Félrehord az ágyú

Félrehord az ágyú

, anfield.focitipp.hu

Anglia, 13. forduló

A feltüzelt ManUtd Rooney duplájának köszönhetően zsinórban hetedik bajnokiját is megnyerte. A Vörös Ördögök ezúttal a Sheffield Unitedet pörkölték meg, és beállították saját bajnoki rekordjukat.



Sir Alex Ferguson csapata utoljára az 1993/94-es szezont kezdte 13 meccsből 11 győzelemmel - akkor bajnok lett a ManU. Az újonc Sheffield Utd. elleni mérkőzés meglepően kezdődött, hiszen a Pengék az exmanchesteri Keith Gillespie révén megszerezték a vezetést, méghozzá már a 13. percben! Ilyen korai sheffieldi gólra ebben a bajnoki idényben még nem volt példa, az újonc ugyanis az ezt megelőző meccseken leghamarabb a 35. percben talált be, a Middlesbrough ellen.

Hétből hat

A sheffieldiek pechjére azonban Wayne Rooney él és virul - „hentesképű Pelét" sok kritika érte ősszel, a gólokkal is adós volt, Zágrábban pedig összetűzésbe keveredett az angol szurkolókkal a vesztes Eb-selejtező után. De mindez már a múlté, a 21 éves csatár, aki utóbbi hét meccsén hatszor volt eredményes, szombaton két góljával pokollá változtatta a sheffieldi kapus, Pat Kenny délutánját. A ManU ezzel továbbra is őrzi hárompontos előnyét a Chelsea-vel szemben. Hogy ki a jobb, az vasárnap eldől: a Vörös Ördögök ugyanis az Old Traffordon éppen a Chelsea-t fogadják majd.

Ravanelli-retró

Szenved a Liverpool, amely május óta nem tudott nyerni idegenben a Premiershipben. Ezúttal a Middlesbrough ellen rohamoztak Gerrardék, de hiába volt szembetűnő a különbség, az élvezhetetlen meccs gólnélküli döntetlennel ért véget, Rafa Benitezt pedig aligha nyugtatja meg a statisztika (lövések aránya: 1:17, szögletarány: 2:12). A Vörösök utolsó idegenbeli gólját bajnoki meccsen Robbie Fowler lőtte - még augusztusban. A két csapat egyébként 1996-ban játszotta a legérdekesebb meccseket egymás ellen: a Riverside Stadiumban az olasz Ravanelli mesterhármassal debütált a Liverpool ellen (3:3), az Anfield Roadon pedig Fowler lőtt egy négyest a Borónak (5:1).

Lövések aránya: 26:2

Az Everton, az Aston Villa és a Middlesbrough után a Newcastle ellen is csak 1:1-es döntetlent játszott odahaza az Arsenal. Pedig az ellenfél, amely idén a legkevesebb gólt rúgta, egyáltalán nem játszott ördöngösen, sőt! Az Arsenal 26 lövésével szemben a Szarkák csak kétszer tették próbára Lehmannt, de így is sikerrel jártak: egy szórványos kontra után (amelyet a vendégek legaktívabb játékosa, az Interből igazolt Obafemi Martins vezetett) Kieron Dyer okos góllal mattolta a német kapust: 0:1.

Given visszatért!

Arséne Wenger a kulcsfontosságú, Hamburg elleni hétközi BL-meccs miatt csak a cserepadra ültette Thierry Henryt. A francia csatár, aki Wenger szerint jobban megérdemelné az Aranylabdát, mint Cannavaro, csupán a második félidőben jutott szóhoz, de az is elég volt ahhoz, hogy egy gyönyörű góllal egyenlítsen. Többször viszont már ő sem tudott túljárni Shay Given eszén. Givent a tavalyi szezonban az Év kapusává választottak Angliában, s most két hónapos kényszerpihenő után tért vissza, nagyszerű formában.

Baros és az AC Milan

Első góljait szerezte Angliában Bernardo Corradi, a Manchester City olasz légiósa, aki korábban a Chievo, a Lazio, a Valencia és a Parma játékosa volt. Nem talált be viszont Milan Baros, aki ultimátumot kapott Martin O'Neilltől, az Aston Villa edzőjétől. „Lehet, hogy a válogatottban remekelt, de a klubjában eddig semmit nem mutatott idén. Két hónapja van a bizonyításra" - nyilatkozta O'Neill a Birmingham Postnak. Barosért állítólag bejelentkezett az AC Milan, amely hajlandó lenne kifizetni a cseh csatárért 6 millió fontot, vagyis azt az összeget, amennyit a Villa fizetett érte a Liverpoolnak.

(anfield.focitipp.hu)

A Premier League állása >>>


Premier League, 13. forduló

2006. november 18-19.

Manchester City-Fulham 3:1
City of Manchester, 35 776 néző
Man. City: Weaver - Trabelsi (89. Onuoha), Dunne, Thatcher, Richards - Distin, Barton, Reyna - Vassell, Szamarasz (67. Dickov), Corradi
Fulham: Niemi - Volz (74. Radzinski), Knight, Queudrue, Rosenior - Bocanegra (46. John), Pearce, Diop, Jensen - Boa Morte, McBride (46. Helguson)
gól: 12., 32. Corradi, 45. Barton, ill. 62. John

Portsmouth-Watford 2:1
Fratton Park, 19 738 néző
Portsmouth: James - Primus, Campbell, Pamarot, Stefanovic - Mendes, Thompson (63. Cole), Kranjcar, Davis - Lua Lua, Kanu
Watford: Foster (46. Lee) - MacKay, Demerit, Doyley, Stewart - Mahon, Spring, Young, Smith - Bouazza (34. Priskin), Henderson (78. Chambers)
gól: 44. Kanu, 89. (11-es) Lua Lua, ill. 32. Demerit

Arsenal FC-Newcastle United 1:1
Emirates Stadium, 60 058 néző
Arsenal: Lehmann - Toure, Clichy, Eboue, Gallas - Flamini, Hleb, Baptista (64. Walcott), Fabregas - Adebayor, Van Persie (46. Henry)
Newcastle: Given - Bramble, Ramage, Moore (89. Sibierski) - Solano (74. Milner), Parker, Taylor, Dyer, Butt - Martins, Duff (86. Zogbia)
gól: 70. Henry, ill. 30. Dyer

Chelsea FC-West Ham United 1:0
Stamford Bridge, 41 916 néző
Chelsea: Cudicini - Carvalho (46. Boulahrouz), Ashley Cole, Terry - Essien, Geremi - Lampard, Makelele, Robben (83. Mikel) - Sevcsenko (68. Joe Cole), Drogba
WHU: Green - Mullins, Ferdinand, Konchesky, Spector - Gabbidon, Reo-Coker, Etherington (81. McCartney), Bowyer (81. Sheringham) - Tevez, Zamora (71. Harewood)
gól: 22. Geremi

Everton-Bolton Wanderers 1:0
Goodison Park, 34 417 néző
Everton: Howard - Stubbs, Neville, Nuno Valente, Yobo - Lescott, Arteta, Osman, Carsley - Beattie (76. Anichebe), Johnson
Bolton: Jaaskelainen - Ben Haim, Hunt, Meite, Tal - Speed (90. Faye), Ivan Campo (83. Giannakopoulos), Davies (90. Vaz Te) - Diouf, Pedersen, Anelka
gól: 60. Arteta

Reading-Charlton 2:0
Madejski Stadium, 24 093 néző
Reading: Hahnemann - Sonko, Shorey, Murty, Ingimarsson - Hunt, Little (88. Gunnarsson), Harper, Szol Ki Hjun (88. Oster) - Sidwell, Doyle (75. Lita)
Charlton: Carson - El Karkouri, Hreidarsson, Young, Fortune - Reid, Holland, Thomas (57. Ambrose), Rommedahl - Bent, Bent (79. Sam)
gól: 18. Szol Ki Hjun, 72. Doyle

Sheffield United-Manchester United 1:2
Bramall Lane, 32 584 néző
Sheffield: Kenny - Davis, Leigertwood, Geary, Kozluk - Quinn (86. Kabba), Gillespie, Law, Jagielka - Hulse, Kazim-Richards (79. Nade)
Man. Utd: Van der Sar - G. Neville, Vidic Ferdinand, Evra (80. Heinze) - C. Ronaldo, Scholes, Carrick, Giggs - Saha, Rooney
gól: 13. Gillespie, ill. 30., 75. Rooney

Middlesbrough-Liverpool 0:0
Riverside, 31 424 néző
M'boro: Schwarzer - Woodgate, Taylor, Davies (46. Huth), Arca - Pogatetz, Morrison (77. Maccarone), Rochemback, Boateng (72. Cattermole) - Euell, Yakubu
L'pool: Reina - Carragher, Finnan, Agger, Gonzalez (84. Zenden) - Pennant, Xabi Alonso, Riise, Gerrard - Bellamy, Kuijt (79. Crouch)

Wigan Athletic-Aston Villa 0:0
JJB Stadium, 18 455 néző
Wigan: Kirkland - Boyce, De Zeeuw, Jackson, Wright - Teale (76. Cotterill), Skoko (78. Landzaat), Scharner, Kilbane - Camara, McCulloch
Aston Villa: Sörensen - Mellberg, Cahill, Ridgewell, Bouma - Agbonlahor, Osbourne, Barry, Whittingham (51. Agathe) - Sutton, Angel (67. Davis)

Blackburn Rovers-Tottenham Hotspur 1:1
Ewood Park, 18 083 néző
Blackburn: Friedel - Emerton, Ooijer, Henchoz, Gray - Bentley (85. Peter), Savage, Tugay, Pedersen - Nonda (65. Mokoena), McCarthy (87. Jeffers)
Tottenham: Robinson - Lee, Dawson, King, Assou-Ekotto - Ghaly, Zokora, Huddlestone, Davids (45. Malbranque) - Defoe (83. Berbatov), Mido
gól: 23. Tugay, ill. 60. (11-es) Defoe



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább