Bilbaóm, Bilbaóm, miért hagytál el engem?

Bilbaóm, Bilbaóm, miért hagytál el engem?

, focitipp.hu

Spanyolország, 13. forduló

Ötven sárga és hat piros lap színesítette a hétvégi spanyol fordulót, amely előtt az Atlético szurkolói halálosan megfenyegették a klubelnököt.



„Cerezo, meghalsz!"

Ezt a feliratot fújták sprayjel az Atltécio Madrid klubelnökének, Enrique Cerezo Torresnek a garázsajtajára. A kameráknak köszönhetően a rendőrség hamar lefülelte a 35 éves (!) tetteseket, akiknél összesen 15 flakon sprayt találtak, s akik így próbálták megakadályozni a Vicente Calderón stadion eladását.
Az Atlético mindeközben a BL-t jelentő negyedik helyre hajt, és idegenbeli negyedik győzelmét szerezve feljött a negyedik helyre. A Betis elleni idegenbeli meccs hőse az Atlético argentin kapusa, Leo Franco volt, aki Edu és Fernando tizenegyesét is kivédte, elrontva ezzel a centenáriumát ünneplő Betis estéjét.

Levante letudva

A Barcelona pontot vesztett a kisebbik valenciai csapat, a Levante otthonában, de a katalánokat pillanatnyilag ez érdekli a legkevésbé, örülnek, hogy letudták a bajnokit: ma este ugyanis sorsdöntő meccs vár rájuk a Bajnokok Ligájában a Werder Bremen ellen. Rijkaard ennek megfelelően pihentette Ronaldinhót, és a második félidőben lecserélte a pazar szabadrúgásgólt szerző Decót is.

Sevilla, se győzelem

A Barca pontvesztését kihasználhatta volna az első hely átvételére a Sevilla, amely hétközben négyet lőtt Zürichben a Grasshoppersnek az UEFA-kupában. De nem így történt, és ezt Rijkaardék a városi riválisnak, az Espanyolnak köszönhetik, amely az Ajax hétközi legyőzése (2:0) után újabb értékes skalpot szerzett. Pedig a Sevilla Kanouté büntetőjével (ez volt a mali csatár 10. bajnoki találata idén, amivel beérte Ronaldinhót) megszerezte a vezetést, de a hajrában fordítottak a barcelonai kék-fehérek.

Ezt elbaszkta a Bilbao

A második helyre így a Real Madrid jött fel, amely elsősorban a szerencsének köszönheti, hogy legyőzte a kiesőhelyen álló Bilbaót. A baszkok új edzővel érkeztek a Santiago Bernabéuba, az Alavesszel 2001-ben UEFA-kupa-döntőt játszó José Manuel Esnal (ismertebb nevén: Mané) váltotta Félix Sarriugartét, és Luis Prieto gólja után úgy tűnt, a baszkok megismételhetik a két évvel ezelőtti bravúrt, amikor Del Horno és Iraola góljával 2:0-ra nyertek a gyűlölt Madridban. Hogy ez nem következett be, arról két brazil veterán gondoskodott: előbb Ronaldo belőtte idei első bajnoki gólját, majd Roberto Carlos centizte ki a bal alsó sarkot. Igaz, ekkor már emberhátrányban játszott a Bilbao, miután Aduriz lekönyökölte Diarrát (a franciának hat öltéssel varrták össze a szemöldökét). A Realnak ráadásul mázlija is volt, az utolsó percben Casillas lábbal védte Iraola közeli lövését.
Hat meccse nyeretlen a Valencia (0-2-4), amely hétvégén az újonc Recreativo Huelvától is kikapott, és idejekorán, december elején elbúcsúzhatott a bajnoki címtől.

(bilbao.focitipp.hu)

A spanyol bajnokság állása >>>


Primera Division, 13. forduló

2006. december 2-3.

Levante-FC Barcelona 1:1
Ciudad de Valencia, 21 004 néző
Levante: Molina - Alexis, Álvaro, Descarga - Carmelo (59. Ettien), Rubiales, Berson, Camacho, Courtois (72. Meyong) - Riga (63. Kapo), Nino
Barcelona: Victor Valdés - Belletti, Thuram, Puyol, Edmilson - , Xavi, Deco (74. Oleguer), Giuly (60. Ezquerro), Sylvinho (71. Zambrotta)- Iniesta, Gudjohnsen
gól: 77. Alvaro, ill 41. Deco

Recreativo Huelva-Valencia 2:0
Nuevo Colombino, 19 206 néző
Recreativo: López Vallejo - Merino, Pablo Amo, Mario, Dani Bautista, Cazorla (83. Barber) - Viqueira, Jesus Vázquez, Aitor (69. Juanma) - Sinama Pongolle, Javi Guerrero (62. Uche)
Valencia: Canizares - Curro Torres, Navarro (45. Viana), Ayala, Cerra (78. Tavano) - Albiol, Baraja, Joaquin, Vicente, Angulo - Silva
gól: 2. Aitor, 82. Sinama-Pongolle

Real Betis-Atletico Madrid 0:1
Manuel Ruiz de Lopera, 35 575 néző
Betis: Contreras - Melli, Juanito, Rivas (78. Rivera), Romero - Assuncao, Arzu, Maldonado (51. Dani) - Edu, Capi (59. Fernando), Sobis
Atletico: Leo Franco - Szeitaridisz, Perea, Pernia, Antonio López - Zé Castro, Luccin, Galletti (70. Jurado), Maniche - Fernando Torres (74. Costinha), Agüero (61. Mista)
gól: 33. Galletti

Deportivo la Coruna-Racing Santander 0:0
Riazor, 22 490 néző
Depor: Aouate - Barragan, Arbeloa, Lopo, Capdevila - Coloccini (63. Adrian), Verdu, Juan Rodriguez (70. Iglesias) - Estoyanoff, Cristian, Riki
Racing: Toño - Pinillos, Rubén González, Ezequiel Garay, Luis Fernández - Vitolo, Colsa (94. Mata), Scaloni (65. Balboa), Munitis - Óscar Serrano (89. Alvarez), Zsigics
kiállítva: 93. Christian, ill. 82. Zsigics

Espanyol-Sevilla 2:1
Montjuic, 29 120 néző
Espanyol: Kameni - Torrejón, Jarque, Chica - Zabaleta, Moises, De la Peña (87. Moha), Rufete (57. Pandiani), Riera - Luis Garcia, Tamudo (82. Costa)
Sevilla: Palop - Daniel Alves, Javi Navarro (89. Blanco), Escude, Dragutinovics - Renato, Marti, Adriano (77. Chevanton), Puerta - Fabiano (62. Bruno), Kanouté
gól: 68. Tamudo, 80. Garcia, ill. 26. (11-es) Kanouté
kiállítva: 85. Riera (Espanyol)

RCD Mallorca-Celta Vigo 2:2
Ono Estadi, 16 000 néző
Mallorca: Prats - Varela, Ballesteros, Nunes, Navarro - Basinas, Ibagaza (32. Pereyra), Jankovics (87. Maxi Lopez), Victor (61. Arango) - Jonas, Diego Tristán
Celta: Pinto - Tamas, Contreras, Placente, Iriney (68. Perea) - Oubina, Canobbio, Nené, Jonathan - Jorge (79. Abalo) Larena, Baiano
gól: 6. Jonas, 52. Jankovic, ill. 57. Baiano, 85. (11-es) Perea
kiállítva: 96. Jonas (Mallorca)

Real Sociedad-Getafe 0:0
Anoeta, 19 200 néző
Sociedad: Bravo - Ansotegi, López Rekarte, Gerardo, Mikel González - Garitano (75. De Cerio), Juanito, Novo (55. Prieto), Aranburu - Jesuli, Uranga (61. Kovacsevics)
Getafe: Abbondanzieri - Cortés, Belenguer, Alexis Ruano, Paredes - Celestini, Mario Cotelo (59. Pachon), Casquero, Redondo, Nacho (80. Guiza) - Manu del Moral (90. Aguilar)

Villarreal CF-Gimnastic Tarragona 2:0
El Madrigal, 14 500 néző
Villarreal: Barbosa - Josemi, Fuentes, Arruabarrena, Cygan (15. Alvarez) - Marcos Senna, Josico (67. Tacchinardi), Cani, Riquelme - Forlán, Guille Franco (75. Marcos)
Gimnastic: Rubén Pérez - Julio Cáceres, David Garcia, Mingo, Campano - Cuéllar, Generelo (46. Morales), Abel Buades (64. Pinilla), Juan - Gil (64. Irurzun), Portillo
gól: 25. Fuentes, 28. Franco

Real Madrid-Athletic Bilbao 2:1
Santiago Bernabeu, 77 088 néző
Real: Casillas - Michel Salgado, Mejia, Sergio Ramos, Roberto Carlos - Emerson (46. Beckham), Diarra, Reyes (46. Ronaldo) - Robinho, Raul, Van Nistelrooy
Athletic: Lafuente - Sarriegi, Luis Prieto, Expósito - Iraola, Orbaiz (58. Murillo), Martinez, Etxeberria, Yeste (69. Urzaiz), Gabilondo - Aduriz
gól: 65. Ronaldo, 82. Roberto Carlos, ill. 35. Prieto
kiállítva: 75. Aduritz

Real Zaragoza Osasuna 1:2
La Romareda, 31 050 néző
Zaragoza: Cesar - Milito, Juanfran, Diogo, Movilla - Aimar, D'Alessandro (69. Lafita), Ponzio, Sergio - Garcia (78. Oscar Gonzalez), Milito
Osasuna: Ricardo - Cruchaga, Josetxo, Flano, Corrales - Punal (46. Raul Garcia), Valdo, Lopez, Nekouman - Romeo, Milosevics (56. Juanfran)
gól: 19. D. Milito, ill. 82. R. Garcia, 90. Ponzio (öngól)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább