A „harmadik legfontosabb” cél

A „harmadik legfontosabb” cél

, focitipp.hu

Copa del Rey

Ecija-Real Madrid 1:1

A spanyol kupában a tét a legjobb tizenhat közé jutás. Kiemeltként csak most csatlakoztak a Primera División csapatai. A mérkőzések színvonaláról mindent elmond, hogy a pályára lépő 32 csapat mindössze 27 gólt szerzett.



Két mérkőzés. Minek?

A nemzeti kupasorozatok az európai (top)ligákban egyre inkább elveszítik jelentőségüket - leszámítva a hihetetlen népszerűségű angol FA-kupát. A győzelemért maximum csekély összegű pénzjutalom jár, az UEFA-kupa indulás joga pedig az élcsapatoknak fikarcnyi motivációt sem jelent. Különösen igaz ez a spanyol (és az olasz) kupasorozatra. Spanyolországban továbbra is az oda-visszavágós rendszer működik, amelyről többször is bebizonyosodott, hogy életképtelen: a nagycsapatok többnyire a cseresorukat küldik pályára, a visszavágó lehetősége pedig a maradék izgalmat is kiöli a játékból.

Fabiónak fáj

Így volt ez a Real Madrid andalúziai vendégjátékával is. Fabio Capello a mérkőzés előtt elmondta, hogy a kupagyőzelem a Real „harmadik legfontosabb célja" az idényben, és az ilyen meccsek pontosan arra valók, hogy azok a játékosok is szerepet kaphassanak, akik a bajnoki és BL-találkozókon a kispadon, vagy a lelátón kénytelenek helyet foglalni. Így léphetett pályára Beckham, Ronaldo, Reyes és Cassano is, akik végül - Diarrával kiegészítve - összehozták a fővárosiak gólját.

Mellőzött Beckham

David Beckham az utóbbi években elnyerte a focitipp-szimpátiáját. Sértődékeny csapattársaival szemben mindig megszakadt a pályán, és sokszor egyedül vitte hátán a Realt. A világbajnokság óta nem igazán jönnek össze a dolgok a középpályásnak: Steve McClaren közölte vele, hogy nem számít rá az angol válogatottnál, Madridban pedig többet időt töltött (166 perc) a pályán az első két fordulóban, mint az azt követő öt játéknapon (115 perc). Nem véletlen, hogy egyik nyilatkozatában már manchesteri visszatérését pedzegette.

Ja, meccs is volt

Ne feledkezzünk meg a hazaiakról, hiszen harmadosztályú csapatként nem ők tehetnek arról, hogy a nagyok nem veszik komolyan a kupát. A mérkőzésre 15-20 ezer forintnak megfelelő euróért árult belépők ellenére természetesen telt ház (9000 néző) fogadta a Realt. A „névtelen" kiscsapat azonban mindvégig egyenrangú ellenfele volt a fehéreknek. Igaz, nem egyszer csak látványos visszarántásokkal, ellenfélre csimpaszkodással sikerült megállítaniuk a vendég-kontrákat. Az egyenlítő gól azonban szenzációs támadás után született meg: a Real térfelén öt hazai játékos összjátékának eredménye volt a találat. Az 1:1 óriási siker, de ne feledjük, két hét múlva visszavágó, amit a Királyi Gárda 4:0-ra fog megnyerni. Az Ecija játékosai az életükben egyszer pályára léphetnek a Bernabeuban, de az unokáknak biztosan szívesen meséltek volna arról is, hogy 2006-ban kikaptak a Real Madridtól, amelyben Casillasnak (és nem Diogo Lopeznek) rúgtak egy gólt; hogy egyszer Cannavarónak adtak kötényt, (és nem Miguel Torresnek); hogy egyszer Van Nistelrooyt szerelték le, nem pedig a dagadt Ronaldót. Mondjuk ez utóbbi azért „dagadt" nélkül nem is hangzik majd olyan rosszul.

(kl.focitipp.ecija)


Ecija (III.)-Real Madrid 1:1
Municipal de San Pablo, 9000 néző
Ecija: Ariza - David Llano (64. Jose Vega), Mario, Arguello, Pichardo - Torres, Jorge García - Requena, Capa (57. Pedro), Solano (57. Nolito), Pepe Díaz
Real Madrid: D. López -Miguel Torres, Mejía, Pavón, R. Bravo - Diarra, Javi García (60. Borja Valero) - Beckham, Cassano, Reyes (73. Robinho) - Ronaldo
gól: 81. Nolito, ill. 66. Cassano


Spanyol kupa, 16 közé jutásért, első mérkőzések

2006. október 24-25.

Alaves-Celta Vigo 0:0
Atletico Madrid-Levante 0:1
gól: 87. Nino
Badalona (III.)-Barcelona 1:2
gól: 90. (11-es) Tarradella, ill. 62., 76. Gudjohnsen
Portuense (III.)-Valencia 1:2
gól: 3. Ocana ill. 20., 73. Angulo
Segoviana (IV.)-Sevilla 0:1
gól: 37. Kepa
Deportivo La Coruna-Racing Santander 1:0
gól: 51. (11-es) Estoyanoff
Pena Sport (IV.)-Osasuna 0:0
Rayo Vallecano (III.)-Espanyol 1:1
gól: 42. (11-es) Torres, ill. 90. (11-es) Garcia
Valladolid (II.)-Gimnastic 1:0
gól: 69. Antón
Hercules (II.)-Zaragoza 1:1
gól: 16. Juanlu ill. 68. D'Alessandro
Malaga (II.)-Real Sociedad 4:1
gól: 45. Silva, 61. Ernesto, 68. Valcarce, 81. Perico, ill. 8. Cerio
Xerez (II.)-Getafe 0:2
gól: 74. (11-es) Redondo, 76. Pachon
Castellon (II.)-Villareal 0:2
gól: 12. Nihat, 24. Forlan
Recreativo Huelva-Real Betis 0:0
Athletic Bilbao-Mallorca 1:1
gól: 12. Gabilondo, ill. 50. López



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább