Stuttgart: minden tutti

Stuttgart: minden tutti

, focitipp.hu

Németország, 12. forduló

Az első fordulóban a Nürnberg 3:0-ra verte idegenben a Stuttgartot. Akik akkor a meccs után elégették a szezonbérletüket, most dührohamot kaphatnak: a Bundesligában 12 fordulót követően első a Stuttgart.



Nem borús a Borussia

Alaposan kicserélődött a nyáron a Borussia Dortmund kerete. A támadószekcióból távozott a csapat két cseh sztárja (Tomas Rosicky és Jan Koller), és a helyükre a svájci Frei, a paraguay-i Valdez és a dél-afrikai Pienaar érkezett. Az eredmények viszont nem jöttek. A Dortmund a legutóbbi öt mérkőzésén nyeretlen maradt, ráadásul az új szerzemények közül Pienaar és Valdez még mindig nem volt képes betalálni az ellenfelek kapujába - egyedül a svájci Frei könyvelhet el némi sikert a maga négy góljával. A Rennes-ből érkező támadó a Bréma ellen is eredményes volt, és a csapat is magabiztosan (és váratlanul) győzött a kikötővárosban. A Werder egyébként nemrégiben sorozatban megnyert hat mérkőzést, de a múlt hétvégi (hazai pályán 1:1 a Cottbus ellen), majd a hétközi (2:1-es siker Nürnbergben) bajnoki fordulóban már látszott, hogy kisebb hullámvölgybe kerültek a zöldek. Talán a Borussia ellen értek az aljára - a Werder számára az ősz meccsének amúgy is a Chelsea és a Barcelona elleni BL-derbi ígérkezik.

Szárnyal a Stuttgart

A Werder botlását kihasználta az elmúlt hetekben szárnyakat kapó Vfb Stuttgart. Armin Veh együttese ezúttal a Huszti révén Bayern-verő Hannover otthonában aratott 2:1-es győzelmet, és ezzel az élre is ugrott. Kevés stuttgarti szurkoló gondolta volna, hogy idén elérkezik ez a pillanat: az első fordulóban például a Nürnberg alázta meg rögtön a Gottlieb Daimler stadionban Hildebrandékat egy 3:0-val. Azóta azonban aratnak. Főleg idegenben: a Stuttgart idegenbeli mérlegénél (négy győzelem, két döntetlen) egyedül a Manchester United produkált jobbat Európa topligáiban.

Bayer vs. Bayern

A tabella harmadik helyén a Schalkét találjuk. A gelsenkircheniek egy góllövő-sormintával lepték meg nézőiket a Mainz elleni bajnokin: Kevin Kuranyi, Halil Altintop, Kevin Kuranyi, Halil Altintop. Negyedik az a Bayern München, amely ezúttal Leverkusenben győzött, megszakítva idegenbeli nyeretlenségi sorozatát. A Bayer egyébként a hajrában vezetést szerzett, de a Bayern öt perc alatt fordított. A két csapat a BayArenában általában góldús meccseket játszik: tavaly a Bayern nyert 5:2-re, tavalyelőtt viszont a Bayer 4:1-re. Potyogtak a gólok Berlinben is, ahol a forduló előtt még sereghajtó Bochum már 3:1-re is vezetett a Hertha ellen, de Dárdaiék végül egyenlítettek. Lejátszotta szezonbeli 17. mérkőzését a Hamburg, de továbbra is csak egy győzelme van az északi csapatnak. A Wolfsburg-Cottbus mérkőzésen nem született gól, de a Wolfsburger Zeitung „szikrázó csatát" emleget.

A Bundesliga állása >>>

Cikkeink a fordulókról
Három a magyar igazság (11. forduló) >>>
Magyar félsikerek (10. forduló) >>>
Brémai szerencseszám: hatos (9. forduló) >>>
Bayern: BL után bajnoki blama (8. forduló) >>>
Majd' egy napig az újonc állt az élen (7. forduló) >>>
Pontosan öt tízpontos (6. forduló) >>>
Könyörgünk, lapozzon! (5. forduló) >>>
Hétvégi program: betli trió (4. forduló) >>>
Hannover: game over? (3. forduló) >>>
Nürnberg-csúcs (2. forduló) >>>
Argentin megmentők Brémában (1. forduló) >>>

Cikkeink a mérkőzésekről
A brazilok brillíroztak (Nürnberg-Bremen 1:2) >>>
Kettő-kettő, egy pont (Schalke-Bayern 2:2) >>>
Huszti Dortmundban bizonyított (Dortmund-Hannover 2:2) >>>



Bundesliga, 12. forduló

2006. november 10-12.

Werder Bremen-Borussia Dortmund 1:3
Weserstadion, 42 100 néző
Bremen: Wiese - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé - Frings - Vranjes (56. Klasnic), C. Schulz (56. Borowski) - Diego - Klose, Hunt (70. Hugo Almeida)
Dortmund: Weidenfeller - Kringe, Amedick, Wörns, Dede - Kruska - Tinga, N. Sahin (60. Pienaar) - Smolarek, Frei (77. Amoah), Valdez (90. Brzenska)
gól:
29. Klose, ill. 7. Frei, 53. Tinga, 85. (11-es) Kruska

Hamburger SV-Borussia Mönchengladbach 1:1
AOL-Arena, 56 587 néző
Hamburg: Wächter - Fillinger, Klingbeil, Mathijsen, Atouba - Feilhaber - Jarolim, Trochowski (63. Mahdavikia) - Van der Vaart (83. Wicky) - Sanogo (63. Berisha), Ljuboja
Borussia: Keller (32. Heimeroth) - Helveg, Levels, Zé Antonio, Compper - Delura (75. Sonck), Polanski (66. D. Degen), Thijs, El Fakiri - Neuville, Kahe
gól:
65. Ljuboja, ill. 84. Neuville

Schalke 04-FSV Mainz 4:0
Veltins-Arena, 61 162 néző
Schalke: Neuer - Rafinha, Rodriguez (46. Hoogland), Krstajic, Pander (68. Boenisch) - Varela, Hamit Altintop (76. Özil), Kobiasvili - Halil Altintop, Kuranyi, Lövenkrands
Mainz: Wache - Gunesch, M. Friedrich, Noveski, Weigelt - Amri (68. Feulner), Pekovic, Babatz (46. Azaouagh), F. Gerber - Szabics, Diakité (68. Edu)
gól:
13. és 30. Kuranyi, 23. és 67. Halil Altintop

Bayer Leverkusen-Bayern München 2:3
BayArena, 22 500 néző
Leverkusen: Butt - Schwegler, Madouni, Juan, Babic - Ramelow, Rolfes (46. Kiessling) - B. Schneider (71. Athirson), Barbarez, Barnetta - Voronyin
Bayern: Kahn - Sagnol, Demichelis, van Buyten, Lahm - van Bommel, Ottl (81. Scholl), Salihamidzic (91. Lell) - Schweinsteiger - Makaay, Pizarro
gól: 48. Kiessling, 80. Athirson, ill. 33. Salihamidzic, 83. Demichelis, 86. Pizarro

Hertha BSC-VfL Bochum 3:3
Olimpiai Stadion, 29 104 néző
Hertha: Fiedler - Chahed, A. Friedrich, van Burik, Fathi (55. Cairo) - Dardai - K. Boateng, Dejagah (73. Neuendorf), Gilberto - Gimenez (84. Samba), Pantelic
Bochum: Bade - Pallas, Butscher, Maltritz, P. Bönig - Zdebel, Dabrowski - O. Schröder, Misimovic, Trojan - Gekas (76. van Hout)
gól: 9. Pantelics, 58. Van Burik, 80. Neuendorf, ill. 39. Gekasz, 45. és 47. Misimovic
kiállítva: 87. Pallas (Bochum)

Eintracht Frankfurt-Arminia Bielefeld 0:3
Commerzbank-Arena, 35 500 néző
Frankfurt: Nikolov - P. Ochs (73. A. Huber), Kyrgiakos, Russ, Spycher - A. Streit, Huggel, A. Meier (82. Köhler), M. Fink (46. Thurk) - Amanatidisz, Takahara
Bielefeld: Hain - Korzynietz, Westermann, Gabriel, Schuler - Kamper (58. M. Ndjeng), Kauf, Kucera, D. Kobylik - Zuma (75. Eigler), Wichniarek (87. T. Marx)
gól: 26. Wichniarek, 63. Zuma, 84. Ndjeng

Wolfsburg-Energie Cottbus 0:0

Volkswagenarena, 18 641 néző
Wolfsburg: Jentzsch - Madlung, Quiroga, Hofland, Möhrle - Sarpei (61. Thiam) - Makiadi (78. Menseguez), van der Leegte, Krzynówek - Hanke, Hoogendorp (60. Boakye)
Cottbus: Piplica - Szélesi, McKenna, Mitreski, Ziebig - Kukielka, T. Rost - Radu (82. Küntzel), Shao (89. da Silva), Munteanu - Kioyo (77. Baumgart)

Alemannia Aachen-1. FC Nürnberg 1:1
Tivoli, 20 800 néző
Aachen: Nicht - S. Pinto, N. Herzig, Sichone, Leiwakabessy - Lehmann (69. Reghecampf), Plasshenrich - Rösler, Schlaudraff - Fiel (46. Dum) - Ebbers (69. Ibisevic)
Nürnberg: R. Schäfer - D. Reinhardt, A. Wolf, Glauber, Pinola - Galasek - Banovic (67. Mnari), Mintal (75. Polak), Kristiansen (75. Saenko) - Vittek, Schroth
gól: 90. Plasshenrich, ill. 29. Galasek

Hannover 96-Vfb Stuttgart 1:2

AWD-Arena, 28 847 néző
Hannover: Enke - Cherundolo, Fahrenhorst, ¯uraw, Tarnat - Balitsch (86. Montabell), Jankov (67. Hashemian) - Rosenthal, Bruggink, Huszti (76. Thorvaldsson) - Stajner
Stuttgart: Hildebrand - Hilbert, Tasci, Delpierre, Boka - Pardo - Gentner (82. Khedira), Hitzlsperger - da Silva (89. Streller) - Cacau (86. Meissner), Gomez
gól: 13. Rosenthal, ill. 49. Hitzlsperger, 54. Cacau


(ktn.focitipp.de)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább