A Boca Juniors egy életmód

A Boca Juniors egy életmód

, focitipp.hu

Riquelme-interjú

Az argentin irányító összerúgta a port a Villarreal chilei edzőjével, így hazatért a Boca Juniorshoz. Riquelmét már nem is érdekli a Sárga Tengeralattjáró sorsa, annál inkább szeretne bizonyítani a Bombonerában érte szurkolóknak.



Visszatért a Boca Juniors csapatába. Milyen kondícióban érzi magát?
Folytatnom kell az edzéseket, hogy ismét csúcsformába kerüljek. Két hónap után ez volt az első meccsem, tisztában vagyok vele, hogy ennél sokkal jobban is tudok játszani.

A szurkolók már nagyon várták. Hogy akarja meghálálni a bizalmukat?
Örülök, ha a szurkolók örülnek. Amióta itt vagyok, számtalan módon kifejezték már ragaszkodásukat. Ők a legjobbak a világon és én jól akarok értük játszani.

Foglalkoztatja, hogy a Villarreal akár ki is eshet a szezon végén?
Már nem érdekel többé mindaz, ami a Villarrealnál történik. A legfőbb, egyetlen dolog, amire ebben a percben figyelek, az a Boca. Örülök, hogy visszatértem ide.

Pedig a Villarreal sorsa is érdekelhetné, hiszen csak kölcsönben van a Boca Juniorsnál, mindössze öt hónapra. Vagy azt szeretné, ha a Villarreal legalább egy évre engedné át?
Akár hosszabb időre is maradnék a Bocánál, de a spanyolok nem mennek bele.

A családja örül, hogy ismét Buenos Airesben játszik?
Ha rajtuk múlt volna, hol játszom, sosem hagytam volna el Argentínát. Boldogan mondhatom, hogy a szüleim és a barátaim is egészen felvillanyozódtak attól, hogy újra itt vagyok.

Milyen a Boca Juniors játéka a korábbi csapataihoz, a Barcelonához vagy a Villarrealhoz hasonlítva?
A Boca több mint egy csapat; a Boca életmód! Játszottam Spanyolországban és a Bajnokok Ligájában, de a Boca játékosának lenni legalább ugyanolyan. Az az érzés, amit egy játékos a La Bombonerában a szurkolóktól kap, egészen különleges. Vasárnap a szurkolók olyan légkört teremtettek, mintha otthon lettem volna. Ezért akarom megnyerni a Clausurát. Miattuk. Hogy a szezon végén együtt ünnepelhessünk.

Hogy írná le a La Bombonera hangulatát, ha a Boca játszik?
A stadion a szó szoros értelmében megmozdul vasárnaponként. Ezt a légkört sehol máshol nem érezheted. Semmi sem hasonlítható a Boca stadionjához. Ez az egyetlen általam ismert hely a földön, ahol a szurkolók az egész meccset végigéneklik, miközben mozog az egész stadion.

Biztos izgatottan várja már, hogy a Boca mezében feszíthessen a Rosario Central ellen.
Újra a tízes mezben játszhatok, ami nagyszerű dolog. Visszatérni a La Bombonerába nagyon-nagyon különleges nekem. Hosszú idő után először mondhatom őszintén, hogy boldog vagyok.

Európában nem nyert semmit. Most mennyire áhítozik valami éremre a bajnokság végén?
Ha egy játékos a győzelemhez szokott és aztán néhány évig nem nyer semmit, az elég szomorú.

Mi lehet döntő a csapat sikerében idén?
Az, hogy nem én vagyok az egyetlen gólérzékeny játékos a csapatban. Számtalan ilyen játékosunk van, például Martin Palermo. Ebből a csapatból bárki lehet gólkirály.

Talán nincs is olyan messze egy meghívó a válogatottba.
Most arra kell koncentrálnom, hogy a Bocában legyek jó. A válogatott majd akkor jut eszembe, ha itt lesz az ideje. Az én feladatom, hogy vasárnap jó legyek. A legjobbat akarom nyújtani - és akkor remélhetőleg - a válogatott meghívója is megérkezik.

Nem tűnt túl elszántnak, amikor Alfio Basile meghívta a válogatottba az idén nyári Copa Americára. Nem érdekli a nemzeti tizenegy?
Szeretnék az argentin válogatottban játszani és mindig szorítok nekik, ha a tévében látom őket. Most azonban előbb a Bocával akarok címeket nyerni és csak aztán foglalkozom a válogatottal.


[A goal.com nyomán]

(mm.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább