Aragones repül, az angolokat elverik, napred Vardar Skopje!

Aragones repül, az angolokat elverik, napred Vardar Skopje!

, anfield.focitipp.hu

Eb-selejtezők: előzetes, tippjeink

Elege van már a topligákból, az angol hajtásból, a precíz német unalomból, a spanyol bikaviadalokból, s vasárnapoknként elszundikál egy Chievo-Atalantán? Akkor az Eb-selejtezők jelentik az orvosságot: húsz meccs lesz ma, cseh-némettel, görög-törökkel, angolveréssel. Nem elég?



A CSOPORT

14.00 Kazahsztán-Szerbia (Alma Ata)
Volt szerencsénk a kazah Kairat Alma Atához két éve, amikor hosszabbításra kényszerítette a pozsonyi Artmediát a BL-elő-előselejtezőjében. Pezsgőt bontottunk, amikor a derék kazahok iszeltek Belgiumban, azerbajdzsáni döntetlenjüknek pedig úgy örültünk, mintha anyánk kazah lett volna. Ez azonban kevés. Tippünk: 2.

18.00 Lengyelország-Azerbajdzsán (Varsó)
Volt idő, amikor még a magyar válogatott is megverte Azerbajdzsánt (1996 novemberében Bakuban 0:3, gólszerzők: Nyilas 2, Urbán). Az azeriek nem lettek jobbak, a lengyelek viszont Beenhakker alatt bekeményítettek: legutóbb a portugálokat verték odahaza, most könyörtelenül leszámolnak az azeri rémmel. Tippünk: 1.

22.00 Portugália-Belgium (Lisszabon)
Volt már minden: nyilatkozatháború, ökölcsata a reptéren... A pályán már nem lesznek olyan macsók a belgák, pedig az egyetlen esélyük tényleg az lett volna, ha a második percben lerúgják Cristiano Ronaldót. Deco nem játszik majd, de ez nem befolyásolja a meccs kimenetelét. Tippünk: 1.

Az A csoport állása, eddigi eredményei, menetrendje >>>

B CSOPORT

16.00 Skócia-Grúzia (Glasgow)
Tíz körmünket lerágjuk majd a meccs végére, s ha nem a grúzok nyernek, akkor egy kicsit szomorkás lesz a hangulatunk máma. A skótoknál debütál a szövetségi kapitány, Alex McLeish, s hogy ne legyen könnyű dolga, nem számíthat Fletcher, McFadden, Quashie és Pressley játékára. A Klaus Topmöller vezette grúzok csak Kaladze hiányát fájlalják, de ott lesznek régi kedvenceink, Sota Arveladze és Zurab Kizanisvili is. Arveladze anno Skóciában, a Rangers csapatában tűnt fel, most góllal üdvözölhetné a régi játszótársakat. Tippünk: X.

16.00 Feröer-szigetek-Ukrajna (Toftir)
Ne legyen a nevem Erik, a viking, ha a feröeri halászok nem rabolnak ma pontot az ukrán kozákoktól - mondta Erik, a viking. De ki kell ábrándítanunk őt: az, hogy Sevcsenko nem játszik a vendégeknél, még nem jelent előnyt a pont nélkül, 0:18-as gólaránnyal csoportutolsó feröerieknek. Tippünk: 2.

19.00 Litvánia-Franciaország (Kanunas)
Akiknek még Magyarország is hatot rúgott idegenben. Na igen. Raymond Domenechet mindez nem nyugtatja meg, csapatából ugyanis sérülés miatt hiányzik ma este Henry, Vieira, Saha és Ribéry is, így a gall ifi biznyíthat: Benzema, Samir Nasri, Lassana Diarra vagy Abou Diaby. Tippünk: x2.

A B csoport állása, eddigi eredményei, menetrendje >>>

C CSOPORT

18.00 Moldova-Málta (Kisinyov)
Clescenco emléke az egyik, Busuttil és Mifsud emléke a másik oldalon. Nem akarunk tudni sem a moldáv, sem a máltai csapatról, büntettek már bennünket eleget vak reményeink miatt. Tippünk: 1.

20.05 Norvégia-Bosznia-Hercegovina (Oslo)
Oslóban oszlóban a bosnyák álom: Barbarezék 5:2-es máltai győzelemmel kezdték a kvalifikációt, azóta három nyeretlen meccs, ma pedig jéghideg norvég éjszaka vár rájuk. Tippünk: 1.

20.30 Görögország-Törökország (Athén)
Az Európa-bajnoki címvédő görögök a játéknap legparázsabb meccsén a törököket fogadják. Nyugodtan fogadhatunk arra, hogy több sárga lap lesz, mint gól, s hogy politikai felhangoktól sem lesz mentes a meccs. Görögtüzek a tribünön, török könnyek Fatih Terim szövetségi kapitány szemében: ez lesz majd a lefújás utáni pillanatkép. Tippünk: 1x.

A C csoport állása, eddigi eredményei, menetrendje >>>

D CSOPORT

16.00 Írország-Wales (Dublin)
A ciprusi 2:5 után az íreknek mindkét soros hazai meccsüket hozniuk kell, ma a walesiek, szerdán a szlovákok ellen. Egy kis szerencsével és nagy adag harciassággal sikerülhet nekik. Tippünk: 1.

19.00 Ciprus-Szlovákia (Nicosia)
A ciprusiak visszavágnának a pozsonyi megszégyenítő vereségért (1:6), de az lehet a vesztük, ha az írek elleni győzelem és a németek elleni iksz után elhiszik magukról, hogy partiban lehetnek bárkivel, és kitámadnak. Tippünk: 2.

20.45 Csehország-Németország (Prága)
Az 1996-os Európa-bajnokság döntőjében a németek 2:1-re nyertek, Oliver Bierhoff duplájával. Ma Bierhoff a Nationalelf menedzsereként figyeli majd, ahogy a csehek egy ravasz góllal eldöntik a meccset. "Hosi, bojovat!" Tippünk: 1x.

A D csoport állása, eddigi eredményei, menetrendje >>>

E CSOPORT

19.30 Izrael-Anglia (Tel-Aviv)
Gary Neville és Wayne Bridge sérült - különben is, mit keresnének ilyen kaliberű védők az angol válogatottban? Steve McClaren sajnos nem mond le, pedig csapata ma sem bírja majd a tempót, s ha nem is kap ki olyan simán, mint Zágrábban, de a vereség azért itt is benne van a pakliban. Tippünk: 1x.

19.30 Észtország-Oroszország (Tallinn)
Halálbüntetést javasolt az észt parlament egyik képviselője annak idején a nyelvtörvény megszegőire, így próbálván meg elégtételt venni a gaz orosz elnyomókon. Tallinnban a hűvös idő ellenére forró lesz a légkör. Tippünk: x2.

20.15 Horvátország-Macedónia (Zágráb)
A horvátok a csoport toronymagas favoritjai, ennek ellenére a focitipp jelmondata nem változik „One life, one love, one Vardar Skopje!" Tippünk: 1.

Az E csoport állása, eddigi eredményei, menetrendje >>>

F CSOPORT

20.15 Liechtenstein-Észak-Írország (Vaduz)
Kedves újpesti futballisták, földrajzi kérdésünk következik: Mi liechtenstein fővárosa? Ó, igen, a helyes válasz Vaduz! S vajon eszébe jut-e néha Horváth Ferencnek az a meccs, amikor a liechtensteini kapu előtt rádőlt, de lövése után bedobással jöhetett az ellenfél? Tippünk: X.

22.00 Spanyolország-Dánia (Madrid)
A Puyol-Sergio Ramos duó hiányzik majd a spanyol védelem tengelyéből, ennek ellenére a hispánokra tippelünk, elvégre ha most nem nyernek, akkor egy: Aragones repül, kettő: a csapat elbúcsúzhat az Eb-től. Tippünk: 1.

Az F csoport állása, eddigi eredményei, menetrendje >>>

G CSOPORT

17.00 Luxemburg-Fehéroroszország (Luxemburg)
Szerzett pont és rúgott gól nélkül csoportutolsók a hazaiak. Figyelem: a meglepetés ezúttal elmarad. Tippünk: 2.

17.00 Albánia-Szlovénia (Skodra)
A skodrai Vlaznia stadionját nyáron vettük szemügyre, nem szívderítő látvány: egy szeméttelepből kimeredő tribün, négy reflektorral. Mindez nem ijeszti majd meg a szlovéneket, akik hősies játékkal legalább az egyik pontot megszerzik, főleg miután a hazai seregből hiányzik Tare és Skela. Tippünk: x2.

20.30 Hollandia-Románia (Rotterdam)
A románoknak lenne miért revánsot venniük, hiszen éppen a hollandokkal szembeni örökmérlegük az egyik legrosszabb. Eddig összesen egy, azaz egyetlen gólt tudtak lőni az Oranjesnek. Valami azt súgja nekünk, hogy a románok rossz sorozata ma sem ér véget. Tippünk: 1.

A G csoport állása, eddigi eredményei, menetrendje >>>

(anfield.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább