Magyarok a Bundesligában

Magyarok a Bundesligában

, focitipp.hu

Szeptember

Szeptember, EB-selejtezők. A Norvégiától elszenvedett kínos vereség, majd a bosnyákok elleni győzelem valószínűleg felemás élményekkel gazdagította válogatottjainkat. Ez utóbbi kissé helyreállította a megtépázott lelkek egyensúlyát.



Bundesliga


Dárdai Pál

Igazán felemásra sikeredett a szeptember a Hertha számára. Három forduló után veretlenül az élen állnak, ám az UEFA-kupától búcsúzni kényszerültek. Keretes szerkezetben kupacsaták vártak a csapatra. Először egy nyögvenyelős kupagyőzelemmel indítottak a Regionalligában szereplő SV Darmstadt 98 ellen: Bastürk hosszabbításban lőtt góljával jutottak csak tovább; és a dán Odense elleni kupavereséggel zártak. A dánok Berlinben 2:2-t értek el, majd a visszavágón 1:0-ra legyőzték az akkor már nem tartalékos Herthát. Dániában Dárdai is szóhoz jutott, ám az 59. percben a jobbára kiegészítő embernek számító támadó, a mindeddig góltalan holland Ellery Cairo váltotta fel - a Hertha mégis kiesett. Közben viszont egész jól vették a bajnokikat. A két döntetlen ugyan nem túl kellemes, hiszen az elég gyenge Mainz otthon tudott tartani ellenük egy pontot, a Stuttgart pedig kétgólos hátrányból hozta vissza a meccset; a Schalke elleni győzelem azonban büszkévé tett mindenkit. Dárdai kiegyensúlyozottan, jól játszott. Mindenki egyetért abban, hogy a sikerek egyik kulcsfigurája a csapatban.

6. > 1. Hertha 6 2 4 0 10:4 10

Bundesliga: Stuttgart 2:2 (otthon)
UEFA-kupa: Odense 0:1 (idegenben)
Bundesliga: Mainz 1:1 (idegenben)
Bundesliga: Schalke 2:0 (otthon)
UEFA-kupa: Odense 2:2 (otthon)
Német kupa: Darmstadt 0:1 (idegenben)

Huszti Szabolcs

Ahogy azt a rendkívül rossz rajt után sejteni lehetett, Dieter Hecking kapta meg az edzői posztot, és szenzációsan debütált, hiszen a havi mérleget veretlenül zárta. Üröm az örömben, hogy a riválisoknak is jó hónapjuk volt, így csak egy helyet jött föl a csapat. Örömteli, hogy Huszti végigjátszotta mind a négy mérkőzést, és két gólt is szerzett. Az elsővel a kupameccset döntötte el 2:2-nél (ezt egyébként még Hecking nem a kispadról követte); a második találatával pedig a dortmundi meccsen mentett egy pontot. Mindvégig jól játszott, a Leverkusen elleni meccsért kapott rossz osztályzata annak tudható be, hogy a Kicker az egész hannoveri támadórészleget lehúzta.

18. > 17. Hannover 6 1 2 3 7:15 5

Bundesliga: Dortmund 2:2 (idegenben)
Bundesliga: Bayer Leverkusen 1:1 (otthon)
Bundesliga: Wolfsburg 2:1 (idegenben)
Német kupa: Dynamo Dresden 3:2 (idegenben)

Szabics Imre

Szabicsot egész hónapban sérülés hátráltatta. A válogatott edzőtáborába is elutazott, de nem tudott az érdemi munkában részt venni. Csapata közben kiesett a kupából, és a bajnokságban is a kiesőhelyek közelébe csúszott vissza.

7. > 14. Mainz 6 1 4 1 6:7 7

Bundesliga: Nürnberg 1:1 (idegenben)
Bundesliga: Hertha 1:1 (otthon)
Bundesliga: Energie Cottbus 0:2 (idegenben)
Német kupa: Saarbrücken 0:1 (idegenben)

Szélesi Zoltán
Szélesinek nem sikerül visszaszereznie edzője bizalmát. A kupameccsen a második félidőre állhatott be, de a vereséget jelentő egy gólt éppen ebben a félidőben kapták. A Bielefeld ellen játszhatott csak, de ott is lecserélték, még ha addig csapata jobbjai közé is tartozott.

10. > 11. Energie Cottbus 6 2 2 2 7:8 8

Bundesliga: Bielefeld 1:3 (idegenben)
Bundesliga: Nürnberg 1:1 (otthon)
Bundesliga: Mainz 2:0 (otthon)
Német kupa: Rot-Weiss Essen 0:1 (idegenben)


Bundesliga 2.


Hajnal Tamás

Hajnal csapata tartja a pozícióját, s a kupaakadályt is könnyedén vette. A második gólt Hajnal lőtte, a Koblenz elleni meccsen pedig az első két gólpasszt ő adta. Csapatának egyértelmű húzóembere, általában sokat dolgozik, és próbál élni azzal a lehetőséggel, amit kapott, hiszen az ő posztján kevés edző szavaz bizalmat egy alacsony játékosnak.

7. = 7. Kaiserslautern 6 3 1 2 8:8 10

Bundesliga 2.: SpVgg Unterhaching 1:1 (idegenben)
Bundesliga 2.: TuS Koblenz 4:3 (otthon)
Bundesliga 2.: Hansa Rostock 0:2 (idegenben)
Német kupa: Gera 2:0 (idegenben)


Regionalliga Süd


Kanyuk László

A 7. fordulótól kapott lehetőséget, ám a négyből csak egyszer játszotta végig a meccset: a csapat éppen akkor szenvedte el első vereségét. Elsősorban a török Musztafa Akcayval váltogatják egymást. Fontos kiemelni, hogy a nagyon jó formában lévő együttes a hónap elején kiejtette a kupából a Hamburgot. A hamburgiak még vezettek Kanyuk pályára lépésekor, de az utolsó pillanatban a Kickers egyenlített, majd a hosszabbításban egy tizenegyessel győzött is.

1. = 1. Stuttgarter Kickers 10 6 3 1 21:12 21

Löw Zsolt

A Hoffenheim kezd magára találni, sajnos Löw Zsolt nélkül. A csapat havi mérlege: négy győzelem, egy döntetlen - óriási előrelépés.

12. > 4. TSG Hoffenheim 10 5 3 2 15:11 18

Szalai Ádám

A Stuttgart mérlege annyival rosszabb a Hoffenheiménél, hogy az egyik győzelem helyett a hónap végén becsúszott egy csúnya vereség (2:5). Szalai mind az öt meccsen főleg a meccs hajrájában lépett pályára, így is szerzett azonban két gólt. Az augusztusi szintjét tehát tartja. Soha rosszabbat!

4. > 2. VfB Stuttgart II 10 6 3 1 19:12 21

Tölcséres András

Tölcséres az Ingolstadt szent „öregje". A két ifjú csatár, Steffen Wohlfahrt (1983) és Tobias Schlauderer (1984) mellett két idősebb csatár kap szerepet, a '74-es Tölcséres és a '75-ös Mark Römer. Eddig, úgy tűnik, kiválóan illeszkedik egymáshoz a négyes. A tizenhat gólból tízet négyen szereztek. Tölcséres ebben a hónapban az 1860 München II ellen duplázott, ez biztosított belépést a forduló tizenegyébe.

11. > 5. FC Ingolstadt 10 5 1 4 16:12 16

(balagesh.focitipp.de)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább