A Werder telel az élen

A Werder telel az élen

, focitipp.hu

Németország, 17. forduló

Szenzáció: ősszel 16 gólt rúgott a Werder... A mérkőzések utolsó negyedórájában, amúgy összesen 47-et. Kiesőhelyen fordul a Hamburg és a Mönchengladbach, de Dortmundban is sokan ajándékozzák majd el karácsonykor idei szezonbérletüket.



Hamburg-győzelem? Kizárt!

Téli álomra hajtják a fejüket a Bundesliga futballistái, az öthetes szünet előtt azonban még fociztak egyet. Három patinás klubnál nem lesz túl felszabadult a szilveszteri buli. Az utolsó előtti Hamburg mindössze egy meccset tudott megnyerni ősszél: most például úgy játszottak 3:3-at az újonc Aachen otthonában, hogy Ljuboja révén a 76. percben még 3:1-es vezetéshez jutottak. A Mönchengladbach a hetvenes években ötször is megnyerte a bajnokságot - de hol vannak már azok az idők? Most a Bochum elleni kiesési rangadón maradtak alul a legutóbbi tizenkét bajnokijukon nyeretlen (háromszor ikszelő és kilencszer vesztes) zöld-feketék, így ők is biztos kiesőjelöltként, a 16. helyen zárják az őszi szezont.

Baj van, Herr Rauball

A Borussia Dortmundnál kiesési gondok még nincsenek, de a Leverkusen ellen elveszített hazai mérkőzés után bizony szükség volt a narancssárga dzsekis szekuriti-szolgálat tagjainak határozottságára. A kreatív focit bemutató Leverkusen az első félidőben a bolondját járatta a hazai védőkkel, a másodikban pedig a nyurga Kiessling góljánál már a hazai közönség is felállva tapsolt. A lefújás után pedig tüntetett, Van Maarwijk edző a tarkóját vakarta, Rauball elnök úr pedig a szája szélét rágta: a Dortmundnak jelenleg nincs csapata.

Veszélyben a Werder hajrárekordja

A Brémának viszont van, nem is akármilyen. A zöldek ezúttal a Wolfsburgot fogadták, és a győzelemmel megszerezték az őszi elsőséget. A szezon alighanem legjobb Bundesliga-focistája, Diego büntetőt hibázott, de a hajrában érkezett Naldo, és a múlt héten mesterhármast szerző középhátvéd megint döntött. Apropó, hajrá. A Werder ősszel 16 gólt rúgott a mérkőzések utolsó negyedórájában - az abszolút Bundelsiga-rekord 18. Azt is a Werder tartja.

Három üldöző maradt

A Bayern színtelen volt ősszel, de az utolsó fordulóban megemberelte magát, és rúgott egy négyest a méltán listautolsó Mainz otthonában, így a dobogó alsó fokán telelhet. A Schalke a bosnyák Bajramovics révén hozta rá a szívbajt a hajrában a Bielefeld-fanokra, így megőrizte második helyét. Negyedik a Stuttgart, de a csapat mérkőzései az elmúlt hetekben nélkülözték a látványosságot: a legutóbbi két hazai meccsükön 1:0-ra nyertek, idegenben pedig 0:0-ra végeztek.

(ktn.focitipp.bremen)

A Bundesliga állása >>>


Bundesliga, 17. forduló

2006. december 15-17.

VfL Bochum-Borussia Mönchengladbach 2:0
Rewirpower Stadion, 30 500 néző
Bochum: Skov-Jensen - B. Lense, Maltritz, Drsek, P. Bönig - O. Schröder, Dabrowski, Zdebel, Trojan (82. Bechmann) - Misimovics (88. Meichelbeck)- Gekasz (89. Auer)
M'gladbach: Keller - Helveg (84. Kahe), Levels, Zé Antonio, Bögelund - Kirch (66. Degen), Thijs, Kluge - Insua - Kahe, Delura (56. Neuville)
gól: 45. Gekasz, 86. (öngól) Kahé

Arminia Bielefeld-Schalke 0:1
Schüco-Arena, 26 601 néző
Bielefeld: Hain - Korzynietz (84. Vata), Westermann, Bollmann, Schuler (79. Kamper) - Kucera, Kauf - M. Ndjeng, Böhme (72. Maszmanidisz) - Zuma, Wichniarek
Schalke: Neuer - Rafinha, Bordon, Krsztajics, Pander - F. Ernst - Varela (57. Hamit Altintop), Kobiasvili (79. Bajramovics) - Halil Altintop (67. Ozil), Kuranyi, Lövenkrands
gól: 82. Bajramovics

Hertha BSC-Eintracht Frankfurt 1:0
Olimpiai Stadion, 42 549 néző
Hertha: Fiedler - A. Friedrich, Simunic, Gilberto (82. Cairo) - A. Schmidt, Dárdai - K. Boateng, Dejagah (77. Fathi), Ede(61. Neuendorf) - Pantelics, Gimenez
Eintracht: Zimmermann - Rehmer, Kirjakosz, Vasoski, Chaftar - P. Ochs, Huggel, A. Meier, Köhler - Weissenberger (80. Chris) - Takahara (61. Thurk)
gól: 63. Gimenez

FSV Mainz-FC Bayern München 0:4
Bruchwegstadion, 20 300 néző
Mainz: Wetklo - Demirtas, M. Friedrich, Noveski, Rose - Babatz (46. Amri), D. Vrancsics - Azaouagh (69. Ruman), Feulner (63. Gerber) - Jovanovics, Szabics
Bayern: Kahn - Sagnol (74. Lell), Lucio, Van Buyten, Lahm - Ottl, Van Bommel, Salihamidziæ - Schweinsteiger (69. Santa Cruz) - Makaay (69. Podolski), Pizarro
gól: 31. Szalihamidzics, 45. Makaay, 64. Pizarro, 66. Schweinsteiger

Energie Cottbus-VfB Stuttgart 0:0
Freundschaft Stadion, 13 650 néző
Cottbus: Piplica - Szélesi, I. Mitreski, McKenna, Ziebig - Da Silva, Bandrowski, Kukielka - Baumgart (68. Jiayi), Radu, Munteanu (70. Kioyo)
Stuttgart: Hildebrand - Osorio, Tasci, Delpierre, Magnin - Fernando Meira, Pardo - Hitzlsperger (89. Khedira), Boka (67. Hilbert)- Gomez, Cacau (79. Streller)

1. FC Nürnberg-Hannover 3:1
easyCredit-Stadion, 28 683 néző
Nürnberg: R. Schäfer (30. Klewer) - D. Reinhardt, A. Wolf (75. Nikl), Beauchamp, Pinola - Galasek, Mnari - Banovics (83. Paulus) - Vittek, Schroth, Szaenko
Hannover: Enke - Cherundolo, Vinicius, Zuraw, Tarnat - Jankov (66. Schroter), Balitsch, Bruggink (70. Haszemjan), Rosenthal - Stajner (82. Fahrenhorst), Brdaric
gól: 32. Banovic, 56. Schroth, 91. (11-esből) Mnari, ill. 5. Brdaric

Alemannia Aachen-Hamburger SV 3:3
Tivoli, 20 800 néző
Aachen: S. Straub - Stehle (64. Pinto), Klitzpera, N. Herzig, Leiwakabessy (85. Krontiris) - Matth. Lehmann (64. Ibisevics), Heidrich - Reghecampf, Schlaudraff, Fiel - Ebbers
Hamburg: Wächter - V. Schmidt, B. Reinhardt, Mathijsen, Benjamin - Laas - Jarolim, Mahdavikia (87. Klingbeil) - Trochowski (81. Karl)- Sanogo, Berisha (68. Ljuboja)
gól: 63. (11-esből) Reghecampf, 78. Fiel, 90. (öngól) Reinhardt, ill. 33. Berisha, 67. Benjamin. 76. Ljuboja

Borussia Dortmund- Bayer Leverkusen 1:2
Signal Iduna Park, 66 155 néző
Dortmund: Weidenfeller - P. Degen, Wörns, Amedick, Dede - Kruska - Kringe, N. Sahin (46. Tyrala) - Pienaar, Smolarek, Amoah (81. C. Metzelder)
Leverkusen: Butt - Castro, Haggui, Juan, Babic - B. Schneider (90. Callsen-Bracker), Rolfes - Freier, Athirson (57. Barnetta) - Barbarez, Voronyin (69. Kiessling)
gól: 85. Amedick, ill. 24. Voronyin, 74. Kiessling

Werder Bremen-Wolfsburg 2:1
Weserstadion, 39 584 néző
Bremen: Wiese - Pasanen (66. Owomoyela), Mertesacker, Naldo, C. Schulz - Frings - D. Jensen, Borowski - Diego - Klasnic (66. Hugo Almeida), Klose
Wolfsburg: Jentzsch - Möhrle, Madlung, Hofland, Van der Heyden - Van der Leegte (62. Sarpei) - Santana - Makiadi (75. Lamprecht), Krzynówek (70. Menseguez)- Boakye, Klimowicz
gól: 17. Jensen, 86. Naldo, ill. 41. Boakye



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább