Rangadót nyert a Real

Rangadót nyert a Real

, focitipp.hu

Spanyolország, 12. forduló

Ronaldinho ollózott, a közönség ollézott. A Barcelona lemosta a pályáról a Villarrealt, és őrzi vezető helyét a tabellán.



Szegény embert az ág is húzza

Gondolhatta Manuel Pellegrini, a Villarreal edzője. Csapata, amely tavaly BL-elődöntőt játszott, hiába igazolta le a szezon előtt Robert Pirest, a francia középpályás azóta térdsérüléssel bajlódik. A Barca elleni meccs előtt pedig kidőlt a sorból a másik nyári szerzemény, a 27 esztendős Nihat Kahveci is: a török csatár, aki korábban öt év alatt 57 bajnoki gólt lőtt a Real Sociedad színeiben, súlyos térdsérülést szenvedett, és ebben a szezonban már nem játszhat. S hogy mindez ne legyen elég, a csapat „agya", Riquelme hazautazott Argentínába, mivel felesége minden pillanatban megszülheti harmadik gyermeküket.

Talált, süllyedt

ågy aztán az uruguayi Forlánnak kellett volna megismételnie két évvel ezelőtti teljestíményét, amikor mesterhármast lőtt a Barcának a Camp Nouban - az a meccs 3:3-as döntetlennel ért véget. Szombaton erre kevés esély volt, elsősorban azért, mert Ronaldinho ismét jól érezte magát a pályán. A brazil középpályás két góljával elsüllyesztette a Sárga Tengeralattjárót: előbb tizenegyesből talált be (ez volt 50. bajnoki gólja a Barcelonában), majd a meccs hajrájában Xavi beadása után mellel átvette a labdát, és ollózva bombázott a meglepett Barbosa feje fölött a kapuba. „Gyerekkorom óta ilyen gólról álmodtam" - áradozott a lefújás után a 26 esztendős brazil, míg Barbosát, a Villarreal kapusát csupán az vigasztalhatta, hogy a pazar jelenet jóvoltából minden összefoglalóba bekerül. Ronaldinho ezzel tízgólos a bajnokságban, s átvette a vezetést a góllövőlistán.

Bénázó baszkok

A katalánok azonban még nem lélegezhettek fel, hiszen a szezon legfontosabb meccse előttük van: hiába vezetnek a bajnokságban, december 5-én a Bajnokok Ligájában meg kell verniük a Werder Brement, minden más eredmény ugyanis a búcsújukat jelentené. A Barcelona mögött ott liheg a Sevilla, amely könnyedén nyert Bilbaóban: a baszkok eddigi hat meccsükből egyet sem tudtak megnyerni odahaza. Elkerült viszont az utolsó helyről a másik baszk csapat, a Real Sociedad, amely kis híján első győzelmét is megszerezte a madridi Vicente Calderónban, de hiába vezetett sokáig az Atlético ellen, egy szerencsétlen öngóllal (Bravo kapus elcsúszott, Ansotegi melléről pedig saját kapujába pattant a labda) megfosztották magukat a három ponttól. Nem tudott elmozdulni a holtpontról a Betis Sevilla sem, amely az utolsó pillanatokig vezetett az Espanyol ellen - Pandiani azonban a 94. percben egyenlített. A Betis ráadásul nem számíthat idén a német David Odonkor játékára: a 22 éves támadó középpályás, akit nyáron 6 és fél millió euróért igazoltak a Borussia Dortmundból, Nihathoz hasonlóan térdsérülést szenvedett, és hamarosan kés alá fekszik. Egy év után kikapott a Mestalla Stadionban a Valencia. A Real Madrid elleni rangadó rosszul kezdődött (David Villa sérülés miatt cserét kért), és a mezőnyfölény (lövések aránya: 14:6) ellenére rosszul is folytatódott a Valencia számára - Raúl ugyanis az Atlético és a Barca után a harmadik nagy riválisnak is betalált, eldöntve ezzel a meccset.

(bilbao.focitipp.hu)

A spanyol bajnokság állása >>>


Primera Division, 12. forduló

2006. november 25-26.

FC Barcelona-Villarreal 4:0
Nou Camp, 75 000 néző
Barcelona: Victor Valdés - Puyol, Van Bronckhorst, Thuram, Zambrotta - Deco, Giuly (68. Xavi), Iniesta, Edmilson (78. Oleguer) - Gudjohnsen (72. Ezquerro), Ronaldinho
Villarreal: Barbosa - Cygan, Arruabarrena, Fuentes, Javi Venta - Cani, Garcia, Senna, Josico (46. Tacchinardi) - José Mari (46. Franco), Forlan
gól: 35. (11-es) és 88. Ronaldinho, 55. Gudjohnsen, 70. Iniesta

Atlético Madrid-Real Sociedad 1:1
Vicente Calderon, 25 000 néző
Atlético: Leo Franco - Perea, Antonio López, Pernia (58. Mista), Ze Castro - Seitaridis, Maniche (66. Jurado), Galletti, Luccin - Agüero, F. Torres
Sociedad: Bravo - Gerardo, Gonzalez, López Rekarte, Ansotegi - Juanito, Aranburu (89. Garrido), Novo (58. Mikel Alonso), Garitano - Jesuli, Uranga (80. Diaz De Cerio)
gól: 77. Ansotegui (öngól), ill. 24. Uranga

Celta Vigo-Real Zaragoza 1:1
Balaidos, 11 000 néző
Celta: Pinto - Tamas, Contreras, Placente (46. Gustavo Lopez) Angel López - Oubina, Nene, Iriney (69. Jes s Perera), Canobbio (76. Jorge Larena) - Jonathan, Baiano
Zaragoza: César - Diogo, Sergio, Gabi Milito, Juanfran - Ponzio, D´Alessandro (83. Óscar González), Zapater, Diego Milito - Aimar (55. Lafita) - Sergio Garcia (18. Movilla)
gól: 52. Baiano, ill. 6. D. Milito
kiállítva: 77. Angel, ill. 13. Zapater

Getafe-Levante 0:0
Alfonso Perez, 10 000 néző
Getafe: Abbondanzieri - Cortes, Alexis Ruano, Belenguer - Paredes, Celestini, Casquero, Redondo (68. Sousa), Nacho (81. Güiza) - Manu del Moral, Pachón (65. Mario Cotelo)
Levante: Molina - Alexis, Descarga, Dehu, Rubiales - Berson, Camacho, Courtois, Carmelo (80. Ettien) - Meyong (75. Riga), Nino

Gimnástic Tarragona-RCD Mallorca 2:3
Nou Estadi, 12 000 néző
Gimnastic: Rubén Pérez - Julio Cáceres, David Garcia, Mingo, Campano - Cuéllar, Abel Buades, Generelo (64. Rubén Castro) - Portillo, Pinilla (55. Manolo), Gil (65. Juan)
Mallorca: Prats - Ballesteros, Nunes, Navarro, Héctor (46. Dorado) - Pereyra, Ibagaza, Victor, Jankovic (67. Jordi) - Jonás Gutiérrez, Diego Tristán (82. Arango)
gól: 40. Campano, 72. Ruben, ill. 55. Jankovic, 62. Victor, 88. Uranga

Osasuna-Deportivo La Coruna 4:1
El Sadar, 17 000 néző
Osasuna: Ricardo - Javier Flano, Cruchaga, Josetxo, Corrales - Punal, Nekounam, Valdo (89. Juanlu), David López (82. Font) - Milosevics, Soldado (73. Romeo)
Deportivo: Aouate - Manuel Pablo, Arbeloa, Juanma, Capdevila - Verdu, Barragán (46. Estoyanoff), Luis Filipe (66. Cristian), Juan Rodriguez - Sergio (46. Taborda), Riki
gól: 5. és 59. Soldado, 22. Valdo, 90. Milosevics, ill. 30. Rodriguez

Racing Santander-Recreativo Huelva 4:3
El Sardinero, 15 337 néző
Racing: Toño (32. Calatayud) - Pinillos, Oriol, Ezequiel Garay - Luis Fernández, Colsa, Scaloni, Munitis, A. Tomás (52. Vitolo) - Óscar Serrano, Zsigics (81. Juanjo)
Recreativo: López Vallejo - Edu Moya, Mario, Dani Bautista, Cazorla - Beto, Jesus Vázquez, Viqueira, Aitor - Sinama Pongolle, Javi Guerrero
gól: 14. és 64. Zigics, 34. Garay (11-es), 42. Colsa, ill. 28. Beto, 60. Uche, 90. Vazquez
kiállítva: 59. Beto (Recreativo)

Betis Sevilla-Espanyol 1:1
Ruiz de Lopera, 40 000 néző
Betis: Contreras - Melli, Juanito, Romero, Nano (55. Arzu) - Miguel Angel, Rivera, Robert, Capi - Sobis (62. Assunçao), Edu (80. Maldonado)
Espanyol: Kameni - Torrejón, Jarque, Chica, Zabaleta - Costa, De la Peña, Rufete (65. Pandiani), Riera (80. Coro) - Luis Garcia, Tamudo
gól: 33. Robert (11-es), ill. 94. Pandiani

Valencia-Real Madrid 0:1
Mestalla, 50 000 néző
Valencia: Canizares - Miguel, Ayala, Curro Torres (82. Hugo Viana), Raul Albiol - Pallardo (73. Tavano), Baraja, Joaquin, David Silva - Angulo, D. Villa (16. Vicente)
Real Madrid: Casillas - Michel Salgado, Sergio Ramos, Cannavaro (46. Mejia), Roberto Carlos - Emerson, Diarra, Reyes - Raul, Robinho (69. De la Red), Van Nistelrooy
gól: 52. Raúl

Athletic Bilbao-FC Sevilla 1:3
San Mamés, 35 000 néző
Bilbao: Lafuente - Murillo, Ustaritz, Luis Prieto, Amorebieta (47. Etxeberria) - Orbaiz, Javi Martinez (64. Garmendia), Yeste, Gabilondo, Aduriz - Urzaiz (79. Llorente)
Sevilla: Palop - Hinkel (67. Alfaro), Aitor Ocio, Escudé, Dragutinovics (78. Javi Navarro) - Daniel Alves, Poulsen, Marti, Puerta - L. Fabiano, Kanouté (66. Renato)
gól: 69. Aduriz, ill. 5. és 95. Luis Fabiano, 11. Marti



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább