Hajnal és Huszti kiváló formában

Hajnal és Huszti kiváló formában

, focitipp.hu

Bundesliga

K'lautern-Rostock 1:1, Hannover-Wolfsburg 2:2

Pénteken este két magyar is pályára lépett a Bundesligában: Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs kiválóan futballozott. Igaz, csapataik csak ikszelni tudtak.



A Karlsruhe már feljutott?

A Bundesliga másodosztályában listavezető Karlsruhe (45 pont) és a hatodik helyezett 1860 München (28 pont) között 17 pont a különbség. Nem túl kockázatos a kijelentés: a másodosztály első öt helyezettjének maradt reális esélye a feljutásra. A Kaiserslautern -Rostock mérkőzésnek hatalmas tétje volt: a negyedik helyezett Lautern hátránya öt pont volt a mérkőzés előtt a második Rostockkal szemben. A hazaiak tehát egy győzelemmel ismét nyitottá tehették volna a feljutási versenyt, a Rostock számára pedig a három pont alapos megnyugvást jelenthetett volna.

Lautern: nehéz lesz a feljutás

A Kaiserslautern már négyszer nyerte meg a német bajnokságot. Legutoljára éppen akkor (1998), amikor Szűcs Lajos és Hrutka János is tagja volt a Vörös Ördögök keretének. Ráadásul abban az évben újoncként nyerték el a salátástálat Otto Rehhagel vezetésével, a Lautern idei csapatát elnézve azonban már az is nagy meglepetés lenne, ha jövőre újra az első osztályban láthatnánk a piros-fehéreket - a Salátástál azonnali elnyeréséről már nem is beszélve. Az 1:1-es végeredménnyel még élhetnek a Kaiserslautern reményei, de az ötpontos előnyét így megtartó Rostock jelenleg stabilabb csapatnak tűnik náluk.

Csatársor nélkül

A Lautern három francia védőjével (Bouzid, Beda, Vignal) még nincs is nagy baj, bár Ismael Bouzid csak a játékvezető jóindulatának köszönhette, hogy végigjátszhatta a mérkőzést. Leginkább a középpálya bal szélén játszó Axel Bellinghausenre (ex Fortuna Düsseldorf) figyeltünk fel, aki Philipp Lahmot idéző lendülettel futballozott. A Kaiserslautern két csatárát látva azonban kétségeink vannak: a háromszoros algériai válogatott Noureddine Daham hét gólt szerzett az idei szezonban, és ezzel ő a gárda házi gólkirálya. A Rostock ellen azonban súlytalan volt, akárcsak a télen érkezett Emeka Opara is, aki 23 éves kora ellenére körülményesebb, mint Kanu; technikailag pedig még (maradva a nigériai példáknál) Uche Okechuwku nyomába sem érhet.

Hajnal, a nambervan

Élmény volt viszont nézni Hajnal Tamás játékát, aki kilencven percen keresztül robotolt. Számos labdát szerzett, és egyedül ő volt képes arra, hogy felpörgesse a hazaiak játékát egy-egy ritmusváltással vagy indítással. Nagy kár, hogy a magyar válogatottban kevésszer láttunk tőle ilyen kiváló játékot (például a svédek ellen a Puskás-stadionban).

Gólzápor Hannoverben

A Bundesliga pénteki nyitómérkőzésén a Hannover a Wolfsburgot fogadta. Előzetesen nem várhattunk sokat a meccstől: a Hannover idén mindössze két győzelemnek örülhetett hazai pályán, a Bundesliga csapatai közül pedig a Wolfsburg mérkőzésein esett a legkevesebb gól (meccsenként kettő: 20/40). Az előjeleket azonban alaposan megcáfolták a csapatok, az idei szezon egyik legjobb meccsét produkálva: a Wolfsburg az első játékrészben féltucatnyi veszélyes kontrát vezetett, amiből kettő eredményes is volt. Azonban a Hannover sem tétlenkedett: a hazaiak a záporban sorozatban lőtték a szögleteket. Másodszor éppen egy Huszti-korner után sikerült egyenlíteniük, de aztán hiába szögezték kapujához a vendégcsapatot, nem tudták megszerezni harmadik hazai győzelmüket. Így sincs azonban okuk panaszra: legutóbbi három mérkőzésükön 11 gólt szereztek (a korábbi 18 forduló alatt 16-ot hoztak össze).

Huszti is nambervan

Huszti Szabolcs már a szezon kezdetén is magabiztosan játszott, és a Wolfsburg ellen is a csapat egyik vezéregyénisége volt. Ugyanazt mondhatjuk róla, amit Hajnalról: nem véletlen, hogy a múlt héten a Hertha ellen ő lőtte csapata tizenegyesét. Husztinak azonban (Hajnallal ellentétben) kiváló játszótársai vannak: az albán Lala, az amerikai Cherundolo és a cseh Rosenthal bizony kiváló futballista, ráadásul a bolgár Jankov ezúttal nem is játszott. Ha a kezdetben kiesőjelölt Hannover lendülete kitart, akkor (Huszti segítségével is) egy biztos középcsapat válhat belőlük.

(ktn.focitipp.de)

A Bundesliga állása >>>

A Bundesliga 2. állása >>>


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább