Belgrádban a pokol vár a portugálokra

Belgrádban a pokol vár a portugálokra

, focitipp.hu

Rangadó Bariban és Belgrádban. Az olaszok számára az életben maradás a tét a skótok ellen, de Szerbia is alaposan megnehezítette saját helyzetét a Kazahsztánban elszenvedett vereséggel. Déli szomszédaink Portugália ellen javíthatnak.



Belgrádban lábtörés lesz?

A világbajnokságon vérszegény lengyel csapatot láttunk, így a szövetség a trinidadiak sikeredzőjét, Leo Beenhakkert ültette a válogatott kispadjára. Eleinte úgy tűnt, ez sem hoz eredményt, mert a lengyelek két hazai meccsükön mindössze egy pontot szereztek szeptember elején (Finnország 1:3, Szerbia 1:1). Azóta azonban szárnyalnak, sorozatban négy meccset nyertek. Szombaton az azerieket taposták el (5:0), most pedig az örményeket fogadják - a mérkőzés egyesélyes.

Ki hitte volna, hogy öt meccs után a csoport egyetlen veretlen csapata a finn válogatott lesz? Pedig így van: a (már Portugáliát is legyőző) finnek Azerbajdzsánban folytathatják menetelésüket. A múlt mellettük szól: 1997 szeptemberében például 2:1-re győztek Bakuban világbajnoki selejtezőn. Emlékeznek még: az utolsó fordulóban Moilanen kapus fosztotta meg őket a pótselejtezőtől, ellenünk. Aztán nekünk jöttek a szerbek.

Ahogy most is jönnek, a portugáloknak. A szerbek a lengyelekkel ellentétes utat jártak be. Remekül kezdtek, majd múlt szombaton óriási meglepetésre kikaptak Kazahsztánban. Az elvesztegetett pontokat a portugálok ellen gyűjthetik be Zsigicsék. Belgrádban talán az egész forduló legparázsabb hangulatú meccsére kerülhet sor: a belgák csak ijesztgették Ronaldót a lábtöréssel, a szerbek viszont hajlamosak arra, hogy meg is tegyék.

Az A csoport mai programja

Azerbajdzsán-Finnország
Lengyelország-Örményország
Szerbia-Portugália

Az A csoport állása, eddigi eredményei, menetrendje >>>


Halálcsoport: elvéreznek az olaszok?

A B csoport egyértelműen az Eb-selejtezők halálcsoportja: a világranglista második (Olaszország), negyedik (Franciaország), tizenegyedik (Ukrjana) és tizenhatodik (Skócia) helyezettje is itt foglal helyet. A legrosszabb helyzetben a világbajnok van: az olaszok ötpontos hátrányban vannak a listavezető skótokkal és franciákkal szemben (igaz, egy meccsel kevesebbet is játszottak).

Az olaszok jelenleg nincsenek vb-formában, ráadásul egy újabb hazai pontvesztéssel már-már a kiesés szélére sodródnának (Donadoni alól pedig akár a kispad is kicsúszhatna). A skótok sokat fejlődtek az elmúlt években - hol van az már, amikor Huszti bombáival legyőztük őket Glasgowban? A két csapat egyébként a 2006-os vb selejtezőiben is találkozott egymással - akkor Milánóban az olaszok győztek Andrea Pirlo két szabadrúgásgóljával.
Az ukránok a litvánokat fogadják, a kötelező győzelem bizonyára nem is marad el. A feröeriek a Kaukázusba látogatnak, annak reményében, hogy visszavágnak a grúzoknak a tavaly augusztusban Töftirben elszenvedett 0:6-ért. A mérkőzésnek egyéb tétje nincs.

A B csoport mai programja

Grúzia-Feröer-szigetek
Olaszország-Skócia
Ukrajna-Litvánia

A B csoport állása, eddigi eredményei, menetrendje >>>


Spanyolország versenyben

Dánia ellen győztek a spanyolok szombaton, Aragónes időlegesen megmenekült. Ezúttal egy másik skandináv gárda, Izland következik. Velük vigyázniuk kell: az U17-eseknél a szigetországiak aratnak, Oroszországot például 6:5-re verték. Ez azonban a felnőttcsapat, ahol a Barcelonában focizó Gudjohnsen egyelőre kevésnek tűnik az armadával szemben.

A dánok nyalogathatják a sebeiket, a szombaton pihenő és így még mindig százszázalékos svédek viszont újra a fedélzeten. Konkrétan Belfastban, ahol egy újabb győzelemmel nagyot léphetnének a továbbjutás megszerzése felé.

Az F csoport mai programja

Spanyolország-Izland
Liechtenstein-Lettország
Észak-Írország-Svédország

Az F csoport állása, eddigi eredményei, menetrendje >>>


Háromból csak kettő maradhat

A G csoportban három csapat is szinte azonos eredményekkel robog előre - de a végén csak ketten örülhetnek közülük. Románia Hollandiában, a hollandok Bulgáriában, a bolgárok Romániában ikszeltek - hogy teljes legyen az egyenlőség. Ezúttal mindhárom favorit elkerüli egymást, és a legnehezebb dolga a hollandoknak lesz, az Oranje ugyanis Szlovéniába látogat, ahol sokan otthagyták már a fogukat (2004-ben például az olaszok).

A balkániak hazai pályán fogadják soros ellenfelüket. Románia Luxemburgot fogadja, Bulgária Albániát - a botlás ezúttal megengedhetetlen, akár a továbbjutásába is kerülhet bármelyik csapatnak.

A G csoport mai programja

Románia-Luxemburg
Szlovénia-Hollandia
Bulgária-Albánia

A G csoport állása, eddigi eredményei, menetrendje >>>

(ktn.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább