Dani Alvés megtáncoltatta a Barcát

Dani Alvés megtáncoltatta a Barcát

, focitipp.hu

Spanyolország, 25. forduló

Három gól, három kiállítás: ez volt a Sevilla-Barcelona rangadó mérlege. Az emberhátrányban játszó sevillaiak  0:1-ről fordítottak, és átvették a vezetést a tabellán.



Botrányos hétközi kupameccs borzolta a kedélyeket Spanyolországban. A Betis-FC Sevilla derbi, amelyre a szervezők biztonsági okokra hivatkozva nem engedtek be egyetlen vendégdrukkert sem, félbeszakadt. A Sevilla vezető gólja után ugyanis a Betis fanatikusai egy üveggel megdobták Juande Ramost, a vendégek edzőjét, akit kórházba kellett szállítani. A hangulatra jellemző, hogy a stadion még akkor sem csendesedett el, amikor a magatehetetlenül fekvő trénert hordágyon levitték a pályáról, hanem éppen ellenkezőleg: a közönség egyhangúlag a „túlvilágra követelte" a városi rivális szakvezetőjét.

A spanyol szövetség természetesen kemény büntetésekkel honorálta az incidenst: a Betis soron következő három tétmeccsét zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani, a derbiből hátra lévő 33 percet pedig Getafében játsszák majd le, ugyancsak nézők nélkül.

Ilyen előzmények után került sor szombat este a sevillai Sanchez Pizjuan stadionban a forduló rangadójára: a 2. helyezett FC Sevilla (Javi Navarro, Maresca, Luis Fabiano és Hinkel nélkül) a listavezető Barcelonát fogadta. A meccsen a Primera División két legjobb góllövője találkozott: a 18 gólos Kanouté a 16 gólos Ronaldinhóval. Utóbbi már a 14. percben betalált, a leshatárról induló Zambrotta beadása után fejjel szerzett vezetést a címvédőnek. Ronaldinho lehetett volna a forduló hőse: az első félóra végén egy az egyben vezette rá a labdát Ocióra, aki csak szabálytalanul tudta szerelni a brazilt, ráadásul a tizenhatoson belül - kiállítás és büntető! Ekkor eldőlni látszott a meccs, de csak a kapus Palop dőlt a jobb sarok irányába, s a középre tartó labdát lábbal hárította.

A sevillaiak vérszemet kaptak, a brazil Dani Alvesben pedig felrobbant az adrenalinbomba: a hihetetlen munkabírású hazai középpályás azt csinált a pályán, amit akart. Előbb gólpasszt adott az orosz Kerzsakovnak (1:1), majd a második félidőben egy pazar szabadrúgásgóllal fordított (2:1). A katalánok a meccs ilyetén alakulását nem bírták idegekkel, előbb Giulyt, majd Zambrottát állította ki a bíró. A vége pedig akár 3-4 gólos hazai győzelem is lehetett volna, ha Kanouté vagy Dani Alvés jobban összpontosít a kontrák végén (utóbbi a 95. percben a felső lécet találta el.)

A harmadik helyen tartja magát a Valencia, amely Canizares bravúrjainak köszönheti, hogy nem vesztett pontot a Celta Vigo elleni meccsen. Hosszú sérüléséből felépülve először játszott a Valencia mezében Asier del Horno, aki 7.5 millió euróért még a nyáron érkezett a Mestallába a Chelsea-ből.

Raúl, Cannavaro, Guti és Diarra nélkül fogadta a Real Madrid a Getafét, s az ötlettelenül támadgató királyi gárda kénytelen volt beérni egy döntetlennel. Ritkán fordul elő, ezért említést érdemel: a Bernabéuban a Getafe birtokolta többet a labdát (48-52 %). A Real szrukolói a csapat jelenlegi formáját látva aggódhatnak: szerdán a Bayern következik Münchenben, hétvégén pedig a Barcelona a Camp Nouban.

(bilbao.focitipp.hu)

A spanyol bajnokság állása >>>


Primera Division, 25. forduló

2007. március 3-4.

Valencia-Celta Vigo 1:0
Mestalla, 44 000 néző
Valencia: Cañizares - Miguel, Ayala, Del Horno - Albiol, Baraja (64. Viana), Albelda, Angulo (46. Silva), Vicente (59. Joaquin) - Villa, Morientes
Celta Vigo: Pinto - Contreras, Lequi, Placente, Tamas (75. Bamogo) - Ángel, Pablo Garcia, Gustavo López (75. Nunez), Canobbio, Nené (75. Jonathan) - Baiano
gól: 67. Morientes

FC Sevilla-FC Barcelona 2:1
Ramon Sanchez Pizjuan, 45 500 néző
Sevilla: Palop - Dani Alves, Aitor Ocio, Dragutinoviæ, David - Poulsen, Renato (37. Marti), Jesus Navas, Adriano (64. Puerta) - Kerzsakov, Kanouté
Barcelona: Victor Valdés - Oleguer, Puyol, Van Bronckhorst, Márquez (69. Eto'o) - Zambrotta, Xavi, Iniesta, Messi, Giuly - Ronaldinho (79. Edmilson)
gól: 39. Kerzsakov, 61. Alves, ill. 14. Ronaldinho
kiállítva: 28. Ocio, ill. 62. Giuly, 77. Zambrotta

Atheltic Bilbao-Gimnastic Tarragona 0:2
San Mamés, 40 000 néző
Athletic: Aranzubia - Amorebieta, Casas (58. Etxeberria), Iraola, Sarriegi - Exposito, Murillo, Gabilondo (75. Llorente), Yeste (46. Martinez) - Urzáiz, Aduritz
Gimnastic: Bizzarri - Garcia, Navas, Calvo, Mingo - Morales, Cuéllar, Portillo, Pinilla (83. Marchal Razquin) - Castro (56. Matellan), Chabaud (79. Diaz Prendes)
gól: 37. Portillo, 71. Pinilla
kiállítva: 54. Mingo (Gimnastic)

Deportivo La Coruna-Real Betis 0:1
Riazor, 23 000 néző
Deportivo: Aouate - Lopo, Capdevila, Andrade, Manuel Pablo - Verdu, de Guzman, Arizmendi, Cristian (69. Taborda) - Riki (56. Juan Rodriguez), Estoyanoff (79. Alvarez)
Betis: Doblas - Vega, Juanito, Ilic, Nano - Assunçao, Fernando, Ramos, De Pinho de Souza (59. Caffa) - Sobis (76. Miguel Ángel), Pancrate (65. Edu)
gól: 80. Fernando

Espanyol-Villarreal 1:1
Montjuic, 28 000 néző
Espanyol: Kameni - Lacruz, Torrejón, David Garcia, Riera (78. Moha) - Domingos (72. Costa), Rufete, Hurtado, Tamudo - Garcia, Coro (75. Pandiani)
Villarreal: Viera - Josemi, Cygan (65. Quique Álvarez), Enrique Sanchez Diaz, Fuentes - Garcia, Fernández (79. Cani), Josico, Somoza - Tomasson (65. Franco), Forlan
gól: 29. Tamudo, ill. 53. Forlán

RCD Mallorca-Levante 3:1
San moix, 18 000 néző
Mallorca: Moya - Navarro, Ballesteros, Varela, Arango - Nunes (30. Ramis), Pereyra, Jankovic (89. Tuni), Gutiérrez - Ibagaza (70. Lopez), Castaño
Levante: Molina - Harte (52. Courtois) , Serrano, Dehu, Manolo - Tommasi (73. N'Diaye), Robert (52. Meyong Ze), Ettien, Camacho - Ballesta Vialcho, Kapo
gól: 48. Jankovic, 51. Victor, 90. Arango, ill. 74.Kapo

Racing Santander-Osasuna 1:0
El Sardinero, 22 000 néző
Racing: Toño - Garay, Gonzalez, Scaloni (76. Juanjo), Pinillos - Fernández, Colsa, Munitis, Vitolo - Serrano (76. Balboa), Zigic (86. Tomás)
Osasuna: Ricardo - Cruchaga, Flaño (82. Juanlu), Josetxo, Corrales - Puñal, López, Nekounam, Juanfran - Milosevic (24. Garcia), Soldado (70. Webo)
gól: 79. Juanjo

Real Zaragoza-Real Sociedad 3:2
La Romareda, 33 000 néző
Zaragoza: César - Milito, Juanfran, Pique, Diogo - Aimar (72. Longas), Zapater, Celades, Óscar González (46. Ewerthon) - Garcia (82. Nery), Milito
Sociedad: Bravo - Garrido, Gonzalez, López, Gerardo - Mikel Alonso (64. Urkola), Garitano, Aranburu (86. Jesuli), Prieto - Kovacevic, Herrera (73. Diaz De Cerio)
gól: 53. Aimar, 75. Diego Miliot (11-esből), 81. Ewerthon, ill. 17. Herrera, 90. Cerio

Real Madrid-Getafe 1:1
Santiago Bernabeu, 74 000 néző
Real: Casillas - Helguera, Roberto Carlos, Ramos, Torres Gómez - Reyes (36. De la Red), Beckham (69. Cassano), Gago, Robinho - Higuain (88. Marcelo), van Nistelrooy
Getafe: Abbondanzieri - Tena, Paredes, Pulido, Contra - Albin (73. Aguilar), Nacho, Casquero, Cotelo (74. Pachón) - Celestini, Güiza (82. Pachón)
gól: 45. Van Nistelrooy (11-esből), ill. 38. Güiza

Recreativo Huelva-Atlético Madrid 1:0
Nuevo Colombino, 18 000 néző
Recreativo: López Vallejo - Mario, Dani Bautista, Arzo, Merino - Juanma (55. Tornavaca), Javi Guerrero, Cazorla, Jes s Vázquez - Barber (67. Viqueira), Sinama-Pongolle (34. Javi Guerrero)
Atlético: Leo Franco - Perea (46. Gabi), Antonio López, Pernia (61. Mista), Ibañez - Seitaridis (78. Valera), Costinha, Jurado, Ribeiro - Aguero, Torres
gól: 10. Sinama-Pongolle
kiállítva: 90. Costinha (Atlético)



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább