Döntetlennel ment tovább a Bayern és a Valencia

Döntetlennel ment tovább a Bayern és a Valencia

, focitipp.hu

Bajnokok Ligája

A-D csoport

Négy forduló után négy csapat helye már biztos a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mezőnyében. A Bayern München, a Liverpool, a PSV Eindhoven és a Valencia már hátradőlhet.



Bolgár blamázs

A barcelonai hisztéria mellett Szófiában is fociztak az A csoportban, és a bolgár fővárosban is drámát láthatott a közönség. Az 1994-es világbajnokságon negyedik helyet szerző bolgár válogatott kapus, Borisz Mihajlov fia, a 18 éves Nikolaj ugyanis az év egyik legnagyobb potyagólját szedte be a 33. percben - talán sosem mossa le magáról, hogy protekciós. Egy hazagurított labdát olyan rosszul kezelt le, hogy az rögtön a gólvonal mögé pattant. Ettől úgy összeroppantak a hazaiak, hogy négy perccel később már hárommal ment a Werder (amely Mainzban is tíz perc leforgása alatt lőtt hármat legutóbbi bajnokiján). A bolgár játékosokból mintha hiányozna a méltóság, mert a bekapott gólok után a védők azonnal elkezdtek egymással üvöltözni - ahogy a korábbi meccseiken is láthattuk tőlük.

Az A csoport eredményei és a csoport állása >>>

Lépéselőnyben az Inter

Moszkvában is egy bekkbaki döntött: az osztrák Stranzl az első percben úgy elmért egy teljesen ártalmatlan szöktetést, ami miatt a serdülőben azonnal lehívná a pályáról egy heves vérmérsékletű tréner. Fedotov edző viszont faarccal nézte végig, amint Ibrahimovic elszalad a labdával a műfüvön, centerezését pedig Cruz vágja a kapuba. Az argentin egyébként négy éve játszik az Interben, de általában Adriano mögött csak cserecsatárként jön számításba, azonban idén is bizonyítja, hogy lehet rá számítani. A kék-feketék idei mindhárom BL-gólját ő szerezte, ráadásul az Inter legutóbbi idegenbeli BL-győzelmekor is ő lőtte a győztes találatot (Petrzalka-Inter 0:1). Az olaszok legközelebb a Sportingot fogadják, és egy győzelemmel biztosan résztvevői lennének a legjobb tizenhat mezőnyének.

Münchenben a Bayern úgy harcolta ki a továbbjutást, hogy nem talált a kapuba. Ballack hiányában a németek az utóbbi tizenhárom év legrosszabb Bundesliga-rajtját hozták össze - igaz, még így is másodikok a tabellán... A Bajnokok Ligája B csoportjában viszont elsők, ráadásul az ellenfelek a négy mérkőzésen még egyszer sem tudták bevenni Oliver Kahn kapuját. A bajorok három hét múlva Moszkvába utaznak, és egy győzelemmel bebiztosítanák a csoportelsőségüket is. Roy Makaay, a bajorok holland csatára is elismerte, hogy a Bayern elég rosszul futballozott, ráadásul az egy ponttal kifejezetten szerencséje volt, hiszen José Moutinho szabadrúgása a hajrában csak a felső lécen csattant. „Továbbjutottunk, és elkezdhetünk végre a Bundesligára koncentrálni" - összegzett a hollandus.

A B csoport eredményei és a csoport állása >>>

Halvány vendégek

A C csoportban ismét beigazolódott a papírforma. A Liverpool edzője tőle szokatlanul ugyanazzal a kezdőcsapattal indult neki a találkozónak, amely a hétvégén 3:1-re legyőzte az Aston Villát. A franciáknak egyedül a második félidő elején volt esélyük az egyenlítésre, de Fernando Menegazzo kiállítása után a Pool eldöntötte a meccs és a továbbjutás kérdését. A brazil Menegazzo nem volt éppen brazilos: a 67. percben úgy lefejelte John-Arne Riisét, hogy a norvégnek rögtön vér borította el az arcát.

A PSV Eindhoven a vártnál könnyebben győzte le a Galatasarayt, és ezzel a Liverpool mellett továbbjutott a nyolcaddöntőbe. A törökök mindössze egyszer találták el a hollandok kapuját az egész mérkőzésen, ráadásul a horvát Stjepan Tomast már a 38. percben kiállították - dicstelen búcsú a BL-től, de a Boredaux-val szemben az UEFA-kupát még megcsíphetik Eric Gerets fiai.

A C csoport eredményei és a csoport állása >>>

Csak a spanyolok örültek az iksznek

A D csoportban is könnyen továbbmehetett volna a csoport két nagyágyúja, de ez csak a Valenciának sikerült. Rómában a görögök brazil koprodukcióban szereztek vezetést: Rivaldo szöglete után Júlio Cesar fejelt egy római brazil, Doni kapujába. Francesco Totti ezután tizenegyest hibázott: Antoniosz Nikopolidisz bizonyára emlékezett még Totti góljára az ausztrálok elleni világbajnoki meccsen. A 66. percben aztán a sorozatos római attakok egyikének végén Totti némileg jóvátette hibáját és egyenlített - a szurkolók őt választották a meccs emberének. Luciano Spalletti keserűen jegyezte meg a meccs után, hogy nagy lehetőséget szalasztott el az első félidőben gyengén játszó csapata, így három hét múlva kutya nehéz mérkőzés vár a farkasokra Donyeckben. Nagyon azért nem kell kétségbeesniük az olaszoknak: a hátralévő két meccsen elég egy pontot szerezniük ahhoz, hogy biztosan továbbjussanak a nyolcaddöntőbe - de az eredmények alakulásától függően akár két vereség is beleférhet...

Donyeckben a Valenciának sem volt könnyű dolga, de a döntetlennel Morientesék így is bemasíroztak a legjobb tizenhat közé. Az ukránoknál is a brazilok villogtak: Jadson a 2., Fernandinho a 28. percben szerzett vezetést a Sahtarnak, azonban Morientes és Ayala révén a spanyoloknak mindig volt válaszuk. A spanyolok szerint a Sahtar az első félidőben fantasztikusan futballozott, de ez csöppet sem vigasztalta az ukránok román edzőjét, Mircea Lucescut. Sőt: „Nagyon csalódott vagyok, mert kiválóan futballoztunk. De felesleges ajándékokat adtunk az ellenfélnek, és ez ezen a szinten óriási felelőtlenség."

A D csoport eredményei és a csoport állása >>>

(ktn.focitipp.hu)


A csoport
FC Barcelona-Chelsea 2:2
Nou Camp, 98 000 néző
Barcelona: Valdes - Zambrotta, Marquez, Puyol, Van Bronckhorst - Motta (57. Edmilson), Xavi (83. Iniesta), Deco - Messi, Gudjohnsen (76. Giuly), Ronaldinho
Chelsea: Hilario - Boulahrouz (75. J. Cole), Carvalho, Terry, A.Cole - Makelele, Essien, Lampard, Ballack (94. P. Ferreira) - Drogba, Robben (73. Kalou)
gól: 3. Deco, 58. Gudjohnsen, ill. 52. Lampard, 93. Drogba

Levszki Szófia-Werder Bremen 0:3
Gerorgij Aszparuhov Stadion, 40 000 néző
Levszki: Mihajlow (46. Mitrev) - Milanov, Topuzakov, Tomasic (57. E. Angelov), Wagner - Borimirov, S. Angelov, Eromoigbe, Telkiszkij (70. Dimitrov) - Bardon, Jovov
Werder: Wiese - Mertesacker, Naldo, Wome (85. Pasanen), Fritz - Frings, Baumann (78. Andreasen), Vranjes, Diego - Klose, Hunt (74. Klasnic)
gól: 33. (öngól) Mihajlov, 35. Baumann, 37. Frings


B csoport
Szpartak Moszkva-Internazionale 0:1
Luzsnyiki, 60 000 néző
Szpartak: Kowalewski - Siskin, Jiranek, Stranzl, Rodriguez (46. Cavenaghi) - Kovac, Mozart, Tyitov, Bisztrov (54. Kovalcsuk), Bojarnicev - Pavljucsenko
Inter: Julio Cesar - Maicon, Materazzi, Cordoba, Burdisso - Figo (72. Grosso), Zanetti, Dacourt, Sztankovics - Ibrahimovic, Cruz (84. Solari)
gól: 1. Cruz

Bayern München-Sporting CP 0:0
Allianz-Arena, 65 000 néző
Bayern: Kahn - Sagnol, Demichelis, Van Buyten, Lahm - Lell (46. Dos Santos), Ottl, Salihamidzic - Pizarro, Santa Cruz (79. Karimi), Makaay
Sporting: Ricardo - Caneira, Tonel, Polga, Tello - Paredes (52. Farnerud), Custodio, Martins (46. Nani), Moutinho - Djalo (77. Alecsandro), Liedson


C csoport
Liverpool-Bordeaux 3:0
Anfield Road, 41 978 néző
Liverpool: Reina - Finnan, Carragher, Hyypia, Riise - Gerrard, Alonso (58. Zenden), Sissoko, Luis Garcia (78. Fowler) - Kuijt, Crouch (72. Pennant)
Bordeaux: Rame - Faubert, Jemmali, Cid, Marange - Menegazzo, Ducasse, Micoud (75. Mavuba), Wendell - Chamakh (11. Perea), Darcheville (60. Obertan)
gól: 23., 76. Luis Garcia, 72. Gerrard

PSV Eindhoven-Galatasaray 2:0
Philipsstadion, 36 000 néző
PSV: Gomes - Kromkamp (46. Culina), Alex, Trindane, Salcido - Simons, Mendez, Afellay (76. Vayrynen), Cocu - Farfan, Kone (86. Aissati)
Galatasaray: Mondragon - Song, Tomas, Ak, Sarioglu - Inamoto, Akman, Arda Turan (66. Haspolati), Ilics (70. Ates) - Hasan Sas, Karan (79. Hakan Sükür)
gól: 59. Simons, 84. Koné


D csoport
AS Roma-Olympiakosz 1:1
Stadio Olimpico, 20 000 néző
Roma: Doni - Panucci, Ferrari (46. Perrotta), Mexes, Chivu - Tonetto, De Rossi, Taddei, Pizarro - Aquilani (63. Vucsinics), Totti
Olympiakosz: Nikopolidisz - Zewlakow, Kosztulasz, Julio Cesar, Domi - Pacazoglu (65. Anatolakisz), Sztoltidisz, Maric (90. Kafesz), Djordjevics (85. Borja) - Rivaldo, Konsztantinu
gól: 66. Totti, ill. 19. Julio Cesar

Sahtar Donyeck-Valencia 2:2
Olimpiai Stadion, 21 000 néző
Sahtar: Suszt - Csigrinszkij, Hübschman, Rat, Lewandowski - Srna, Fernandinho (89. Duljaj), Jadson, Matuzalem - Aghahowa, Brandao (75. Marica)
Valencia: Canizares - Miguel, Ayala, Navarro (87. Viana), Moretti - Albiol, Edu, Silva, Angulo - Morientes (76. Joaquin), Villa (91. Regueiro)
gól: 2. Jadson, 28. Fernandinho, ill. 18. Morientes, 68. Ayala



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább