Antifutball narancssárgában

Antifutball narancssárgában

, focitipp.hu

Spanyolország, 17. forduló

Getafe–Barcelona 1:1

Milyen lehet a Barcelona nyolc állandó kezdőjátékosa (például Ronaldinho, Eto'o, Messi, Deco vagy Zambrotta) nélkül? A Getafe ellen láthattuk. Katasztrofális.



Jóformán át sem ment a félpályán

a Barcelona az első félidőben: Gudjohnsen negyven méterről emelt lesgólján kívül semmit sem mutatott. Igaz, a Getafe sem. Pedig a madridi kiscsapat idén is az elmúlt években megszokott masszív futballját hozza, annak ellenére, hogy a kezdő sípszó előtt egy hatos nyeretlenségi szériát produkáltak Bernd Schuster fiai. Ráadásul saját pályájukon, a Coliseum Alfonso Perezben egészen imponáló az idei mérlegük: nyolc mérkőzésen mindössze egy vereséget szenvedtek, többek között a Real Madridot is megverték (akárcsak tavaly tavasszal). Azt azonban

nem mondhatni, hogy szórnák a gólokat:

az idei nyolc hazai meccsükön elért 6:2-es gólarány csak a védelmüket dicséri. A Barcelona elleni kilencven percet látva nincs is miért csodálkozni ezeken az adatokon. Bernd Schuster amolyan olaszos focit játszat fiaival: masszív védekezés, szervezett középpályásjáték, gyors csatárok. A Getafe góljához azonban kellett egy kapitális katalán baki is, amit a mexikói Rafael Marqueznek köszönhettek a madridiak. A belső védő a serdülőknek tanított „tizenhatos előtt tilos a keresztpassz" szabályt szegte meg az 53. percben: Guiza pedig lecsapott, majd büntetett. A Barca szűk tíz perccel később egyenlített: Xavi szabadrúgásgólját Ronaldinho is megirigyelhette volna. A Barcelona többé át sem lépte a félpályát,

a Getafe viszont huszáros hajrába kezdett,

de kapu előtti határozatlanságukat elrettentő példaként kellene vetíteni a focisulikban. A 88. percben például öt a kettő elleni helyzetet sikerült kialakítaniuk az ötösön belül, de a tízmásodperces támadás során a szélsők kétszer is átívelték a kapu előtt toporgó társak feje fölött a labdát. Pedig ekkor már a pályán volt Lettország nemzeti hőse is, a Primera División első lett idegenlégiósa, a Maris felirattal a hátán futkározó Maris Verpakovskis. Ő is kevés volt: a Barcelona antifutballal is pontot csenhetett el Madridból. Összességében értékes pontot, mert a Sevilla drámai körülmények között veszített Zaragozában, a Real Madrid pedig szégyenteljes játékkal La Corunában.

(ktn.focitipp.es)

A spanyol bajnokság állása >>>


Getafe-FC Barcelona 1:1
Alfonso Perez, 14 000 néző
Getafe: Abbondanzieri - Contra, Belenguer, Alexis, Paredes - Celestini, Casquero, Mario Cotelo, Vivar Dorado (73. Sousa) - Pachón (83. Manu del Moral), Guiza (75. Verpakovskis)
Barcelona: Victor Valdés - Belletti, Márquez, Puyol, Sylvinho (73. Van Bronckhorst) - Edmilson (90. Olmo), Xavi, Iniesta, Giuly - Gudjohnsen, Ezquerro (59. Saviola)
gól: 53. Guiza, ill. 70 Xavi


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább