ő is lőtt egy kapufát.

Capello vs. Rijkaard

Fabio Capello tehát továbbra is veretlen a Real kispadján a Bernabéuban: az olasz tréner sem az 1996/97-es szezonban, sem idén nem szenvedett vereséget csapatával hazai pályán (29 meccsen 22-7-0), és 1996 után 2006-ban is begyűjtötte a Barca skalpját Madridban (tíz évvel ezelőtt is 2:0-ra nyert a Capello-vezette Real, Suker és Mijatovics góljaival).
Capello egykori tanítványa, Frank Rijkaard már korántsem lehet ennyire elégedett. Rijkaard a kilencvenes évek elején játékosként két bajnoki címet nyert a Milannal, Capello vezetése alatt. A holland azóta edzőként a BL-cím mellett két spanyol bajnoki aranyat gyűjtött be a Barcával, a harmadikért azonban keményen megizzadnak majd - ez az El Clásico üzenete.
Megizzadt José Maria Bakero is. a Barcelona egykori középpályása, aki jelenleg a Real Sociedad edzője. Csapata hétvégén kibekkelte a döntetlent Mallorcán, de még mindig nyeretlen - a mezőnyben egyedüliként.
A Barcelona botlását kihasználta a felzárkózásra a Valencia, amely utoljára tavaly októberben kapott ki hazai pályán (Sevilla 0:2), azóta 25 tétmeccsen nem talált legyőzőre a Mestallában.

(stoke.focitipp.hu)

A spanyol bajnokság állása >>>


Primera Division, 7. forduló

2006. október 21-22.


Real Zaragoza-Real Betis 2:1
La Romareda, 28 000 néző
Zaragoza: César - Diogo, Sergio, Gabi Milito, Juanfran - Zapater, Celades, D´Alessandro (78. Longás), Diego Milito, Aimar (46. Óscar González) - Sergio Garcia (71. Ewerthon)
Betis: Doblas - Melli, Juanito, Nano, Romero - Rivera, Robert, Miguel Ángel (46. Vogel), Odonkor (46. Capi) - Wagner (80. Maldonado), Edu
gól: 13., 31. D. Milito, ill. 52. Robert
kiállítva: 44. Edu (Betis)

Villarreal CF-Levante 1:1
El Madrigal, 14 000 néző
Villarreal: Viera - Josemi, Cygan, José Enrique, Fuentes - Riquelme, Jose Mari, Leandro Somoza (65. Jonathan), Marcos Senna (38. Marcos) - Cani (65. Tacchinardi), Forlán
Levante: Molina - Alexis, Álvaro, Zé Maria, Rubiales, Camacho, Ettien, Berson, Courtois (83. Tommasi), Meyong (70. Nino), Kapo
gól: 66 Jonathan, ill. 49. Camacho

Deportivo La Coruna-Atlético Madrid 1:0
Riazor, 16 000 néző
Deportivo: Aouate - Barragán, Lopo, Arbeloa, Capdevila - Coloccini (61. Duscher), Juan Rodriguez, Sergio (46. Verd ), Arizmendi - Riki, Cristian (69. Luis Filipe)
Atlético: Leo Franco - Pablo Ibáñez, Antonio López, Perea (87. Jurado), Valera - Luccin, Maniche, Galletti, Costinha (73. Pernia) - Fernando Torres, Mista (24. Agüero)
gól: 66. Arizmendi

Athletic Bilbao-Celta Vigo 0:1
San Mamés, 20 000 néző
Bilbao: Lafuente - Sarriegi, Luis Prieto (48. Amorebieta), Casas, Murillo, Expósito (71, Etxeberria) - Iraola, Javi Martinez, Yeste - Llorente (57. Urzaiz), Aduriz
Vigo: Pinto - Contreras, Lequi, Placente (84. Tamas) - Ángel López, Iriney, Oubiña, Nuñez, Canobbio, Nené (63. Guayre) - Baiano (75. Jonathan)
gól: 6. Baiano

Sevilla-Gimnastic Tarragona 2:1
Ramon Sanchez Pizjuan, 35 000 néző
Sevilla: Palop - Daniel Alves, Javi Navarro, Escudé, Dragutinovic - Poulsen (71. Marti), Renato, Jesus Navas (77. Jesuli), Adriano - Fabiano (49. Renato), Kanouté
Gimnastic: Bizarri - Campano (62. Morales), Julio Cáceres, Llera, David Garcia - Merino (62. Serrano), Abel Buades, Cuéllar, Gil - Portillo, Pinilla
gól: 21., 26. Kanouté, ill. 67. Cuéllar

Valencia-Osasuna 1:0
Mestalla, 48 000 néző
Valencia: Cañizares - Miguel, Ayala, Moretti - Raul Albiol, Albelda (50. Lopez), Hugo Viana, Joaquin, David Silva - D. Villa (64. Angulo), Morientes (80. Regueiro)
Osasuna: Ziganda - Ricardo, Javier Flaño, Cuéllar, Josetxo, Monreal - Nekounam, Muñoz (56. Lopez), Valdo, Raul Garcia, Delporte (78. Font) - Webó (63. Soldado)
gól: 15. D. Villa
kiállítva: 94. Lopez (Valencia)

Espanyol-Racing Santander 2:2
Montjuic, 15 000 néző
Espanyol: Kameni - Velasco, Jarque, Torrejón, Chica - Moisés, Zabaleta (75. Julian), De la Peña (61. Riera)- Luis Garcia, Coro (46. Pandiani), Tamudo
Racing: Tono - Pinillos, Rubén González, Ezequiel Garay, Luis Fernández - Colsa, A. Tomás (68. Vitolo), Scaloni (88. Balboa), Melo (76. Serrano), Munitis - Zsigics
gól: 46., 91. Tamudo, ill. 26. Munitis, 86. (öngól) Chica
kiállítva: 90. Pinillos (Racing)

Recreativo Huelva-Getafe 1:2
Nuevo Colombino, 20 000 néző
Huelva: Laquait - Edu Moya, Mario, Beto (65. Arzo), Poli, Cazorla - Jesus Vázquez, Viqueira, Aitor (73. Rosu) - Sinama Pongolle (62.Uche), Javi Guerrero
Getafe: Abbondanzieri - Cortés, Belenguer, Alexis Ruano (46. Pulido), Paredes - Celestini, Casquero, Mario Cotelo (61. Nacho), Redondo - Manu del Moral, Pachón (77. Aguilar)
gól: 54. Sinama Pongolle, ill. 42. Pachon, 71. Del Moral

RCD Mallorca-Real Sociedad 0:0
San Moix, 15 000 néző
Mallorca: Prats - Varela, Ballesteros, Nunes, Navarro - Basinas (79. Casadesus), Jordi, Arango, Pisculichi (59. Jankoviæ) - Jonás Gutiérrez (73. Lopez), Diego Tristán
Sociedad: Bravo - Labaka, Ansotegi, Garrido, Gerardo - Garitano, Aranburu, Novo (72. Rekarte), Xabi Prieto (28. Uranga) - Fábio Felicio (63. Rossato), Kovacsevics
kiállítva: 70. Gerardo (Sociedad)

Real Madrid-FC Barcelona 2:0
Santiago Bérnabeu, 80 000 néző
Real: Casillas - Sergio Ramos, Iván Helguera, Cannavaro, Roberto Carlos - Emerson, Diarra, Guti (83. Beckham) - Raul, Robinho, Van Nistelrooy (80. Reyes)
Barcelona: Victor Valdés - Thuram, Puyol, Sylvinho, Zambrotta - Deco (55. Giuly), Xavi, Iniesta, Messi - Gudjohnsen (66. Saviola), Ronaldinho
gól: 3. Raul, 51. Van Nistelrooy



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább