Ez a kupa nem király…

Ez a kupa nem király…

, focitipp.hu

Copa del Rey, negyeddöntő

Vallecano-Sevilla 0:0, Alaves-Barcelona 0:2

A spanyol kupa negyeddöntőinek első mérkőzéseit játsszák a héten, emiatt sok izgalmat nem várhattunk. Visszavágók egy hét múlva, de téved, aki azt hiszi, akkor majd jobb meccseket láthat.



A Rayo Vallecano egykor

szebb napokat is látott a mostaninál. Bár a legjobb eredménye „csupán" egy kilencedik helyezés 2000-ben, de azért játszottak itt híres játékosok: A Real Madrid után Hugo Sanchez egy évet még levezetett a Rayóban, de szerepelt itt a costa rica-i Hernan Medford is, aki az 1990-es világbajnokságon győztes gólt lőtt Svédországnak a 88. percben. 1992 óta egy hölgy, Maria Teresa Rivero a klub elnöke, aki számtalan megpróbáltatáson ment keresztül. Az még hagyján, hogy többször megkérdőjelezték hozzáértését, de három éve kiestek az élvonalból, majd rögtön azután a másodosztályból is. Jelen pillanatban vezetik a harmadosztály (Segunda B) első csoportját.

A Sevilla mostanában

a legszebb napjait éli. Vezetik a Primera Divisiont, továbbjutottak az UEFA-kupában és a két nagyágyú formáját tekintve a bajnoki cím sem tűnik elérhetetlen álomnak a számukra. Juande Ramos „természetesen" a B-csapatát küldte pályára Madridban. Ennek következtében egy unalmas, lagymatag, szánalmas kínlódást kísérhettünk figyelemmel. Jellemző a mérkőzés hangulatára, hogy a csereként beállt Daniel Alves tíz perc elteltével cserét kért, húzódásra hivatkozva. Vicces volt: lesétált a pályáról és leült a kispadra. Nem jött be a trükk, az edző visszazavarta a pályára. A második félidő elején még a technikai apparátus is felmondta a szolgálatot. Talán a spanyol technikusok is a közvetítőkocsi mellett viccelődtek: a kép percekig szakadozott, időnként elfeketedett. Aztán valaki szólhatott nekik, munkára fel, és ismét láthattuk pattogni a labdát.

Nem vártunk sokat

a Barcelona alavési vendégjátékától sem. Hat éve még felejthetetlen UEFA-kupa döntőt vívtak a baszkok a Liverpoollal (hosszabbítás után 5:4-re nyertek az angolok), most viszont a másodosztályban is a kiesés réme fenyegeti a kék-fehéreket. A szurkolók gyűlölik az elnököt - sokan tiltakozásul ki sem mentek a meccsre -, de a jelen lévő hatezer néző is inkább a pályának hátat fordítva tüntetett, a csapat biztatása helyett. Nem csoda, hogy ebben a hangulatban önbizalomnövelő sikert arattak a katalánok a teljesen hitehagyottan botorkáló Alavés ellen. Fernando Teixeira játékvezető - híven a spanyol hagyományokhoz - kénytelen volt felhívni magára a figyelmet és túlbuzgóságában kiállította a hazaiak középhátvédjét, Corominát egy el nem követett könyöklés miatt. Persze nem ezen múlott a vendégsiker, aminek következtében a visszavágó - hmm, hogy is mondják ezt a futballban? - puszta formalitássá vált.

(kl.focitipp.alavés)


Spanyol Kupa, negyeddöntő, első mérkőzések

2006. január 9-10.

Rayo Vallecano-Sevilla 0:0
Teresa Rivero, 10 000 néző
Rayo: Javi Muñoz - Mainz, Amaya, Llorens, Coke - Albiol (62. Diego Torres), Enguix (52. Zazo), Jonathan Alvarez, Michel (72. Collantes) - Yuma, Mauri
Sevilla: Cobeño - Hinkel (69. Renato), Dragutinovics, Aitor Ocio, Puerta - Maresca, Martí, Fernando Sales (60. Daniel Alves), Duda - Chevantón (61. Alfaro), Kepa

Deportivo Alavés-FC Barcelona 0:2
Mendirzorroza, 6027 néző
Alavés: Ardouin - Uranga (63. Angel Sánchez), Pablo Casar, Gálvez, Coromina - Carpintero (52. Giovanni), Mehdi Lacen - Quique De Lucas, John Aloisi, Gabri - Arthuro (68. Ogbeche)
Barcelona: Jorquera - Belletti, Puyol, Márquez, Silvinho - Edmilson (77. Motta), Xavi, Iniesta -Ezquerro (71. Gudjohnsen), Giuly (58. Van Bronckhorst), Saviola
gól: 57., 80. Saviola
kiállítva: Coromina (Alavés)


További eredmények:
Atlético Madrid-Osasuna 1:1
gól: 73. F. Torres, ill. 36. Webo
kiállítva: 48. Pablo Ibanez (Atlético)
Málaga-Real Zaragoza 0:3
gól 12., 49. S. Garcia, 75. Oscar
RCD Mallorca-Deportivo La Coruna 1:2
gól: 90. M. Lopez, ill. 55. Adrian, 62. Taborda
kiállítva: 76. J. Rodriguez (Deportivo)
Valladolid-Villarreal 2:1
gól: 19. Losanda, 69. Llorente, ill. 20. J. Mari
kiállítva: 84. Franco (Villarreal)
Getafe-Valencia 1:1
gól: 1. Paunovics, ill. 90. Silva

Betis-Real Madrid (ma játsszák, TV: Sport 2, 21:00 óra)



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább