Werder Bremen–Schalke 0:2

Werder Bremen–Schalke 0:2

, focitipp.hu

online kommentár

A német bajnoki cím nem a mai meccsen dől - ez biztos. A német bajnok a mai meccs egyik résztvevője lesz - ez viszont majdnem biztos. Az pedig száz százalék, hogy nem fogunk unatkozni ezen a meccsen. Tartson velünk, kövesse a focitippel a rangadót!




Werder Bremen-Schalke 0:2
Weserstadion, 42 000 néző
Werder: Reinke - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé - D. Jensen - Borowski (64. Vranjes), C. Schulz (64. Rosenberg) - Diego - Klose, Hugo Almeida (64. Hunt)
Schalke: Neuer - Hoogland, Bordon, Krsztajics, Rodriguez - Varela (70. Halil Altintop), F. Ernst, Bajramovics (77. Hamit Altintop) - Lincoln (86. Boenisch) - Kuranyi, Lövenkrands
gól: 20., 73. Lövenkrands


21:00 órakor újabb közvetítés lesz a focitippen a Marseille-PSG mérkőzésről. Tartsanak velünk!

91. perc: Sima vendéggyőzelem Brémában, teljesen megérdemelten. Megismétlődött az őszi eredmény.
91. perc: Lövenkrandsot 20 centiméter választotta el egy mesterhármastól.
88. perc: Diego hátbavágta Krisztajicsot, de még csak rá se ordítottak a vendégek.
86. perc: Sebastian Boenisch születésnapi ajándékot kapott Mirko Slomkától. Győztes csapatba állhat be a csütörtökön 20. szülinapját ünneplő középpályás.
84. perc: Herbert Fandel az asszisztensétől kapott egy üres söröskorsót. Ezzel próbálták a brémai szurkolók megvesztegetni a sporttársakat.
83. perc: Klose nem kapott tizenegyest, pedig Fandel megszánhatta volna a Werdert. Legalább izgulhatnánk a végéig. Egy kicsit.
77.perc: Thomas Schaaf döbbenten nézi csapata teljesítményét. Hát mi is.
73. perc: Lövenkrands duplázott. Csak az történt, amiről eddig is beszéltünk. (0:2) Öten vezették három védőre - sokadszorra. Egyszer már muszáj volt belőniük.
71. perc: Teljes tanácstalanság a hazaiaknál. Még a tizenhatos környékére sem érnek oda. A Schalke viszont elszórakozza a lehetőségeit, pedig kiüthetnék a Werdert.
66. perc: Herbert Fandel kézmozdulatát Edvi László félreértette. Nem tizenegyes lesz, csak szabadrúgás kifelé. Kezdjük azt hinni, hogy a Sportklub a Brémának szurkol, ezért beszélnek mellé. Igazából mi is nekik szurkolunk, de mit tegyünk, ha jobb a Schalke?
64. perc: Thomas Schaaf hármat cserélt. Ő látja, hogy játszik a csapata, nem úgy mint néhányan a Sportklub stúdiójában.
63. perc: Fritz kapott egy jó legurítást a tizenhatos sarkánál, de lövése fölé ment. Ez nem helyzet.
60. perc: Megismételték. Naldo majdnem "kificamította" Kuranyi bal vállát. Ide kell az idézőjel, nem a lerántáshoz.
59. perc: Kuranyit "rántották le" a tizenhatoson belül. Majd a visszajátszás után eldöntjük, hogy maradjon-e az idézőjel. Közben jó szögből kapott szabadrúgást a Bréma.
58. perc: "Összességében már hatvan perce élvezzük ezt a fantasztikus mérkőzést." (EL) Ilyen nincs...
57. perc: Lincoln cselezgetett a tizenhatoson belül, beadása pár centivel kerülte el Kuranyi lábát, aki az üres kapuba guríthatott volna. A Schalke eddig leradírozza a pályáról a Werdert.
54. perc: Lövenkrands futott ötvenmétres sprintet a félpályától, de a végén csak a kapusba tudta pöckölni a labdát. Duplázhatott volna.
50. perc: Az ollózás nagyon megy a vendégeknek - megint eltalálták a kaput, de sajnos nem láttuk ki követte el. Megdicsértük volna. Elnézést kérünk!
48-49. perc: Edvi László megpróbált kikeveredni a "Diego-hó-mérsékelt övi éghajlat" Bermuda-háromszögéből - sikertelenül.
46. perc: "A Bréma nem rossz, a Bréma nem játszik rosszul." (EL). Kiderült, mi másik meccset nézünk. Inkább nézzük a meccset.

45+1. perc: Herbert Fandel lefújja az első félidőt. Edvi László hasonló színvonalat vár a második félidőtől, mi azonban sokal jobbat.
42. perc: A Bremen nem tudja átvenni az irányítást, a félidő vége felé közeledve megállapíthatjuk: a Schalke könnyen kézben tartja a mérkőzést.
39. perc: Na, kicsit lassan, de beindult a meccs. Lövenkrands lövését tolta szögletre Reinke. Mire felnéztünk a szöglet után, már a vendégek térfelén volt a labda.
37. perc: Végre egy támadás: Diego beadását visszafejelték, Borowski kapáslövését azonban  Neuer hárította bravúrral.
35. perc: Diego passzolt. Diego volt az ősz felfedezettje a Bundesligában, az ellenfelek azonban mintha kifigyelték volna. Ma még momentuma sem volt. Mondjuk, ha a játékvezető jól alkalmazza a szabályokat, talán gólpasszt adhatott volna Klosénak, így les miatt lefújták az akciót.
32. perc: Varela és Wome pókfoci-párharcát a kameruni nyerte az oldalvonal mellett.
31. perc: Borowski unta meg a csatárok szerencsétlenkedését, de 18 méterről eleresztett lövését Neuer kapus könnyedén magához ölelte.
28. perc: "Komoly helyzet alakulhat ki a Sálke nulfír kapuja előtt". A komoly helyzet kialakult, de Diego 15 méterről eltörte a labdát. A gyors kontra után az uruguayi Varela szaladt lesre.
24. perc: Túlvagyunk az első félidő felén. Ritka enervált Werdert láthatunk. A Schalke viszont meglepően szervezett.
21. perc: A gólnak "abszolute örülnek a gelsenkirchenből érkezett szurkolók" - nekünk semmi dolgunk. Ha így folytatja, Edvi László elszórakoztat minket a meccs végéig.
20. perc: Edvi László újabb hülyeségét csak azért nem kommentáljuk, mert Lincoln beadása után Lövenkrands ollózott egy gólt. (0:1)
17. perc: "Két ember mindig több, mint egy" - ezt se.
16. perc: "Jensen ártatlan elkövetője volt a szabálytalanságnak" - ezt nem mi mondtuk.
15: perc: Az első negyedóra mérlege: fetrengések, előnyszabályok, fütyülés és taps a nézőtéren, ráadásul már Horti Gábor kommentárjait is visszasírjuk...
12. perc: Jensen sárga lapot kapott. A figyelmeztetés jól jött a játékosoknak. Egyelőre csak rugdosódnak, de foci az nincs.
10. perc: Schulz lőtt kapura - végre. Az utána következő szögletet azonban könnyedén kifejelték a védők.
8. perc: Neuer kapus 30 métert szaladt a félpályáig, hogy elvégezzen egy szabadrúgást. Szörnyű. Mi van itt???
6. perc: Nem elég, hogy lassú a meccs, Edvi László kommentátor hanghordozása nagyjából a Magyar népmesékbe illene. Mindjárt elalszunk.
3. perc: Meglepően nyugodt iramban kezdődött a meccs, sehol egy becsúszás, egy agresszív szerelés. A szurkolók viszont tapsolnak.



A Werder Bremen az utóbbi években a Bundesligában szinte minden ellenfelével szemben pozitív mérleget mutathat fel. (Például a Bayern elleni legutóbbi három meccsüket megnyerték.) A Schalke azonban mumusnak számít: 2004 augusztusa óta nem sikerült nyerniük a zöld-fehéreknek a gelsenkircheniek ellen. Most egy lassan két és fél éve tartó sorozatot szakíthat meg Thomas Schaaf együttese.


A két csapat legutóbbi 10 egymás elleni mérkőzése
2006. augusztus 26. Schalke-Werder Bremen 2:0 (Bundesliga)
2006. április 23. Werder Bremen-Schalke 0:0 (Bundesliga)
2005. november 26. Schalke-Werder Bremen 2:1 (Bundesliga)
2005. július 27. Schalke-Werder Bremen 2:1 (Liga-Kupa)
2005. április 19. Schalke-Werder Bremen 1:1 (Német Kupa)
2005. január 22. Schalke-Werder Bremen 2:1 (Bundesliga)
2004. augusztus 6. Werder Bremen-Schalke 1:0 (Bundesliga)
2004. február 21. Schalke-Werder Bremen 0:0 (Bundesliga)
2003. augusztus 23. Werder Bremen-Schalke 4:1 (Bundesliga)
2003. május 17. Werder Bremen-Schalke 2:1 (Bundesliga)


(kl.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább