Hisztéria a Nou Campban

Hisztéria a Nou Campban

, focitipp.hu

Bajnokok Ligája

Barcelona-Chelsea 2:2

Európa két legjobbnak tartott csapata szűk két éven belül hatodszor meccselt egymással. Szuperrangadót láthattunk. De emellett egy szánalmas színjátékot is, amitől időnként a rosszullét kerülgetett bennünket.



Ha Mourinho, akkor nyilatkozatháború

Ugyanis itt már nemcsak a futballról volt szó. José Mourinho tartotta rossz szokását, és ezúttal is igyekezett felheccelni az ellenfelet, amikor a meccs előtti sajtótájékoztatón ismét csalással vádolta a Barca focistát, mire Rijkaard nemes egyszerűséggel elmebetegnek nevezte - mintha a magyarországi politikai elit „jeleseit" szerették volna lekörözni.

A meccs heve, aha...

De szerencsére elkezdődött a mérkőzés, nem is akárhogyan. A 3. percben azt hihettük, hogy tényleg csak a futballról szól majd a kedd éjszakánk: Deco szédületes erővel bombázta a labdát Hilário kapujába Ricardo Carvalho lábai között. Hamar kiderült azonban, hogy a Chelsea játékosai másképp gondolták. Legtöbbjük idegbeteg igazságosztóként dühöngött a gyepen. Drogba alattomossága határtalannak bizonyult: az első félidőben a földön fekvő Mottát lökte meg hátulról, ráadásul összesen öt percet töltött a gyepen fetrengve. De említhetjük Ricardo Carvalhót is, aki felugrás közben ágyékon talpalta Decót, vagy John Terryt, aki két méterről a földön fekvő portugálba bikázta a labdát. A meccs heve, aha... Túl sok pénzt keresnek ezek a játékosok ahhoz, hogy így viselkedjenek.

Volt persze foci is

Három csodálatos gól. Frank Lampard az alapvonalról egyenlített, ami még akkor is dicséretes, ha esetleg beadni szerette volna a labdát. Néhány perccel később azonban ismét a Barcánál volt az előny: Ronaldinho tizedszer csinált hülyét a kannibálnak becézett Boulahrouzból, majd jobb külsővel az agyonkritizált Gudjohnsen lábára varázsolta a labdát, 2:1. A Chelsea a hajrában a Drogba-Terry kettőssel támadott - volna, mert a labda szinte folyamatosan a katalánoknál volt. A 93. percben aztán mégis kiegyenlítettek a londoniak, Drogba hidegvérrel oldotta meg a mások számára megoldhatatlant: zsebkendőnyi területen vette le, majd tolta be a labdát Valdes kapujába. A döntetlennel létfontosságúvá válhat a Barcelona számára a Werder Bremen elleni rangadó az utolsó fordulóban, ugyanis a németek a Levszki elleni sima győzelmüknek köszönhetően immár két ponttal megelőzik a katalánokat.

Epilógus: Egri monnyon le!

Bár magas labdának érezzük a magyarországi futballkommentátorok kritizálását, Egri Viktor teljesítménye mellett mégsem mehetünk el szó nélkül: ilyen elfogult közvetítést hosszú évek óta nem hallottunk. Egri számára nyilván ellenszenves Jose Mourinho és csapata, de neki nem az a dolga, hogy erről győzködje a nézőt. Kilencven percig utalgatott arra, hogy Jose Mourinho milyen módszerekkel próbál nyomást gyakorolni bíróra, játékosra, nézőre, az egész világra - számára minden, ami a pályán történt, kizárólag ennek volt a bizonyítéka. Chelsea-gyűlölete miatt még többszöri lassítás után sem vette észre, hogy az első félidőben általa (és a meccs rendezője által is) Ashley Cole-nak adott sárga lapot valójában Frank Lampard kapta. De az ilyen mondatokért Cole helyett inkább ő érdemelne pirosat: „Edmilson elvileg jobb játékos, mint Motta." Nem beszélve arról, hogy kétpercenként próbálkozott olyan szóviccekkel, amik miatt már ötödikes korában is megagyalhatták volna. De azért reménykedhetünk, ez az önimádó pojáca néhány évvel ezelőtt még papírról olvasta fel az előregyártott szójátékait - igaz, ez sem vált be. A Hajduk Split-FTC BL-selejtezőn például addig humorizált, amíg emiatt le nem maradt egy kapufáról. Ehhez képest, most csak a sárgákat számolta el, mit neki az UEFA hivatalos weboldalának adatai. Elégtelen.

Barcelona-Chelsea 2:2
Nou Camp, 98 000 néző
Barcelona: Valdes - Zambrotta, Marquez, Puyol, Van Bronckhorst - Motta (57. Edmilson), Xavi (83. Iniesta), Deco - Messi, Gudjohnsen (76. Giuly), Ronaldinho
Chelsea: Hilario - Boulahrouz (75. J. Cole), Carvalho, Terry, A.Cole - Makelele, Essien, Lampard, Ballack (94. P. Ferreira) - Drogba, Robben (73. Kalou)
gól: 3. Deco, 58. Gudjohnsen, ill. 52. Lampard, 93. Drogba


Az A csoport eredményei és a csoport állása >>>

(ktn.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább