Elvert Werder

Elvert Werder

, focitipp.hu

Németország, 20. forduló

A Bundesliga rangadóját egy dán duplájával nyerte meg a Schalke Brémában. A Hamburg és a Bayern mély krízisben, a Mönchengladbach végre győzött, a Hannover egyenesen szárnyal.



Bayern-bajok

A hétközi forduló keddi játéknapján a Bayern München erejéből csak egy soványka gólnélküli döntetlenre futotta a Bochum ellen, és ez Felix Magath állásába került. A bajorokkal két-két bajnoki és kupagyőzelmet szerző trénernek szerdán kiadták az útját, és a helyét a Dortmunddal (1997) és a Bayern Münchennel (2001) is BL-címet szerző egykori sikeredző, Ottmar Hitzfeld foglalta el. Két nappal később aztán Hitzfeld is megkapta az első komoly pofont: pénteken este a Nürnberg ízekre szedte a Bayernt (az orosz Szaenko és Vittek parádézott).

Stevens-szel folytatódik a hamburgi horror

 A 19. fordulóban a Cottbus ellen újra csak ikszelő - és ezzel az utolsó helyre visszacsúszó - Hamburgnál nem adtak újabb esélyt Thomas Dollnak, így az egykori Schalke-tréner a kikötővárosba költözött. Neki egy nappal több ideje volt, mint Hitzfeldnek, azonban ez sem segített. A Hamburg hiába vezetett a 78. percig Belinben, a Hertha azonban a hajrában fordított. Stevens idén nem a bajnoki címért harcol majd, hanem a kiesés elkerüléséért: a Hamburg utolsó a tabellán.

A legenda nélkül jobban megy

Jót tett viszont az edzőcsere a Mönchengladbach-nak. Jupp Henyckes játékosként négy bajnoki címet és egy BEK-győzelmet szerzett a klubbal, edzőként pedig egyszer már vezette a gárdát 1979 és 1987 között. Ősszel visszatért anyaegyesületéhez, a keddi döntetlen után azonban a zöld-feketék kiesőhelyre kerültek, a legenda pedig bedobta a törülközőt. Talán épp jókor: korábbi másodedzője, Jos Luhukay már az első meccsén győzelmet szerzett a Bielefeld otthonában. A Mönchengladbach korábban tizenkét bajnokin maradt nyeretlen, de a csapat még mindig csak a 16. helyen rostokol.

Huszti: ötös

A Gladbach az Aachent azonban pontszámban már beérte. A szezon elején egy napig még ligaelsőnek is számító újonc alaposan visszaesett: a csapat a legutóbbi tizenhárom bajnokijából csak egyet nyert meg. Ezúttal a Hannovertől kaptak egy csúnya négyest saját stadionjukban. A Hannover fordított utat jár be: három forduló után utolsók voltak, de ezen a héten hat pontot szereztek és kilenc gól lőttek. Huszti Szabolcs sem panaszkodhat: a Hertha ellen három gólpasszt adott, az Aachen ellen pedig már be is talált.

Werdert vert a Schalke

Vasárnap délután a Werder és a Schalke abban a tudatban lépett pályára a brémai Weser Stadionban, hogy a győztes nemcsak az ellenfelétől lép meg három ponttal, hanem a Bayern Münchent is kilenc ponttal maga mögött tudhatja. Meglepetésre csak egy csapat volt a pályán, mégpedig a vendég Schalke, amely a dán Lövenkrands duplájával simán legyőzte Thomas Schaaf indiszponált gárdáját. Ezzel megismétlődött az őszi eredmény, a gelsenkircheniek pedig elmondhatják magukról, hogy idén eddig a brémai gólgyárosok egyedül az ő kapujukat hagyták érintetlenül a Bundesligában.

(ktn.focitipp.bremen)

A Bundesliga állása >>>


Bundesliga, 20. forduló

2007. február 2-4.

1. FC Nürnberg-Bayern München 3:0
easyCredit-Stadion, 47 000 néző
Nürnberg: R. Schäfer - D. Reinhardt, A. Wolf, Spiranovic (46. Beauchamp), Pinola (19. Polak) - Mnari (84. Banovics), Galasek - Gresko - Vittek, Schroth, Szaenko
Bayern: Kahn - Sagnol, Lucio, van Buyten, Lahm - Hargreaves - Salihamidzic (46. Podolski), Schweinsteiger (80. Scholl) - van Bommel - Makaay, Pizarro (72. Santa Cruz)
gól: 13. Szaenko, 72. Schroth, 86. Vittek

Alemannia Aachen-Hannover 1:4
Tivoli, 20 800 néző
Aachen: S. Straub - S. Pinto (46. Schlaudraff), Sichone (32. N. Herzig), Klitzpera, Leiwakabessy - Matth. Lehmann - Reghecampf, Rösler, Fiel (46. Plasshenrich)- Ebbers, Ibisevics
Hannover: Enke - Cherundolo, Fahrenhorst, Vinicius, Tarnat - Balitsch, Lala - Rosenthal,
Jankov (79. Bruggink), Huszti (73. Stajner)- Haszemjan (89. Thorvaldsson)
gól: 26. (11-es) Reghecampf, ill. 5. Jankov, 23. Rosenthal, 31. (11-es) Huszti, 90. Stajner

Arminia Bielefeld-Borussia Mönchengladbach 0:2
Schüco-Arena, 23 114 néző
Bielefeld: Hain - Bollmann, Westermann, Gabriel, Schuler - M. Ndjeng (46. Masmanidis), Kauf, Ahanfouf (58. Eigler), Böhme (72. Vata) - Zuma, Wichniarek
Borussia: Keller - Bögelund, Gohouri, Zé Antonio, Compper - Kluge (72. El Fakiri) - Polanski, Insua (90. Rafael), Jansen - Kahe, Delura
gól: 28. Insua, 89. Jansen

Eintracht Frankfurt-FSV Mainz 0:0
Commerzbank-Arena, 51 300 néző
Frankfurt: Pröll - Preuss, Chris, Russ, Spycher - A. Streit, Jones, A. Meier, M. Heller - Takahara, Amanatidisz (46. Vaszoszki)
Mainz: Wache - Demirtasz, M. Friedrich, Noveski, Weigelt - F. Gerber, Pekovics, L. Andreasen, Azaouagh - Zidan (86. Szabics), Ruman (62. Jovanovics)

Wolfsburg-Bayer Leverkusen 3:2
Volkswagenarena, 16 621 néző
Wolfsburg: Jentzsch - Quiroga, Madlung, Hofland, Van der Heyden - Menseguez (46. Karhan), van der Leegte, Krzynówek - Marcelinho - Hanke (86. Santana), Klimowicz (90. Boakye)
Leverkusen: Butt - B. Schneider, Haggui (46. Callsen-Bracke), Juan, Babics - Rolfes - Freier, Barbarez, Barnetta (86. de Wit) - Voronyin, Kiessling (79. Papadopulosz)
gól: 16., 37. Hanke, 72. Klimowicz, ill. 29. Kiessling, 71. (öngól) Van der Heyden

Energie Cottbus-VfL Bochum 0:0
Freundschaft, 11 650 néző
Cottbus: Piplica - Szélesi, McKenna, I. Mitreski, Cvitanovics - T. Rost (83. Küntzel), Kukie³ka - Gunkel (69. Ziebig), Munteanu (69. Baumgart) - Radu, Kioyo
Bochum: Drobny - O. Schröder, Maltritz, Yahia, P. Bönig - Zdebel, Dabrowski - Epalle (90. Drsek), Misimovics (69. Fabio Junior), Trojan (74. Ilicsevics) - Gekasz

Hertha BSC-Hamburger SV 2:1
Olimpiai Stadion, 47 354 néző
Hertha: Fiedler - J. Boateng, A. Friedrich, van Burik, Fathi (69. Mineiro)- Dárdai - Dejagah (75. Ede), Bastürk, Gilberto - Pantelics, Gimenez
Hamburg: F. Rost - Benjamin, B. Reinhardt, Mathijsen, Atouba - de Jong - Jarolim (74. Klingbeil), Van der Vaart (81. Sorin), Laas - Sanogo, Olics (62. Berisha)
gól: 78. Friedrich, 90. Mineiro, ill. 33. Laas

Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 0:1
Signal Iduna Park, 63 600 néző
Dortmund: Weidenfeller - P. Degen, Brzenska, C. Metzelder, Dede - Kruska (58. Kehl) - Tinga (80. Amoah), Kringe - Pienaar (67. Sahin) - Valdez, Frei
Stuttgart: Hildebrand - Osorio, Fernando Meira, Delpierre, Magnin - Pardo - Hilbert (76. Beck), Hitzlsperger - da Silva (82. Gentner) - Cacau (87. Streller), Gomez
gól: 59. Gomez

Werder Bremen-Schalke 0:2
Weserstadion, 42 100 néző
Werder: Reinke - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé - D. Jensen - Borowski (64. Vranjes), C. Schulz (64. Rosenberg) - Diego - Klose, Hugo Almeida (64. Hunt)
Schalke: Neuer - Hoogland, Bordon, Krsztajics, Rodriguez - Varela (70. Halil Altintop), F. Ernst, Bajramovics (77. Hamit Altintop) - Lincoln (86. Boenisch) - Kuranyi, Lövenkrands
gól: 20., 73. Lövenkrands


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább