Beckham: Menni vagy maradni?

Beckham: Menni vagy maradni?

, focitipp.hu

Spanyolország, 8. forduló

Már három kérője van David Beckhamnek. A Real Madrid kezdőcsapatából kiszoruló (és az angol válogatottnál is mellőzött) Spice Boy szerződése a szezon végén lejár. Mi lesz a sorsa?



„Szenvedek, és legszívesebben visszatérnék Manchesterbe" - nyilatkozta a napokban a 31 esztendős Beckham, aki egyelőre nem fogadta el a Real szerződéshosszabbítási ajánlatát. Beckhamnek 2007 nyarán lejár a kontraktusa, s akkor ingyen távozhat Madridból. A királyi klub vezetői azonban nem estek hanyatt Beckham nyilatkozataitól, és kijelentették: ötmillió fontért bárki viheti a Spice Boyt, a világ legdrágább cserejátékosát (akiért 2003 nyarán 25 millió fontot fizettek a Manchester Unitednek).

Halló, itt Strachan!

Jelentkezőkből nincs hiány: az amerikai Major League Soccerben szereplő Los Angeles Galaxy után a Tottenham Hotspur és a Celtic Glasgow is bejelentkezett Beckhamért, aki idén csak háromszor volt kezdő a Realban. „Megvan nekem David telefonszáma" - nyilatkozta a Sunday Telegraphnak Gordon Strachan, a Celtic trénere. Strachan szerint Beckham még legalább három évig „ott lesz a csúcson".

Befér-e Beckham?

Hogy ez a „csúcs" pontosan mit is jelent, azt talán csak Strachan tudja. A kisebb sérüléssel bajlódó Beckhamet ugyanis Fabio Capello ezúttal még a cserepadra sem ültette le, bár egészségesen sem fért volna be a középpályás sorba (ahol Emerson, Guti, Diarra, Reyes és az idei első gólját szerző Robinho játszott). A Real idén először járt Katalóniában, és 3:1-re verte a Gimnástic Tarragonát. Az ellenfélnél nem játszhatott Javier Portillo, akit éppen a Real engedett el kölcsönjátékra az újonchoz, és a szerződés értelmében nem léphet pályára anyaegyesülete ellen.

Pihent a Barca

Két vesztes tétmeccs után a Recreativo Huelva elleni győzelemmel szerezte vissza önbizalmát a Barcelona. A Huelva még sosem nyert a Camp Nouban, sőt még gólt sem rúgott, pedig Frank Rijkaard ezúttal - a keddi, Chelsea elleni BL-meccset szem előtt tartva - pihenőt adott Zambrottának, Decót és a két gólt szerző Ronaldinhót lecserélte, Messit pedig nem is nevezte a mérkőzésre (az argentin csodagyerek nem teljesen egészséges, még az El Clásicón rúgott oda neki Emerson).

Az üldőzők

Továbbra is ott liheg a Barca nyakán az FC Sevilla, amely fontos három ponttal tért haza északi túrájáról, melynek során 2:1-re verte a Celta Vigót. Kikapott viszont (októberben már másodszor!) a Valencia, amely az idei tétmeccseken 17 gólt szerző Morientes-Villa duóval, de továbbra is a sérült Vicente-Baraja-Del Horno hármas nélkül állt ki Santanderben.

Kapaszkodó baszkok

Nem segített az edzőváltás a Real Sociedadon! A Barcelona egykori kiváló középpályását, Jose Mari Bakerót hiába váltotta a héten Miguel Angel Lotina (aki korábban BL-csoportkörbe juttatta a Celta Vigót és spanyol kupát nyert az Espanyollal), a Real Sociedad negyedik hazai meccsét is elvesztette, ezúttal a Villarreallal szemben.
Három évvel ezelőtt a Bilbao 5:1-re verte Pamplonában az Osasunát, az egyik legemlékezetesebb baszk derbit pedig tavaly januárban játszották, amikor a Bilbao 0:3-ról fordított 4:3-ra a San Mamésban. Ezúttal 1:1 lett a végeredmény Pamplonában, aminek egyik oldalon sem örülnek; bár az Osasuna legalább véget vetett négyhetes rémisztő szériájának: Milosevicsék szeptember 24. óta zsinórban hat tétmeccsen nem rúgtak gólt - vasárnapig.

(bilbao.focitipp.baszkföld)

A spanyol bajnokság állása >>>


Primera Division, 8. forduló

2006. október 28-29.

Racing Santander-Valencia 1:0
El Sardinero, 16 240 néző
Racing: Tono - Pinillos, Rubén González (68. Lozano), Ezequiel Garay, Luis Fernández - Colsa, A. Tomás (73. Vitolo), Scaloni, Melo - Munitis, Zsigics (87. Aganzo)
Valencia: Canizares - Miguel, Ayala, Moretti, Raul Albiol - Pallardó, Edu, Joaquin (70. Silva), Gavilán (11. Regueiro)- Villa, Morientes (75. Angulo)
gól: 56. Munitis
kiállítva: 91. Regueiro (Valencia)

FC Barcelona-Recreativo Huelva 3:0
Nou Camp, 72 630 néző
Barcelona: Victor Valdés - Belleti, Márquez, Puyol, Sylvinho - Edmilson, Deco (68. Iniesta), Xavi, Giuly - Gudjohnsen (62. Saviola), Ronaldinho (81. Ezquerro)
Recreativo: Laquait - Edu Moya, Mario, Dani Bautista, Cazorla - Bouzón, Jesus Vázquez, Viqueira, Aitor - Rosu, De la Calle (68. Sinama-Pongolle)
gól: 28. (11-es), 57. Ronaldinho, 60. Xavi

Gimnastic-Real Madrid 1:3
Tarragona, 14 500 néző
Gimnastic: Rubén Pérez - Ruz, Julio Cáceres, Llera, Mingo - Juan (54. Merino), Abel Buades, Cuéllar, Gil (69. Campano) - Makukula (72. Irurzun), Pinilla
Real: Casillas - Sergio Ramos, Iván Helguera, Cannavaro, Roberto Carlos - Emerson, Diarra, Guti (73. Reyes) - Raul, Robinho, Van Nistelrooy
gól: 30. (11-es) Abel Buades, ill. 43. Roberto Carlos, 50. Helguera, 85. Robinho

Real Betis-RCD Mallorca 0:1
Ruiz de Lopera, 35 000 néző
Betis: Contreras - Melli, Juanito, Romero, Lembo - Rivera, Vogel, Robert (56. Xisco) - Sobis, Edu (61. Capi), Wagner (37. Nano)
Mallorca: Prats - Varela, Ballesteros, Nunes, Navarro - Basinas, Jordi, Jankovic, Arango (81. Kome) - Jonás Gutiérrez (57. Maxi Lopez), Diego Tristán (57. Victor)
gól: 76. Jankovic
kiállítva: 40. lembo (Betis)

Celta Vigo-Sevilla 1:2
Balaidos, 15 000 néző
Celta: Pinto - Contreras, Tamas, Placente (46. Jonathan) - Ángel López, Iriney, Pablo Garcia, Nunez (67. Jesus Perrero), Canobbio, Nené (68. Lequi) - Baiano
Sevilla: Palop - Dragutinovic, Javi Navarro, Escudé - Adriano (79. Hinkel), Poulsen, Marti, Jesus Navas (75. Puerta), Renato - Kepa (60. Maresca), Kanouté
gól: 6. Nené, ill. 30. Poulsen, 60. Adriano

Levante-Espanyol 0:0
Ciudad de Valencia, 15 398 néző
Levante: Molina - Álvaro, Alexis, Zé Maria, Rubiales (75. Meyong)- Camacho, Berson, Ettien (70. Riga), Courtois - Kapo, Nino (83. Luyindula)
Espanyol: Kameni - Jarque, Lacruz, Chica - Zabaleta, Moisés, Jonatas (59. Costa), Rufete, De la Peña (59. Luis Garcia), Riera - Tamudo (74. Pandiani)

Real Sociedad-Villarreal 0:1
Anoeta, 19 883 néző
Sociedad: Bravo - López Rekarte, Ansotegi, Labaka, Garrido (86. Diaz de Cerio) - Diego Rivas, Garitano, Aranburu (74. Gerardo)- Fábio Felicio (60. Rossato), Uranga, Kovacevic
Villarreal: Viera - Javi Venta, Cygan, Arruabarrena, Fuentes - Leandro Somoza, Marcos Senna, Marcos (76. Cani), Riquelme - Nihat (68. Jose Mari), Forlán (89. Josico)
gól: 81. Arruabarrena

Getafe-Deportivo La Coruna 2:0
Alfonso Perez, 11 000 néző
Getafe: Abbondanzieri - Cortés, Belenguer, Pulido, Paredes - Celestini, Casquero, Mario Cotelo, Redondo (55. Nacho)- Manu del Moral (72. Alberto), Pachón (80. Paunovic)
Deportivo: Aouate - Barragán (46. Juan Rodriguez), Lopo, Arbeloa, Capdevilla, Coloccini - Verdu, Luis Filipe (54. Adrian), Sergio (75. Cristian) - Arizmendi, Riki
gól: 10. Manu del Moral, 67. Nacho

Osasuna-Athletic Bilbao 1:1
El Sadar, 18 210 néző
Osasuna: Ricardo - Javier Flano, Cuéllar, Josetxo, Corrales - Puñal, Valdo, Raul Garcia, Delporte (79. Juanlu) - Milosevic (68. David López), Webó (46. Soldado)
Athletic: Lafuente - Amorebieta, Sarriegi, Expósito, Murillo - Gabilondo, Javi Martinez, Iraola, Etxeberria (75. Dañobeitia), Yeste (85. Beñat) - Aduriz (72. Urzaiz)
gól: 53. Soldado, ill. 28. Gabilondo

Atletico Madrid-Real Zaragoza 0:1
Vicente Calderon, 50 000 néző
Atletico: Leo Franco - Szeitaridisz (89. Valera), Pablo Ibáñez, Perea, Antonio López - Luccin, Maniche, Galletti, Costinha (60. Jurado), Victor Bravo (70. Agüero) - Fernando Torres
Zaragoza: César - Diogo, Sergio, Juanfran, Gabi Milito - Zapater, Movilla, D´Alessandro (83. Sergio Garcia) - Lafita (80. Ponzio), Ewerthon (67. Oscar González), Diego Milito
gól: 87. Oscar Gonzalez



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább